ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Το σκέφτεται για τα καλά ο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Το σκέφτεται για τα καλά ο Μαρτίνς

Δεν έχει αποφασίσει για την εντεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ ο Πέδρο Μαρτίνς. Οι πρώτες σκέψεις από τον Πορτογάλο προπονητή του Ολυμπιακού και αυτό που περιμένει από τους αντιπάλους του.

Διάφορα σενάρια κυκλοφορούν για την εντεκάδα του Ολυμπιακού στον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δείχνει να μην έχει αποφασίσει ακόμη. Ας δούμε ορισμένα δεδομένα, που δείχνουν αρκετά όσον αφορά στο ματς που όλοι στο σύλλογο θέλουν πως και πως. Αρχικά, ο Ολυμπιακός είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία. Και έτσι θέλει να συνεχίσει. Κάτι που συνεπάγεται ότι πάει για το τρίποντο, για να φέρει και σε δύσκολη θέση την ΑΕΚ ενόψει της συνέχειας, αφού θα την αφήσει στο -8.

Μετά, η ομάδα προέρχεται από ένα δύσκολο ματς, όπου ναι, έγινε υπερπροσπάθεια. 170 μέτρα περισσότερο έτρεξαν οι Γερμανοί, ο Μαρτίνς και το τμήμα αναλυτών είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τους αριθμούς που είδαν. Για τον Πορτογάλο προπονητή ωστόσο, δεν υπάρχει παράγοντας κούραση. Πιστεύει ότι μεσολαβούν πολλές ημέρες και ότι οι παίκτες του θα πρέπει να είναι μια χαρά. Σε αυτό άλλωστε, συντελεί το γεγονός ότι δεν έχει ανεβάσει ρυθμό στις προπονήσεις. Γνωρίζει πως και με τα προβλήματα που έχουν προκύψει, περισσότερο συντήρηση πρέπει να κάνει. Από εκεί και πέρα, γίνεται κουβέντα για τον στόπερ. Δεν έχει να κάνει με την εικόνα του Σεμέδο.

Είναι ότι ο Μαρτίνς έμεινε ικανοποιημένος από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο στα προηγούμενα ματς και σκέφτεται να τον επαναφέρει. Εδώ τίθεται ένα ζήτημα. Στη θέση του Μεριά ή του Σεμέδο; Εκτίμηση; Πολύ δύσκολα θα αφήσει εκτός πλάνων τον Πορτογάλο στόπερ, θέλει να τον στηρίξει. Στα συν, δεν ακολουθεί υποχρεώση μεσοβδόμαδα. Το δεύτερο πρόσωπο, είναι ο Χιλάλ Σουντανί. Ο Αλγερινός έχει πάει περίφημα στα ματς όπου έχει αγωνιστεί. Σκοράρει, δίνει λύσεις, αλλά ο Μαρτίνς δεν θα πάει μόνο με το δικό του πλάνο. Τι σημαίνει αυτό; Τον νοιάζει πως θα παραταχθεί η ΑΕΚ. Αν θα έχει δηλαδή τρεις πίσω, ή θα παίξει με τέσσερις. Γιατί υπάρχει και η άποψη πως ένα σχήμα με τρεις χάφ, θα «έδενε» περισσότερο τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού και δεν θα έδινε τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να πάρει κατοχή μπάλας ή να βγάλει εύκολα αντεπιθέσεις. Άλλο κεφάλαιο, όμως, η κατασκοπεία του αντιπάλου. 4-4-2 ή 4-2-3-1;

Ο Λοβέρα από την άλλη, δείχνει καλά στοιχεία, αλλά είναι έτοιμος για ένα τέτοιο ματς; Να παίξει από την αρχή; Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτό το ενδεχόμενο. Η προπόνηση της Πέμπτης ανήκει στο παρελθόν, αλλά ουσιαστικά αυτή της Παρασκευής είναι που μπορεί να δείξει περισσότερα. Ο Μαρτίνς άλλωστε, αυτή τη φορά έχει περισσότερες λύσεις. Δεν υπάρχει περιορισμός όπως με τη λίστα της Ευρώπης, ενώ επιστρέφει στη διάθεσή του και ο Μπενζιά που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Με την Μπάγερν Μονάχου δεν προλάβαινε, αλλά ήταν και τιμωρημένος λόγω της αποβολής του στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ...

Αυτή τη στιγμή, σίγουροι για την Κυριακή, δείχνουν οι παρακάτω. Ο Σα, κάτω από τα δοκάρια. Ο Ομάρ για δεξιά και ο Τσιμίκας από αριστερά. Ο Σεμέδο πιθανότατα θα είναι μέσα. Στους χαφ, ο Καμαρά δεν έχει πρόβλημα (αποχώρησε κουτσαίνοντας από το ματς με τους Γερμανούς), διεκδικεί θέση, σίγουρος είναι μόνο ο Γκιλιέρμε. Το ίδιο και ο Ποντένσε, από τον οποίο περιμένουν πολλά οι «ερυθρόλευκοι», ενώ φαβορί για την επίθεση είναι ο Ελ Αραμπί που δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση όσον αφορά στις επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Μια εκτίμηση που υπάρχει, είναι πως χρησιμοποίηση του Ελ Αραμπί από την αρχή θα σημάνει αυτόματα και πιο ενισχυμένη μεσαία γραμμή.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΜΑΝΤΑΛΟ

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού πάντως, πιστεύουν πως ο Μάνταλος θα παίξει κανονικά στο Καραϊσκάκη. Αυτό έχει αυτή τη στιγμή στο μυαλό του ο Μαρτίνς, που θα δώσει την ανάλογη προσοχή στον Λιβάγια, που αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνων στη φετινή ΑΕΚ. Κοιτάζει πάντως τα νέα από το ρεπορτάζ της αντίπαλης ομάδας, πολλές φορές άλλωστε ο Μαρτίνς προσαρμόστηκε και στα δεδομένα που πήρε από το τμήμα αναλυτών. Γι’ αυτό υπάρχουν ορισμένοι που πιστεύουν πως δεν αποκλείεται τελευταία στιγμή να δούμε να αλλάζει κάτι ο Μαρτίνς, σε σχέση με αυτά που οι περισσότεροι θα περιμένουν.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΒΡΑΝΙΕΣ

Στους παίκτες του Ολυμπιακού, θέλοντας και μη, έφτασε το βίντεο από τα γενέθλια του Βράνιες. Με τα συνθήματα εις βάρος των «ερυθρολεύκων». Βλέπετε, αρκετοί το πήραν από μηνύματα οπαδών στο instagram. Μαζί με τα ανάλογα μηνύματα για νίκη και... απάντηση την Κυριακή. Υπάρχει και μια άποψη, να δουν οι παίκτες το βίντεο όλοι μαζί. Του κόσμου περισσότερο. Τέτοια ιδέα στο τραπέζι δεν έχει πέσει αυτή τη στιγμή. Όλοι άλλωστε λίγο-πολύ έχουν δει, ενώ και ο Μαρτίνς δεν έχει δείξει λάτρης τέτοιων τακτικών. Ο Πορτογάλος αυτό που περιμένει, αυτό που θέλει να δει από τους παίκτες του, είναι να μπουν στο γήπεδο και να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα. Να πάρουν τη νίκη, τρεις βαθμούς και να «χτίσουν» διαφορά από την ΑΕΚ, περιμένοντας την 1η Δεκεμβρίου και τον ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Λοβέρα στο Sport24.gr: "Δεν μπορούσα να το φανταστώ"
Ολυμπιακός: Τι τρέχει με τον Σεμέδο;
Ολυμπιακός: Ο Καμαρά ανεβάζει πάλι την τιμή του
Ολυμπιακός: Μόνο 500 εισιτήρια απέμειναν για το ντέρμπι με ΑΕΚ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ