ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Καμαρά ανεβάζει πάλι την τιμή του

Ολυμπιακός: Ο Καμαρά ανεβάζει πάλι την τιμή του

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής πήγε πίσω τον Μαντί Καμαρά. Ο χαφ του Ολυμπιακού αρχίζει όμως και ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό. Ανεβάζει ξανά την τιμή του και η εμφάνιση με τη Μπάγερν απέδειξε ότι είναι σε αυτό το δρόμο.

Κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε για πρώτη φορά να κατεβάσει τον Ολυμπιακό με τρεις χαφ. Το εφάρμοσε κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων αγώνων, ουδέποτε όμως από το ξεκίνημα φετινής αναμέτρησης. Στο πλευρό των Μπουχαλάκη - Γκιλιέρμε έπαιξε ο Καμαρά. Η επιλογή του Πορτογάλου αποδείχθηκε πως ήταν σωστή. Μπορεί να έχασε η ομάδα του, αλλά η τριάδα στη μεσαία γραμμή δεν υστέρησε.

Έκανε καλό ματς και ο Μπουχαλάκης και ο Γκιλιέρμε, αλλά και ο Καμαρά απέδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής στον οποίο αξίζει να ποντάρει ο Ολυμπιακός. Έμπαινε δυναμικά στις μονομαχίες, δεν άφησε καμία φάση στην τύχη, κυνήγησε μπάλες, έφτιαξε δύο ευκαιρίες, ενώ ήταν δεύτερος με περισσότερες πάσες στην επίθεση.

Η ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ

Στον αγώνα του Βελιγραδίου με τον Ερυθρό Αστέρα είχε το υψηλότερο rating με βάση το whoscored. Με βάση την ίδια ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε ανάλυση αγώνων βάσει στατιστικών στοιχείων, ο χαφ από τη Γουϊνέα είχε τον υψηλότερο δείκτη μετά από Τσιμίκα, Γκιλιέρμε, Μασούρα και Ελ Αραμπί.

Σε αντίθεση με τους περσινούς αγώνες, είναι σίγουρο ότι ο Αφρικανός δεν έχει την ίδια εξαιρετική εικόνα. Το καλοκαίρι άλλωστε ήταν ανάμεσα στα φαβορί για υπερήφανη πώληση. Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες που είχαν υπάρξει, η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε απορρίψει πρόταση αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την παραχώρησή του, εκτιμώντας ότι εκείνο το διάστημα ήταν σημαντικός, αλλά και ότι στο μέλλον μπορεί να φέρει μεγαλύτερη πρόταση.

ΤΟΝ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η παρουσία του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι δεδομένο ότι τον πήγε πίσω στον Ολυμπιακό. Ο Μαρτίνς, και όχι άδικα, εμπιστεύτηκε Μπουχαλάκη και Γκιλιέρμε. Ο Καμαρά έμπαινε ως αλλαγή. Είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει ξεκινήσει μόλις πέντε φορές ως βασικός. Με τον Αστέρα Τρίπολης, το Βόλο, τη Λαμία, τον Ερυθρό Αστέρα και με τη Μπάγερν. Αν και έχει κάνειο 14 συμμετοχές, μόλις σε αυτές τις πέντε ήταν βασικός.

Η τιμή του σε σχέση με πέρυσι δεδομένα έπεσε, αλλά αυτό που αποδεικνύεται στην πράξη είναι πως όσο παίρνει χρόνο ο Μαντί, τόσο θα βρίσκει τον καλό του εαυτό, αυτόν που εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ανάγκη από τον καλό Καμαρά και ο ίδιο εκτιμά πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Αυτό ασφαλώς ισχύει για κάθε ποδοσφαιριστή. Όσο περισσότερο χρόνο αγωνίζεται, τόσο βρίσκει τα πατήματά του. Το... οξύμωρο βέβαια είναι τον ίδιο καιρό πέρυσι είχε κάνει λιγότερες συμμετοχές.

Μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018 είχε πραγματοποιήσει 12 συμμετοχές, ενώ φέτος 14. Η -σημαντική- διαφορά είναι ότι πέρυσι ήταν σε όλα τα παιχνίδια μέχρι εκείνο τον καιρό βασικός. Η αλήθεια είναι ότι το φετινό ρόστερ του Ολυμπιακού έχει λύσεις σε όλες τις γραμμές και όπως έχει χαρακτηριστικά δηλώσει ο ίδιος ο Μαρτίνς, στην ομάδα του δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί. Σίγουρα κάποιοι θα παίζουν περισσότερο και άλλοι λιγότερο. Στην περίπτωση του Καμαρά, όμως, δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι εναλλακτική λύση. Απλά Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης "κόλλησαν" κατά τα προκριματικά του Champions League, ο Αφρικανός είχε μείνει πίσω και τώρα επιδιώκει να επανέλθει στο επίπεδο που θέλει και μπορεί.

ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΡΣΕΪΓ

Στο "Γ. Καραϊσκάκης" μαζεύτηκαν ουκ ολίγοι σκάουτ από την Ευρώπη. Το Ολυμπιακός - Μπάγερν μαγνήτισε το ενδιαφέρον. Κυρίως λόγω των Βαυαρών, αλλά και επειδή οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν παίκτες που κάνουν... κλικ. Ένας από αυτούς ήταν και ο Καμαρά, για τον οποίο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι "κατάσκοποι" από Αγγλία και Γερμανία βρέθηκαν στο Φάληρο για να τον τσεκάρουν, όπως το ίδιο συνέβη και με άνθρωπο της Μαρσέιγ.

Το σίγουρο είναι ότι όσο αγωνίζεται ο Καμαρά, όσο παίρνει χρόνο, η τιμή του θα αρχίσει να ανεβαίνει ξανά και ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να "σκάσει" νέα πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο 22χρονος έχει συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους" μέχρι το 2023, έχοντας αναπροσαρμόσει το πρώτο που είχε υπογράψει, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τον επιβραβεύει για την παρουσία που είχε με την ομάδα την περσινή χρονιά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ