ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Τελικός" για το ευρωπαϊκό του μέλλον

CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΤΟΤΕΝΑΜ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ένα θετικό αποτέλεσμα στο Βελιγράδι, καθιστά τον Ολυμπιακό ως το φαβορί για να συνεχίσει στην Ευρώπη και τον Φεβρουάριο. Οι σκέψεις του Μαρτίνς, τι τον προβληματίζει και ο γνωστός Μιλόγεβιτς που ξέρει τα πάντα για τους ερυθρόλευκους.

Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα και… καλό μήνα, ο Ολυμπιακός απόψε (στις 22:00) δοκιμάζεται στο Βελιγράδι απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Οι Σέρβοι βγάζουν δυναμική στην έδρα τους και απειλούν τους «ερυθρόλευκους» του Πέδρο Μαρτίνς που θέλουν να συνεχίσουν το αήττητο. Στόχος; Να μην… καούν στο 13 φετινό τους ματς. Επτά ευρωπαϊκά και πέντε πρωταθλήματος, δεν έχουν φύγει με το κεφάλι κατεβασμένο και το ίδιο θέλουν να κάνουν σήμερα.

Αναλύσαμε και σε προηγούμενα άρθρα τη σημασία ενός «διπλού» απόψε στο «Μαρακανά». Γίνεσαι το φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης, μεταφέρεις όλο το άγχος στους Σέρβους. Θα πρέπει να κάνουν υπέρβαση για να σε απειλούν στο Καραϊσκάκη την τελευταία αγωνιστική. Όχι ότι δεν μπορούν βέβαια. Ένα «Χ» θα κρατούσε τον Ολυμπιακό πάλι από πάνω και θα μεγαλώσει την αγωνία για όλα τα αποτελέσματα στη φάση των ομίλων.

Μια ήττα, «μπλέκει» τους «ερυθρόλευκους» και δεν θα το ήθελαν, πριν μεταβούν στη Θεσσαλονίκη για το ματς με τον Άρη. Ειδικά τώρα που πέρασαν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος, αλλά όπως και να το κάνουμε, απόψε υπάρχει η αίγλη του Champions League. Του ραντεβού των αστεριών, των ματς που όλοι μας λατρεύουμε. Ο καθένας από το πόστο του.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ;

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει λένε. Αυτή η ομάδα που έχει εμπιστευθεί ο Μαρτίνς φέτος, στη διαδρομή του Ολυμπιακού για τους ομίλους του Champions League, τουλάχιστον δεν χάνει. Δεν ξέρει τι θα πει ήττα ακόμη. Πως να αλλάξει εντεκάδα; Αν κάποιος συζητούσε κάτι, θα ήταν το Ελ Αραμπί ή Γκερέρο. Τίποτα άλλο. Μπορεί τη Δευτέρα στη συνέντευξη Τύπου ο Μαρτίνς να τόνισε πως δεν είναι μόνο οι έντεκα που έχουν κερδίσει την προτίμησή του, αλλά δίκιο έχει να τους ξαναχρησιμοποιήσει. Αυτοί πήραν τον Ολυμπιακό στα δύσκολα και απέκλεισαν διαδοχικά Πλζεν, Μπασακσεχίρ, Κράσνονταρ και δεν ηττήθηκαν από την Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια θα δούμε τον Σα. Στόπερ ο Σεμέδο με τον Μεριά, με μεγαλύτερη προσοχή στην αποφυγή λαθών. Δύο πέναλτι έδωσε ο Τυνήσιος σε λίγες ημέρες, αλλά ξεκουράστηκε κόντρα στη Λαμία και απόψε ο Μαρτίνς τον θέλει καλό. Αριστερά επιστρέφει ο Τσιμίκας, δεξιά θα είναι ο Ομάρ. Στη μεσαία γραμμή ο Μπουχαλάκης θα πλαισιώσει τον Γκιγιέρμε. Ο Βαλμπουενά θα είναι ο επιτελικός, στο ένα άκρο ο Ποντένσε και στο άλλο ο Μασούρας. Και μπροστά, πιθανότατα ο Γκερέρο. Με τον Ελ Αραμπί να φαίνεται η πρώτη αλλαγή, αν ο Ολυμπιακός «χτυπάει» το ματς και δεν έχει προηγηθεί και ψάχνει να το «κλειδώσει». Γιατί τότε, θα είναι ο Καμαρά...

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Αν έβλεπε κανείς τις δηλώσεις του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, θα καταλάβαινε πολύ καλά το πόσο καλά γνωρίζει τον Ολυμπιακό. Όπως και οι «ερυθρόλευκοι» τον Σέρβο προπονητή. Ο Μιλόγεβιτς, ξέρει πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια στη συνέντευξη Τύπου, στάθηκε ξεχωριστά σε ένα δικό του παιδί. Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Μασούρας, με τον Μιλόγεβιτς έκανε τη δυνατή του χρονιά στον Πανιώνιο, εκεί έκανε «κλικ» και στους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Η μοίρα τους φέρνει απέναντι, για την κορυφαία ωστόσο διασυλλογική διοργάνωση. «Σφιχτή ομάδα» χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ο Σέρβος προπονητής. Έχει το σκεπτικό του και πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως δεν θα ανοιχτεί η ομάδα του. Πως δεν θέλει να δώσει τρελό ρυθμό στο ματς. Κάτι τέτοιο έκανε στα περισσότερα εντός έδρας ματς που έδωσαν οι Σέρβοι φέτος στα προκριματικά, όπως και πέρσι στους ομίλους. Κοιτάζουν να εκμεταλλευτούν τις στιγμές και γι' αυτό ο Μαρτίνς προσέχει...

«ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΛΑΘΗ»

Έχοντας κατασκοπεύσει τον Ερυθρό Αστέρα για τα καλά ο Πορτογάλος προπονητής του Ολυμπιακού, διαπιστώνει πως πολλές φορές πήρε γκολ από λάθος των αντιπάλων του. Κι αυτή, είναι μια οδηγία για απόψε. Βλέπετε ανάλογη οδηγία υπήρχε και για το Καραϊσκάκη, στο ματς με την Τότεναμ. Και αν το 2-2 αποτέλεσε το… φάρμακο, τα λάθη δεν αποφεύχθηκαν. Το πρώτο, το πέναλτι του Μεριά στον Κέιν. Το δεύτερο, η όλη λάθος αντιμετώπιση στη φάση που ο Μόουρα κάνει το 0-2 με σουτ.

Ο Μαρτίνς σήμερα επιθυμεί να δει μεγαλύτερη συγκέντρωση. Δεν γουστάρει ντρίμπλες έξω από την περιοχή, εύκολα λάθη που θα δώσουν κατοχή της μπάλας και στιγμές στους γηπεδούχους. Γιατί αυτό, ξέρουν να το εκμεταλλεύονται καλά, είτε παίζουν στην έδρα τους είτε μακριά από αυτή.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ

Αυτό που συμβαίνει εδώ στο Βελιγράδι, ανάμεσα στους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα και σε αυτούς του Ολυμπιακού, δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο, σε ματς επιπέδου Champions League. Γιατί ό,τι και να γίνει στην εξέδρα, μέσα στο γήπεδο, στον αγωνιστικό χώρο, οι δύο ομάδες διεκδικούν βαθμούς. Έχουν στόχους, περνούν και μέσα απ' αυτή τη βραδιά.

Για να επιστρέψω, όμως, στο θέμα μας. Είναι απίστευτη η υποδοχή των Σέρβων στους Έλληνες οπαδούς. Δεν είναι μόνο τα βίντεο που λίγο πολύ θα είδατε οι περισσότεροι, με πανό, καπνογόνα και συνθήματα αρκετά χιλιόμετρα πριν το Βελιγράδι. Ακόμη και χθες το βράδυ, οι Σέρβοι υποδέχθηκαν τους Έλληνες σε μαγαζιά. Έφαγαν, ήπιαν και τραγούδησαν μαζί.

Να βλέπεις οπαδούς του Ολυμπιακού να βάζουν τον ύμνο της ομάδας τους και να τραγουδούν στο Δούναβη. Απίστευτα σκηνικά που σε τόσα ταξίδια, δεν τα έχω ξαναδεί. Είναι κάτι άλλο αυτή η σχέση και αποδεικνύεται σε αυτό το ματς. Στην προετοιμασία του. Οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, τονίζουν πως απόψε, αυτό που θα γίνει, θα μείνει αξέχαστο. Ότι θα στείλουν μηνύματα σε όλη τη φίλαθλη Ευρώπη που θα παρακολουθήσει τηλεοπτικά αυτό το ματς. Για να δούμε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ