ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Σχεδιασμός με Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Σχεδιασμός με Μαρτίνς

Γιατί στον Ολυμπιακό παρά την πίκρα της απώλειας των εγχώριων τίτλων εξακολουθούν να στηρίζουν τον Πορτογάλο για την επόμενη μέρα. Οι πρώτες μεταγραφικές προτεραιότητες, ο Σα, ο Ντουρμισάι και ο... Μολέντο.

Πέρασαν τέσσερις ημέρες κι ακόμη κανείς στον Ολυμπιακό δεν έχει χωνέψει τον αποκλεισμό από τη Λαμία που στέρησε τη δυνατότητα για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν εκτός στόχων από Φλεβάρη μόνο, ωστόσο, αυτή τη φορά δεν έλαβαν αποφάσεις εν θερμώ. Συνήθως σε τέτοιες καταστάσεις ο πρώτος που την πληρώνει, το "εύκολο θύμα", είναι ο προπονητής.

Δεν φαίνεται, όμως, να συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον Πέδρο Μαρτίνς. Το Sport24.gr ανέλυσε την επομένη της οδυνηρής ήττας από την ομάδα του Μάκη Χάβου το τι σκέφτονται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του και τους λόγους για τους οποίους η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της παραμονής του 48χρονου τεχνικού.

Πέρα από το ότι ο κόουτς έχει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας στις τάξεις των οπαδών, όσων τουλάχιστον βλέπουν το δάσος κι όχι το δέντρο, το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως κάτι ανάλογο συμβαίνει πίσω από τους κλειστούς τοίχους του αθλητικού κέντρου της ομάδας.

Δεν είναι υπερβολή ότι η πιο μεγάλη επιτυχία του Πορτογάλου είναι η επίδραση που έχει στους παίκτες του. Τον θεωρούν δίκαιο, τον σέβονται, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως η εξέλιξη της ομάδας που χτίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι, θα έχει ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Ασφαλώς κι έχει αδυναμίες. Ασφαλώς και "διάβασε" λάθος σημαντικά παιχνίδια. Ασφαλώς κι έχουν γίνει σφάλματα σε θέματα διαχείρισης, επιλογών, τακτικής προσέγγισης. Ο προερχόμενος από τη Γκιμαράες, Πέδρο, "μεγαλώνει" μαζί με την ομάδα του. Αλλά έχει πείσει εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις κι όχι μόνο ότι έχει ακόμη πολλά να δώσει.

"ΠΑΓΙΔΑ" Η ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη. Για όσους έχουν ασθενή μνήμη, στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η "ελαφρά ταξιαρχία" με τον Γιάννη Μαντζουράκη στον πάγκο της, είχε βγάλει τα συκώτια των “ερυθρολεύκων” στο "Γ. Καραϊσκάκης" με τη νίκη να έρχεται τελικά έπειτα από τρελό καρδιοχτύπι στο 89' με σκόρερ τον Δημήτρη Μάνο.

Ο αγώνας που ξεκινά σε λίγες ώρες (19.00) είναι από εκείνους που δεν έχεις πολλά να κερδίσεις, αλλά έχεις πολλά να χάσεις. Η ομάδα του Μπάμπη Τέννε είναι στον πάτο της βαθμολογίας, έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί αν δεν προκύψει κάποιο ποδοσφαιρικό θαύμα, άρα δεν έχει και τίποτα να χάσει.

Με λίγα λόγια, οι παίκτες του θα αγωνιστούν χωρίς άγχος για το επόμενο συμβόλαιο ή την επόμενη ομάδα τους, κάτι που σημαίνει ότι αν ο Ολυμπιακός δεν είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος μπορεί να την πατήσει. Και μια ενδεχόμενη νέα γκέλα, δεν θα φέρει φουρτούνες μόνο για τον προπονητή, αλλά και για πολλούς άλλους εντός κι εκτός ρόστερ.

Στο ποδόσφαιρο και δη στην Ελλάδα δεν είναι εύκολο να μιλάς για "αύριο", αφού τις περισσότερες φορές ισχύει -ιδιαίτερα στον Ολυμπιακό- το "όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος". Με βάση τα τωρινά δεδομένα, πάντως, ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν έχει ξεκινήσει με τον Πέδρο Μαρτίνς στο κέντρο του κάδρου.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Είναι πολύ πρόωρο να εκτιμήσει κανείς τι πρόκειται να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες κι ως το τέλος του Αυγούστου που ολοκληρώνονται οι καλοκαιρινές μεταγραφές. Ωστόσο, μια γενική προσέγγιση μπορεί να γίνει με σχετική ασφάλεια.

Ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει από τώρα κεραίες για έναν ή δύο στόπερ που θα ενισχύσουν σημαντικά την ευάλωτη άμυνά του, με τον ιδέα για Μολέντο να μην έχει εγκαταληφθεί. Έναν -τουλάχιστον- εξτρέμ πρώτης γραμμής, φορ κρούσης από το πάνω ράφι, ενώ σε πρώτο πλάνο είναι και η αγορά του Ζοσέ Σα από την Πόρτο.

Το τι από αυτά θα γίνει, πως θα γίνει και τι θα ακολουθήσει, θα το μάθουμε στην πορεία. Παράλληλα, στο φινάλε της περιόδου αναμένεται να μετακινηθεί από τη Νέα Σμύρνη στον Πειραιά και ο Φιορίν Ντουρμισάι (έξι μήνες μετά τον Γιάννη Μασούρα), για τον οποίο ο Άγγελος Αναστασιάδης αποκάλυψε ότι είναι έτοιμος να τον καλέσει στην Εθνική Ελλάδας.

Η πρώτη και βασική, ωστόσο, προτεραιότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός απόψε θα πρέπει να προσθέσει άλλο ένα τρίποντο στο σακούλι, ώστε να ανοίξει ακόμη περισσότερο την πόρτα που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League (με την εξασφάλιση της 2ης θέσης).

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Και λόγω των δεδομένων προβλημάτων (Λάζαρος, Ομάρ, Καμαρά, Ζιλ Ντίας, Βούκοβιτς) στα οποία προστέθηκε ο κλινήρης -με ίωση και πυρετό- Σισέ, θα υπάρξουν εκ νέου αλλαγές στην ενδεκάδα. Το πιθανό σχήμα αναμένεται να αποτελέσουν οι Σα- Τοροσίδης, Μεριά, Μιράντα, Κούτρης- Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης- Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας- Χασάν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ