ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αναστασιάδης: "Ο Ντουρμισάι μου είπε ότι θέλει να παίξει στην Εθνική Ελλάδας"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Άγγελος Αναστασιάδης εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον Άγγελο Μπασινά και σε αυτήν αποκάλυψαν πως το θέμα του Ντουρμισάι είναι στην τελική ευθεία ώστε να μπορέσει να καλείται στην Εθνική ομάδα.

Καλεσμένοι στην εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή "Total Football" του Open Τv ήταν τόσο ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης όσο και ο άμεσος συνεργάτης του Άγγελος Μπασινάς, και σε αυτήν αναφέρθηκαν τόσο στα ματς της 23ης αγωνιστικής όσο και στη μάχη του τίτλου όπου ο ΠΑΟΚ έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν αμφότεροι να μην αναφερθούν στα του οίκου τους, στην Εθνική ομάδα δηλαδή, με τον Άγγελο Αναστασιάδη αλλά και τον Άγγελο Μπασινά να επιβεβαιώνουν πως έχουν γίνει συζητήσεις με τον Φιορίν Ντουρμισάι και πως ο στράικερ του Πανιωνίου είναι θετικός στο να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε μερικά αποσπάσματα των δηλώσεων του Άγγελου Αναστασιάδη:

Για την Εθνική ομάδα και τη σχέση της με τους συλλόγους:

Η Εθνική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και ξεχωριστό κομμάτι, το οποίο δεν έχει σχέση με τις ομάδες. Ή μάλλον έχει σχέση με τις ομάδες όταν και οι ομάδες είναι με την Εθνική. Και οι ομάδες δε μιλάω για τις διοικήσεις. Εσείς είχατε μία πολύ μεγάλη αβάντα, οι του 2004 που πήρατε το ευρωπαϊκό. Είχατε προπονητές στις μεγάλες ομάδες, οι οποίοι ήταν Εθνικάρες. Έλεγαν στους παίκτες πάτε εκεί και δώστε τα, είστε καλοί ποδοσφαιριστές, πάτε εκεί και μη φοβάστε τίποτα. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αυτό το πράγμα, αλλά με το εντελώς αντίθετο. Τώρα είναι «κοιτάξτε θα πάτε εκεί, αλλά έχουμε το παιχνίδι την Κυριακη, έχετε τον νου σας». Τα είχατε και τα άλλα, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Το θέμα της Εθνικής έχει να κάνει με ένα συγκεκριμένο πράγμα, ότι ο χρόνος τώρα μειώνεται υπέρ των ομάδων. Ήμουν 6-7 χρόνια στην Εθνική Κύπρου και είχα τον διπλάσιο χρόνο τους παίκτες μαζί μου πριν από κάθε παιχνίδι. Συγκριτικά με το τώρα, πριν από 12 χρόνια λέω. Δεν αναφέρομαι στον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, όλοι οι προπονητές και ο Γερμανός και ο Ιταλός χάνουν τον χρόνο αυτό. Εγώ είχα τον διπλάσιο χρόνο με τα παιδιά στην Κύπρο και αυτό τον χρόνο τον πήραν οι ομάδες γιατί ο άλλος λέει ο παίκτης είναι δικός μου, εγώ τον πληρώνω.

Για τα δύο πρώτα ματς της Εθνικής στα προκριματικά του Euro 2020 κόντρα σε Ιταλία και Αρμενία:

Αυτή τη στιγμή αν απαντήσω θα κάνω λάθος. Ένα εκατομμύριο τοις εκατό. Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνεις ανάλογα με το πως θα λειτουργήσουν οι ομάδες. Το αν θα διώξουν τους παίκτες τους στις 5 Μαΐου μετά το τέλος του πρωταθλήματος ή θα τους κρατήσουν. Υπάρχει ένας τελικός Κυπέλλου. Τι να κάνουμε να αλλάξουμε το πρωτάθλημα; Εκτός του ότι θα πρέπει να δούμε το πως θα λειτουργήσουν οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές, είναι και καλό γιατί θα έχουμε περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές. Έχουμε δύο φιλικά παιχνίδια. Θα μπορέσουμε να κάνουμε και μία προετοιμασία. Δεν εννοώ να τους κάνουμε κομμάτια και να τους σκοτώσουμε. Εννοώ να μαζευτούμε όλοι μαζί και να γίνουμε ομάδα. Δεν γνωρίζω τι συνθήκες θα υπάρχουν τότε για να σας πω για τους ποδοσφαιριστές. Ο προβληματισμός είναι για τα πρώτα δύο παιχνίδια.

Για τον Ντουρμισάι:

Εγώ τις πιο πολλές φορές έχω πάει σε παιχνίδια του Πανιωνίου. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την επιθυμία του ποδοσφαιριστή. Ήρθα σε επαφή με τον παίκτη μίλησα μαζί του πριν λίγες ημέρες. Του είπα ότι ενδιαφερόμαστε να έρθει στην Εθνική. Έχει αγωνιστεί με την εθνική Ελπίδων της Αλβανίας. Μου είπε ότι θέλει πολύ να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος. Τις διαδικασίες μετά τις ανέλαβε ο Άγγελος. Το παιδί είναι θετικό και πιστεύω θα έχουμε ένα αίσιο τέλος. Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο Ντουρμισάι. Είμαστε εμείς οι ίδιοι. Το να λύσουμε τα δικά μας προβλήματα και πείσουμε τους εαυτούς μας ότι πάμε όλοι μαζί είναι το άλφα και ωμέγα. Τα πρόσωπα πολύ λίγη σημασία έχουν. Μόνο όταν είναι 100% εκεί. Διαφορετικά όλοι μπορούν να αντικατασταθούν.

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό:

Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ ευτύχισε να βάλει ένα πολύ γρήγορο γκολ, στην πρώτη φάση.Τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά για αυτόν. Έχει δείξει ότι είναι μία ομάδα έμπειρη, με πολύ καλούς παίκτες, με καλή ψυχολογία. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, είχε 2-3 προϋποθέσεις για να ισοφαρίσει. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε πάλι το ίδιο σκηνικό, να γίνει το 0-2, οπότε τα πράγματα έγιναν πολύ απλά για την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Για τη φετινή εικόνα του "Δικεφάλου του Βορρά" που είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Τον ΠΑΟΚ τον έχω δει λίγες φορές φέτος. Στο πρωτάθλημα νομίζω είναι η πρώτη φορά. Να πάω στο γήπεδο, στην Τούμπα δηλαδή. Τον είδα όμως στα παιχνίδια του Κυπέλλου, τους δύο αγώνες με τον Πανιώνιο, εκεί όπου ο προπονητής χρησιμοποιεί περισσότερα παιδιά δικά μας, εκτός από τον Πασχαλάκη. Θα ξεκινούσε ο Πέλκας, ο Λημνιός, ο Γιαννούλης και για αυτό τον λόγο πήγαινα περισσότερο να δω στο γήπεδο τα παιχνίδια του Κυπέλλου. Σήμερα ήταν ευκαιρία να δω και τον Παναθηναϊκό απέναντι σε αυτόν τον αντίπαλο, σε ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, για να δούμε και πόσο μπορούν να αντέξουν αυτά τα παιδιά στην πίεση. Ξέρετε το είχα πει και το καλοκαίρι, αυτά τα παιδιά όσο τα έχετε ήσυχα και ήρεμα και δεν τα φορτώνετε με ευθύνες πολλές θα πάνε καλά, αν αρχίσουμε και ζητάμε πράγματα που δεν μπορούν να τα κάνουν, εκεί βλέπεις λίγο τον πρωταθλητή, ποιο από αυτά τα παιδιά μπορεί να αντέξει περισσότερο. Ήταν για εμένα ένα καλό παιχνίδι για να βγάλω τα συμπεράσματα μου.

Για την επικράτηση του Άρη επί της ΑΕΚ:

Στεναχωρήθηκα και προβληματίστηκα για τα παιδιά, τραυματίστηκε ο Μπακάκης και δεν ξέρω πόσο σοβαρό είναι. Στο προηγούμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είχε πρόβλημα ο Μπακασέτας και βγήκε έξω. Αυτοί οι τραυματισμοί των παιδιών και όσο φτάνει ο καιρός να παίξουμε τα παιχνίδια υπάρχει μία ανησυχία γιατί δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Θα θέλαμε να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση. Είδα το παιχνίδι, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Ο Άρης είναι σε καλό φεγγάρι, έχει έναν καλό προπονητή. Βρίσκει τα πατήματα του και από ότι φαίνεται θα είναι η ομάδα που θα πάει και στην Ευρώπη.

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί ουσιαστικά έξω και από τους τρεις στόχους του:

Τα είπαμε γενικά για τα ντέρμπι και για τα μεγάλα παιχνίδια, πόσο σημαντικό είναι για τον έναν που κερδίζει και για αυτόν που χάνει. Ο Ολυμπιακός είχε ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά στην Ευρώπη. Όλοι πιστεύαμε και θέλαμε να περάσει. Πλεονέκτημα γιατί είχε άλλον έναν στόχο, έναν πολύ μεγάλο στόχο. Ήταν μόνος του στην Ευρώπη αν περνούσε τους Ουκρανούς, οι περισσότεροι και εγώ πιστεύαμε ότι μπορούσε να το κάνει γιατί έπαιζε με μία ομάδα που έδειχνε ότι δεν είναι έτοιμη 100%. Και καλύτερη δεν ήταν και ήταν μία ομάδα που έπαιζε το πρώτο της επίσημο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, ο Ολυμπιακός ήταν σε πολύ καλή κατάσταση όσον αφορά στην απόδοση του μέσα στο γήπεδο. Αυτό όταν δημιουργεί αυτές όλες τις χαρές και τις προσδοκίες, επόμενο είναι αν δεν έρθει τελικά η πρόκριση να δημιουργήσει θέματα. Και αυτό πιστεύω ότι ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Ολυμπιακού περνάει αυτά που περνάει.

Όσον αφορά στην περίπτωση του 22χρονου επιθετικού του Πανιωνίου, Φιορίν Ντουρμισάι, ο Άγγελος Μπασινάς υπογράμμισε από την πλευρά του: "Είναι μια περίπτωση ενδιαφέρουσα. Είμαστε σε επαφή και με τον ποδοσφαιριστή και με τον μάνατζερ του. Είμαστε σε καλό δρόμο και ελπίζω πως μέσα στην εβδομάδα μπορεί να έχουμε τελειώσει και με τη θέληση του ποδοσφαιριστή να είναι κοντά στην Εθνική Ελλάδος.Το έχουμε συζητήσει εδώ και καιρό και δεν χρειάζεται να κρύβουμε κάτι. Έτσι είναι η πραγματικότητα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ