ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Έκανα αυτοκριτική, αλλά πάλι τις ίδιες επιλογές θα έκανα"

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς υποστήριξε ότι αν γύριζε πίσω το χρόνο, πάλι τις ίδιες επιλογές θα έκανε για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού. "Κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εμένα τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα" είπε.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, τοποθετήθηκε στη Nova για τον αποκλεισμό από τη Λαμία στο Κύπελλο και ρωτήθηκε για το αν θα άλλαζε κάποια πράγματα, αν γύριζε πίσω το χρόνο. Ο Πορτογάλος, στον οποίο ασκήθηκε κριτική για τις επιλογές του να αφήσει εκτός ενδεκάδας βασικούς ποδοσφαιριστές, κατέστησε σαφές ότι και πάλι τις ίδιες αποφάσεις θα έπαιρνε καθώς "ξέρω πολύ καλά τους παίκτες μου, ξέρω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας σε κάθε δεδομένη στιγμή και κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εμένα τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα".

Ο Μαρτίνς δήλωσε ότι φέτος στον Ολυμπιακό έχει μπει μια πολύ καλή βάση και ότι όταν η ομάδα τελειοποιηθεί το καλοκαίρι "θα είναι πιο έτοιμη για να χαρίσει τίτλους". Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής των "ερυθρόλευκων".

- Πώς ήταν αυτές οι μέρες μετά τον αποκλεισμό από τη Λαμία;

"Όποιος βρίσκεται σε αυτό το προπονητικό κέντρο, όταν χάνει η ομάδα, δεν μπορεί να είναι χαρούμενος και δεν μπορεί να νιώθει καλά. Αισθάνεται τις ήττες όπως ο κόσμος. Δεν υπάρχει λοιπόν καμία χαρά. Είμαστε έτοιμοι και θέλουμε να δουλέψουμε ακόμα πιο πολύ, γιατί όποιος βρίσκεται στην ομάδα και φοράει αυτό το σήμα πρέπει να προσφέρει νίκες. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί".

- Μέσα σε 26 μέρες ο Ολυμπιακός έδωσε οκτώ παιχνίδια. Πόσο δύσκολη ήταν η προετοιμασία μέσα σε αυτές τις συνθήκες;

"Όποιος θέλει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο σε μια τέτοια ομάδα υψηλού επιπέδου, πρέπει να είναι συνηθισμένος. Ξέραμε από την αρχή ότι θα είναι έτσι τα πράγματα και έπρεπε να προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα. Το ατυχές συμβάν είναι πως είχαμε τραυματισμούς αυτήν την περίοδο και δεν είχαμε εναλλακτικές και λύσεις που θα προσέθεταν φρεσκάδα στην ομάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι είχαμε δύσκολο πρόγραμμα όχι μόνο τον Φεβρουάριο, αλλά και τον Ιανουάριο. Πολλές φορές αυτό καθιστά αδύνατο να προετοιμάσεις ένα παιχνίδι από άποψη στρατηγικής. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα, στην οποία πρέπει να προσαρμόζονται οι επαγγελματίες. Όσοι βρίσκονται στον Ολυμπιακό το ξέρουν αυτό. Δυστυχώς αυτή τη φορά μας κόστισαν τα πολλά προβλήματα και τα διαδοχικά παιχνίδια".

- Αν γυρίζατε πίσω το χρόνο, θα αλλάζατε κάποια πράγματα;

"Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κριτική από την πλευρά του κόσμου. Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, εποικοδομητική. Μπορούμε να ακούσουμε όλες αυτές τις απόψεις, όμως ξέρω πολύ καλά τους παίκτες μου, ξέρω την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καθένας σε κάθε δεδομένη στιγμή και κανένας δεν ξέρει καλύτερα από εμένα τι συμβαίνει μέσα στην ομάδα. Έχω κάνει την αυτοκριτική μου, έχω συνείδηση του τι αποφάσεις έχω πάρει και το πώς ακριβώς έκανα τις επιλογές μου και πώς προετοίμασα κάθε παιχνίδι. Έχω σκεφτεί ότι αν τη δεδομένη στιγμή έπρεπε να πάρω κάποια απόφαση βάσει των συνθηκών και βάσει των δεδομένων που υπήρχαν στην ομάδα, πιθανότατα το ίδιο θα αποφάσιζα. Βάσει των δεδομένων και των σκέψεων που έκανα, οι αποφάσεις οι ίδιες θα ήταν".

- Υπήρξαν παιχνίδια που στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε πολλά προβλήματα, σε αντίθεση με το δεύτερο μέρος, οπότε και υπήρχε αποτελεσματικότητα. Πού το αποδίδετε αυτό;

"Είναι αλήθεια ότι έχει συμβεί αυτό που είπατε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ελέγχουν την απόδοσή μας σε κάθε παιχνίδι. με την ΑΕΚ όντως η απόδοσή μας ήταν διαφορετική στο δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο, αλλά δεν πιστεύω ότι ότι κάναμε κακό πρώτο ημίχρονο. Υπήρχαν πολλές εναλλαγές τακτικής από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, πράγμα το οποίο ελέγξαμε πολύ καλύτερα στο δεύτερο, γι αυτό ήμασταν πιο αποτελεσματικοί. Ήταν πολύ ενδιαφέρον πρώτο ημίχρονο, γιατί η μία ομάδα προσπαθούσε να προσαρμόσει την τακτική της και να δει ποια θα καταφέρει να επικρατήσει. Με τον ΠΑΟΚ κάναμε πραγματικά κακό πρώτο ημίχρονο. Σε ένα παιχνίδι βέβαια πρέπει να βγάζεις συμπεράσματα στο φινάλε κι εμείς στο δεύτερο βελτιωθήκαμε. Παίζεις για 90 λεπτά, όχι για 45. Αν πρέπει να βγάλω ένα συμπέρασμα, είναι ότι πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι, συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί στη διάρκεια των 90 λεπτών".

- Συμφωνείτε ότι με συγκεκριμένες κινήσεις το καλοκαίρι πάνω στον φετινό κορμό που έχει δημιουργηθεί, θα μπορέσει να παίξει ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός;

"Το παιχνίδι με τη Λαμία έπρεπε πάση θυσία να το είχαμε κερδίσει. Είχαμε σκοπό να φτάσουμε στον τελικό της διοργάνωσης. Ένας αγώνας που είναι ανεξήγητο το πώς χάσαμε. Αν σκεφτούμε τα δεδομένα του αγώνα, όταν είχαμε τέτοια επιθετική λειτουργία, 28 τελικές προσπάθειες. Είχαμε 74% κατοχή μπάλας, χαμένο πέναλτι και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν κάναμε ό,τι έπρεπε για να νικήσουμε. Ήταν δύσκολο να χαθεί το παιχνίδι βάσει της απόδοσής μας, είχαμε υψηλά ποσοστά απόδοσης στην επίθεση.

Είμαστε απογοητευμένοι, έπρεπε να είχαμε περάσει στην επόμενη φάση, αλλά αυτό τελείωσε. Η ομάδα αποτελείται από νέα πρόσωπα, είχαν την πρώτη τους εμπειρία από αυτό το επίπεδο, ήταν άπειροι και έπαιξαν για πρώτη φορά σε αυτή τη μεγάλη ομάδα. Καταφέραμε και φτιάξαμε μια ομάδα που παρουσίασε πολύ ωραίο θέαμα, πήρε μεγάλες νίκες και σημαντικές. Απόλαυσε ο κόσμος το θέαμα. Φέτος στο γήπεδο ερχόταν περισσότερος κόσμος σε σχέση με πέρυσι. Από την πρώτη στιγμή μέχρι τώρα ο κόσμος έχει στηρίξει έμπρακτα. Η βάση έχει μπει. Υπάρχουν παιδιά που έδειξαν σημάδια ανωριμότητας και ανετοιμότητας. Τώρα είναι πολύ πιο έτοιμοι και στο μέλλον θα προσφέρουν αυτό που περιμένουμε. Έτσι όπως θα τελειοποιηθεί η ομάδα θα είναι πιο έτοιμη για να χαρίσει τίτλους στον Ολυπιακό".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ