ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Ντουντελάνζ: Έχουν βάλει και πάνω από τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο οι Πειραιώτες!

EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÏÕÍÔÅËÁÍÆ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ÏÓÖÐ - ÍÔÏÕÍÔÅËÁÍÆ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έβαλε τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο με αντίπαλο τη Ντουντελάνζ, αλλά σε ένα 45λεπτο έχει πετύχει και περισσότερα τέρματα σε ευρωπαϊκό του παιχνίδι και το Sport24.gr θυμίζει. (VIDEOS)

Το εμφατικό 5-1 του Ολυμπιακού απέναντι στη Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο το βράδυ της Πέμπτης (8/11) στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League συνιστά την έκτη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των "ερυθρόλευκων" σε ευρωπαϊκό τους παιχνίδι.

Αν κάποιος θα περίμενε ότι τα τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο είναι η καλύτερη επίδοση σε ένα 45λεπτο, η αλήθεια είναι πως οι Πειραιώτες έχουν σκοράρει περισσότερες φορές σε άλλες δυο περιπτώσεις. Μάλιστα, ήταν σε παιχνίδια που το σκορ στο πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα και στο β' μέρος υπήρξε... καταιγίδα από γκολ!

ΠΕΝΤΕ ΣΤΗ ΜΟΖΙΡ, ΕΞΙ ΣΤΗ ΜΠΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη ήταν με τη λευκορώσικη Μοζίρ στα προκριματικά του Champions League τη σεζόν 1997-98, όταν στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός δεν είχε πετύχει κάποιο γκολ και στο δεύτερο σημείωσε πέντε, για επιβληθεί με 5-0 (Νινιάδης 50', Γκόγκιτς 61' και 68', Γεωργάτος 76', Αλεξανδρής 88') και να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση (2-2 η ρεβάνς).

Βέβαια, έχει σημειώσει και έξι (!) γκολ σε ένα ημίχρονο και ήταν με αντίπαλο την Μπέσα Καβάγιε από την Αλβανία το 2010. Σε εκείνο το παιχνίδι, το πρώτο μέρος έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ και στο δεύτερο η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν βρήκε έξι φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, επικρατώντας με 6-1 (Ντουντού 46' και 79' , Ντάρμπισαϊρ 53', Μαρέσκα 75', 90', Φετφατζίδης 88'). Στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 0-5.

ΟΙ ΤΕΣΣΑΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Εξάλλου, τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο έχει πετύχει και άλλες φορές ο Ολυμπιακός στο παρελθόν. Σε πρώτο ημίχρονο αυτό συνέβη μια φορά και ήταν με αντίπαλο την Μπενφίκα τη σεζόν 2008-09 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο. Οι Πειραιώτες ήταν μπροστά με 4-1 στο πρώτο μέρος (Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Ντιόγκο, Μπελούτσι τα γκολ, ο Γκόμεζ για τη Μπενφίκα), για να πετύχουν άλλο ένα τέρμα με τον Ντιόγκο στο δεύτερο και να επικρατήσουν με το θριαμβευτικό 5-1.

Από 'κει και πέρα, έχει βάλει τέσσερα γκολ σε δεύτερα ημίχρονα αγώνων. Ποια ήταν αυτά; Πρώτα με τη Μπότεφ Πλόβντιβ από τη Βουλγαρία το 1993 στο Κύπελλο UEFA, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 5-1 στο Στάδιο Καραϊσκάκη και είχε κάνει... καρέ στο β' μέρος (Μιτσιμπόνος 72', Τσιαντάκης 76', Κρίστενσεν 80', Μπατίστα 85'). Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν αποκλειστεί μετέπειτα από την Τενερίφη.

Με την Ανόρθωση στο 2-4 στην Κύπρο για τα προκριματικά του Champions League 1998-99. Ο Ολυμπιακός έχανε 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ήταν καταιγιστικός ( Γεωργάτος 48', Τζόρτζεβιτς 60' και 87', Γκόγκιτς 90'). Προπονητής τότε ήταν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Ολυμπιακός παραλίγο να φτάσει στους "4" του θεσμού.

Τέλος, με τη Χέρτα Βερολίνου τη σεζόν 2008-09 για τους ομίλους του UEFA, όταν το αποτέλεσμα ήταν 0-0 στο πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο και μπήκαν τέσσερα γκολ στο δεύτερο (Ντουντού 55', Γκαλέτι 68'. πεν, Τοροσίδης 87', Ντιόγκο 88'). Στον πάγκο ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε και εκείνη τη σεζόν οι Πειραιώτες αποκλείστηκαν από τη Σεντ Ετιέν στους "32".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ