ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός - Ντουντελάνζ 5-1: Ερυθρόλευκη καταιγίδα στο Φάληρο

EUROPA LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Σαρωτικός ο Ολυμπιακός στο Φάληρο, διέλυσε με σκορ 5-1 τη Ντουντελάνζ, σκοράροντας τα τέσσερα πρώτα τέρματα μέχρι το 36'. Ανοιχτή η πρόκριση μέχρι την τελευταία αγωνιστική του Group F της διοργάνωσης.

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο Ολυμπιακός με συνοπτικές διαδικασίες "καθάρισε" την Ντουντελάνζ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 4η αγωνιστική του Europa League, με το τελικό 5-1 να αποτυπώνει την κυριαρχία των ερυθρολεύκων στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έβαλε το αναμενόμενο τρίποντο στο τσεπάκι της σκοράροντας τέσσερα τέρματα μέχρι το 36'! Το 1-1 στο Μπέτις - Μίλαν σημαίνει ότι η πρόκριση στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης θα είναι ανοικτή μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Αυτά είναι τα τρία πράγματα που μάθαμε από την αναμέτρηση στο Φάληρο:

1. ΕΞΙ ΛΕΠΤΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥ "ΤΟΡΟ"

Απλά ήταν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Γύρευε τρεις ακόμη βαθμούς στον όμιλο σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του Μπέτις - Μίλαν, για να ξέρει τι τον περιμένει στα δύο τελευταία ματς σε "Benito Villaramin" και "Γεώργιος Καραϊσκάκης" απέναντι σε Ισπανούς και Ιταλούς αντίστοιχα.

Η Ντουντελάνζ πόνταρε πολλά στην αναμέτρηση του Λουξεμβούργου με τους ερυθρόλευκους, προκειμένου να βρει τους πρώτους της βαθμούς στη διοργάνωση. Δεν τα κατάφερε, έτσι τα υπόλοιπα τρία ματς για την ομάδα του Τόπμελερ είχαν τον χαρακτήρα αποκόμισης εμπειριών και της χαράς του παιχνιδιού.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ήξερε ότι όφειλε να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για ένα ευρωπαϊκό αγώνα, με φόντο το ντέρμπι της Κυριακής (11/11) με τον Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος τεχνικός πήγε σε ένα ελεγχόμενο ροτέισον, καθώς ήθελε μεν να ξεκουράσει παίκτες αλλά και να... ξεμπερδεύει γρήγορα με τη Ντουντελάνζ.

Γι' αυτό και πανηγύρισε με την ψυχή του το γκολ του Τοροσίδη στο 6' για το 1-0. Ο αρχηγός της εθνικής Ελλάδας με περίτεχνο τακουνάκι μετά από σουτ του Καμαρά, έβαλε γρήγορα τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο ματς.

Ο "Τόρο" είχε λύσει τον γρίφο του γκολ στο Λουξεμβούργο, ο ίδιος έκανε απλά τα πράγματα για τους συμπαίκτες του στο Φάληρο. Δευτερόλεπτα πριν το τέρμα του αμυντικού, ο Ποντένσε είχε χάσει την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ, με την προσπάθεια του να σταματά σε πόδια αμυνομένων πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

2. ΤΟ... ΣΧΟΛΑΣΕ Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ, ΤΟ "ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ" Ο ΛΑΖΑΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός είχε μπει γκαζωμένος στο ματς και δεν ψηνόταν να κόψει ταχύτητα. Στο 15' ο Τσιμίκας από αριστερά γύρισε παράλληλα τη μπάλα με δύναμη, ο Πρεμπέ δεν μπόρεσε να διώξει και ήρθε ο Φορτούνης να πλασάρει από το ύψος του δεύτερου δοκαριού για το 2-0.

Η Ντουντελάνζ έμοιαζε... μεζές στα δόντια του λύκου και ο Χριστοδουλόπουλος ήρθε να απογειώσει τη γεύση στον ερυθρόλευκο ουρανίσκο, σκοράροντας ένα εκπληκτικό τέρμα στο 26'. Ο Φορτούνης υποδύθηκε τον ρόλο του δημιουργού και σήκωσε από δεξιά τη μπάλα στο ιδανικό ύψος, με τον Λάζαρο να καταφέρνει ένα απίθανο εναέριο βολ πλανέ καρφωνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Μπονεφουά για το 3-0!

Στο 35' ο Σνελ σταμάτησε τις διαδοχικές προσπάθειες των Φετφατζίδη (πήρε τη θέση του Ναουέλ που τραυματίστηκε ξεκινώντας τη φάση του 3-0) και Ποντένεσε να σκοράρουν σε ανυπεράσπιστη εστία. Ένα λεπτό μετά ο Ποντένσε από αριστερά βρήκε τον Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι και αυτός με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και το τέταρτο των ερυθρολεύκων στην αναμέτρηση.

Το πάρτι στον αγωνιστικό χώρο και τις κερκίδες του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" συνεχιζόταν...

3. Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΜΕ ΤΗ ΜΙΛΑΝ

Από τις 4 Οκτωβρίου και το παιχνίδι του "Σαν Σίρο" με την Μίλαν, ο Ολυμπιακός δεν είχε ξανασκοράρει στο πρώτο ημίχρονο σε αγώνα πρωταθλήματος ή Europa League. Συγκεκριμένα ήταν στα παιχνίδια με ΑΕΚ, ΟΦΗ, Ντουντελάνζ, Απόλλωνα Σμύρνης και Άρη. Εξαιρουμένου του ματς με την Παναχαϊκή που ήταν για το Κύπελλο, οι ερυθρόλευκοι δεν έβρισκαν δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο.

Η Ντουντελάνζ ήταν το εξιλαστήριο θύμα της δυστοκίας του Ολυμπιακού και τα τέσσερα γκολ του πρώτου ημιχρόνου χάριζαν απλόχερα στον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του το δικαίωμα διαχείρισης, πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Στο 57' ο Φορτούνης πήγε για ξεκούραση και ο Χάσαν πέρασε στο ματς για να ζεστάνει τις μηχανές του ενόψει των πρασίνων. Φτάνοντας στη μια ώρα αγώνα ο Μπονεφουά έκανε μια εξαιρετική επέμβαση σε κεφαλιά του Σισέ, με τους ερυθρόλευκους να ρίχνουν μεν στροφές αλλά να ψάχνουν πάντα ένα ακόμη γκολ στο ματς.

Ο Πρεμπέ σταμάτησε τον Ποντένσε στο 64' και ο Μπονεφουά τον Καμαρά τρία λεπτά μετά, με την Ντουντελάνζ να βρίσκει τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 69'. Σκόρερ ο Σινάνι με σουτ από το όριο της περιοχής, χαμηλά στην αριστερή γωνία του Σα.

Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός αποκατέστησε το προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων, όταν από γύρισμα του Τσιμίκα ο Φετφατζίδης πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Χάσαν έκανε επαφή με τη μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα παρά την προσπάθεια του Μπονεφουά. Ο γκολκίπερ της Ντουντελάνζ στέρησε από ένα γκολ σε Χριστοδουλόπουλο και Ποντένσε, με το 5-1 να είναι το τελικό σκορ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μπέτις και Μίλαν έμειναν στο 1-1 στην Ανδαλουσία και η πρόκριση από τον 6ο όμιλο της διοργάνωσης θα είναι ανοικτή μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός θα πάει στο "Benito Villamarin" στις 29 Νοεμβρίου και θα περιμένει τους "ροσονέρι" στο Φάληρο την 6η αγωνιστική του Group F, ματς που θα κρίνει και το ευρωπαϊκό μέλλον των ερυθρολεύκων.

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Petr Ardeleanu (CZE)

Βοηθοί: Ivo Nadvornik (CZE), Jiří Moláček (CZE)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Zbynek Proske (CZE), Karel Hrubes (CZE)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Ρόντερικ, Σισέ, Τσιμίκας, Νάτχο (62' Τουρέ), Καμαρά, Φορτούνης (57' Χάσαν), Ποντένσε, Ναουέλ (34' λ.τ. Φετφατζίδης), Χριστοδουλόπουλος.

ΝΤΟΥΝΤΕΛΑΝΖ (Ντίνο Τόπμελερ): Μπονεφουά, Γιορντάνοφ, Σνελ, Πρεμπέ, Μελισέ, Μπίσεβατς, Κρούσκα (60' Γένσεν), Στολτζ (84' Στουμπφ), Κουτουριέ, Τουρπέλ (74' Πέρες), Σινάνι.

Γκολ: 6' Τοροσίδης, 15' & 36' Φορτούνης, 26' Χριστοδουλόπουλος, 70' Χάσαν / 69' Σινάνι

Κάρτες: 48' Τοροσίδης / 49' Σνελ

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ GROUP F:

1. Μπέτις 8 (6-2)

2. Μίλαν 7 (6-4)

3. Ολυμπιακός 7 (8-4)

4. Ντουντελάνζ 0 (1-11)

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ