ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Μεγάλη ταλαιπωρία για τους Αφρικανούς

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς κάθεται σε “αναμμένα κάρβουνα” κυρίως για τους Χασάν, Μεριά, Σισέ και Καμαρά που θα έχουν πολύωρα ταξίδια από την Αφρική. Χωρίς σοβαρή προπόνηση θα πάνε στο Ηράκλειο για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ (21/10).

Δεν είναι και το πιο ευχάριστο για έναν προπονητή όταν χάνει 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές και περιμένοντάς τους με αγωνία να επιστρέψουν στο προπονητικό κέντρο “διαλυμένοι” από πολύωρα ταξίδια, αλλά αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουν στον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τους λόγους του που... τρώει τα νύχια του από αγωνία για να δει σε τι κατάσταση θα γυρίσουν οι ποδοσφαιριστές του από τις Εθνικές ομάδες. Ειδικά οι Αφρικανοί έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού θα χρειαστεί να περάσουν μία μέρα και... βάλε μέσα στα αεροπλάνα για να φτάσουν στην Αθήνα το απόγευμα της επόμενης Πέμπτης (18/10). Για την ιστορία, δύο μέρες αργότερα ο Ολυμπιακός “πετάει” για το Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ στις 21 Οκτωβρίου στο “Γεντί Κουλέ”.

Πάντοτε στη διακοπή των πρωταθλημάτων ελλοχεύουν κινδύνους. Και δυστυχώς για τον Ολυμπιακό, δεν είναι λίγες οι φορές που επέστρεψαν διεθνείς του με τραυματισμούς από τις Εθνικές ομάδες. Πιο πρόσφατο και πιο σοβαρό παράδειγμα είναι αυτό του Βούκοβιτς που γύρισε πέρσι τον Σεπτέμβριο από την Σερβία με βαριά θλάση και έκανε δύο μήνες για να συνέλθει.

Το χειρότερο σενάριο πάντως γράφτηκε τον Ιούνιο του 2012 στο Euro, όταν είχε πάθει ζημιά στο γόνατο ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για περίπου έξι μήνες.

Ο Μαρτίνς λοιπόν και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους διεθνείς για να έχουν μία εικόνα σχετικά με την κατάστασή τους.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται φυσικά στους Αφρικανούς που είχαν δύσκολα ταξίδια όχι μόνο από την Αθήνα προς την πατρίδα τους, αλλά και από την πατρίδα τους στα διάφορα μέρη που καλούνται να αγωνιστούν. Και μάλιστα, θα φιλοξενηθούν και σε γήπεδα – χωράφια.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΑΖΙΛΑΝΔΗ!

Έχουμε και λέμε: Ο μοναδικός που έφυγε από την Αθήνα και είχε εύκολο ταξίδι ήταν ο Χασάν που πήγε στο Κάιρο για να ενσωματωθεί στην αποστολή της Αιγύπτου. Οι “φαραώ” θα δώσουν δύο αγώνες. Ο ένας θα είναι την Παρασκευή (12/10) και ο επόμενος την προσεχή Τρίτη (16/10).

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ναι μεν παίζει δύο φορές με την Σουαζιλάνδη, μία στο Κάιρο και άλλη μία στο μακρινό Μαντζίνι της Σουαζιλάνδης, αλλά το ματς που διεξάγεται εκτός Αιγύπτου είναι το δεύτερο, την Τρίτη (16/10) δηλαδή.

Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει πολύωρο ταξίδι η αποστολή της Αιγύπτου από την Σουαζιλάνδη εώς το Κάιρο και από εκεί ο Χασάν θα ενσωματωθεί στην ερυθρόλευκη προετοιμασία.

Ο πανύψηλος φορ του Ολυμπιακού αναμένεται να είναι ο πρώτος Αφρικανός που θα φτάσει στον Ρέντη.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΓΗΡΑ

Ο Γιασίν Μεριά έχει επίσης διπλές αναμετρήσεις με την Τυνησία για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα. Και ο στόπερ των “ερυθρολεύκων” το δεύτερο παιχνίδι θα το δώσει την Τρίτη 16 του μηνός εκτός έδρας και όχι στην πατρίδα του.

Το πρώτο θα γίνει το Σάββατο (13/10) και το δεύτερο μακριά από την Τυνησία. Ποιος είναι ο αντίπαλος; O Nίγηρας και η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Νιαμέι του Νίγηρα.

Δύσκολο ταξίδι να επιστρέψει αρχικώς στην Τυνησία ο Μεριά μαζί με την υπόλοιπη αποστολή και από εκεί να πάρει το αεροπλάνο για την Αθήνα. Η Τυνησία δεν είναι Αίγυπτος, καθώς θέλει δύο και τρεις ενδιάμεσους σταθμούς.

ΣΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΣΟΥΔΑΝ

Εδώ και έναν μήνα έχει μπει στο “μάτι” των ανθρώπων της Σενεγάλης ο Παπέ Σισέ. Ο υψηλόσωμος αμυντικός είχε βρεθεί τον περασμένο μήνα στη Μαδαγασκάρη, αλλά δεν έπαιξε λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων.

Επόμενος σταθμός του είναι το Σουδάν. Και με τον Σισέ ισχύουν τα ίδια με τους προαναφερθέντες. Πρώτο ματς το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Ντακάρ της Σενεγάλης και η ρεβάνς θα γίνει την Τρίτη (16/10) στο Χαρτούμ του Σουδάν. Δύσκολο το ταξίδι της επιστροφής για τον Σισέ από το Σουδάν εώς την Σενεγάλη και ακόμη πιο δύσκολο από το μακρινό Ντακάρ στην Αθήνα.

ΕΧΕΙ ΚΑΙ... ΡΟΥΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο τέταρτος Αφρικανός της παρέας είναι ο Μαντί Καμαρά, ο οποίος έκανε μία μέρα και βάλε για να φτάσει στην Γουινέα. Η Εθνική του αντιμετωπίζει την Ρουάντα.

Δεν αλλάζει κάτι συγκριτικά με τους υπόλοιπους. Και με τον Καμαρά ισχύει ότι το πρώτο ματς θα το δώσει στην πατρίδα του, την Παρασκευή (12/10) συγκεκριμένα και τη ρεβάνς στην πρωτεύουσα της Ρουάντα, το Κιγκάλι την Τρίτη (16/10).

Αυτό σημαίνει ότι στο ταξίδι της επιστροφής του ο Καμαρά θα πρέπει πρώτα να πάει από την Ρουάντα στην Γουινέα και από εκεί θα πάρει το αεροπλάνο για Αθήνα.

Με λίγα λόγια; Αναμένεται την Πέμπτη (18/10) για να κάνει ένα χαλάρωμα κι ενώ δύο μέρες αργότερα θα “πετάξει” ο Ολυμπιακός για την Κρήτη.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ