ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με τον δικό του νόμο κόντρα στη Μπασακσεχίρ

Ολυμπιακός: Με τον δικό του νόμο κόντρα στη Μπασακσεχίρ

Το 0-1 στην Πόλη δεν χαλαρώνει τους παίκτες του Ολυμπιακού. Θα μπουν την Τρίτη (13/8, 21.40) στη ρεβάνς με τη Μπασακσεχίρ με σκοπό να μη δώσουν χώρο, να κρατήσουν μπάλα, να σκοράρουν και να νικήσουν.

Σπουδαίο ευρωπαϊκό βράδυ είναι αυτό της Τρίτης (13/8, 21.30) για τον Ολυμπιακό. Με "όπλο" το 0-1 στην Κωνσταντινούπολη, οι "ερυθρόλευκοι" καλούνται να δείξουν για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα σοβαρό πρόσωπο απέναντι στη Μπασακσεχίρ για να κατακτηθεί η μεγάλη πρόκριση στα playoffs του Champions League.

Οι Πειραιώτες έχουν σοβαρούς λόγους να θέλουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι το πρεστίζ, είναι τα 5 εκατ. ευρώ, είναι οι βαθμοί που θα δοθούν στην Ελλάδα, είναι η σφοδρή επιθυμία για πρόκριση στους ομίλους για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2017-2018.

Αν υπάρχει ένα στοιχείο που ξεκάθαρα διακρίνει τον Πέδρο Μαρτίνς και το οποίο "περνάει" στους ποδοσφαιριστές του, αυτό είναι η σοβαρότητα, η προσήλωση στον στόχο, ότι η μπάλα πρέπει να μένει χαμηλά μέχρι να κατακτηθεί και τυπικά ο στόχος. Δεν έχει σταματήσει να το επαναλαμβάνει ο Πορτογάλος. "Προηγούμαστε στα πρώτα 90 λεπτά. Μένουν άλλα τόσα. Αν έχουμε μια έξτρα δύναμη, αυτό είναι ο κόσμος. Δεν έχει κριθεί τίποτα. Δεν υποτιμούμε τον αντίπαλό μας. Έχουμε προετοιμαστεί, να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι" είπε στη συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα (12/8) ο 49χρονος προπονητής.

ΚΑΜΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΤΟ... 0-0

Το 0-1 δεν αποπροσανατολίσει τον Ολυμπιακό. Δεν προκαλεί την παραμικρή χαλάρωση. Ούτε οι απουσίες που αντιμετωπίζει η δευτεραθλήτρια Τουρκίας. Οι "ερυθρόλευκοι" θα μπουν στο "Γ. Καραϊσκάκης" με το σκεπτικό ότι το πρώτο παιχνίδι έληξε 0-0. Ότι απαιτείται νίκη και τίποτα άλλο. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς θα επιδιώξουν να εφαρμόσουν τον δικό τους νόμο στο κατάμεστο φαληρικό γήπεδο. Δεν θα δώσουν χώρο στη Μπασάκ, θα κυκλοφορήσουν τη μπάλα, θα ψάξουν για γκολ. Άλλωστε ο Μαρτίνς το ξεκαθάρισε όταν ρωτήθηκε: "Η νίκη είναι αυτή που μας ικανοποιεί. Θέλουμε να παίζουμε ποιοτικά. Είναι ικανοποιητικό ότι έχουμε δείξει βελτίωση στην επίθεση και στην οργάνωση του παιχνιδιού μας. Αυτό που πάντα επιδιώκουμε είναι η νίκη. Αυτός είναι ο απώτερος στόχος".

"ΦΟΒΟΥ" ΤΟΝ ΑΡΝΤΑ ΤΟΥΡΑΝ

Η Μπασακσεχίρ μπορεί να έχασε τους δύο βασικούς της κεντρικούς χαφ, τον Τεκντεμίρ (τραυματίας) και τον Καχβετσί (τιμωρημένος), τον κεντρικό αμυντικό Σεντζού (τιμωρημένος) και τον προπονητή της Οκάν Μπουρούκ, εξακολουθεί όμως να διαθέτει ποδοσφαιριστές που μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν τη "ζημιά". Αυτή τη φορά ο Αρντά Τουράν, που δήλωσε ότι είναι φαν του Σπανούλη, όλα δείχνουν ότι θα χρησιμοποιηθεί, σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι. Κι αν δεν παίξει από την αρχή, εκτιμάται ότι αυτό θα γίνει έστω την ώρα του αγώνα.

Είναι ο απόλυτος σταρ αυτής της ομάδας, ο παίκτης που μπορεί με μία ενέργεια να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Είναι σίγουρο ότι ο Μαρτίνς έχει δώσει ειδικές οδηγίες στους παίκτες του για την... εξουδετέρωσή του. Σύμφωνα με τους Τούρκους δημοσιογράφους πάντως, πιθανότατα να μην ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και η ενδεκάδα να είναι η εξής: Γκιονούκ - Καϊσάρα, Πονκ, Βιέιρα, Κλισί - Αζουμπουΐκε, Αταμάχ - Βίστσα, Ρομπίνιο, Ελία - Κριβελί.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ -ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ- ΣΥΝΤΑΓΗ

Ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν προπονήθηκε προ ημερών, αλλά πλέον βρίσκεται σε θέση να αγωνιστεί. Το επιβεβαίωσε και ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου. Ανέφερε μάλιστα όχι μόνο πως θα είναι διαθέσιμος, αλλά θα αγωνιστεί κιόλας. Από τη στιγμή που άπαντες είναι υγιείς, θα συνιστά έκπληξη αν οι "ερυθρόλευκοι" κατέβουν με διαφορετική ενδεκάδα σε σχέση με τα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια. Είναι η σύνθεση την οποία εμπιστεύεται... τυφλά ο Πέδρο Μαρτίνς, ακόμα και όταν για κάποια λεπτά τακτικά υπάρχουν προβλήματα και ανορθογραφίες. Στην εξέλιξη αυτές διορθώνονται και κατακτώνται τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με άλλα λόγια. Σα στο τέρμα, δεξιός μπακ ο Ομάρ, αριστερός ο Τσιμίκας και στόπερ οι Σεμέντο και Μεριά. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης οι αμυντικοί μέσοι, Μασούρας και Ποντένσε στα "φτερά" και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο στο κλασικό 4-2-3-1. Δεδομένα ο Καμαρά θα είναι μέσα στους παίκτες που θα περάσουν ως αλλαγή, όπως έχει γίνει στα προηγούμενα επίσημα παιχνίδια, ανάλογα με την εξέλιξη της αναμέτρησης δεν αποκλείεται να δούμε τον Ελ Αραμπί, αλλά και τον Ραντζέλοβιτς. Την 22άδα, υπενθυμίζεται, απαρτίζουν οι: Καραργύρης, Αλέν, Σισέ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Κούτρης, Καμαρά, Μπρούνο, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαρτίνς: "Θα μας βάλει δύσκολα η Μπασακσεχίρ"
Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: Στην κερκίδα ο προπονητής των Τούρκων, έξω και ο Σεντζού
Ολυμπιακός: Η αποστολή για το ματς με την Μπασακσεχίρ
Τουράν: "Σέβομαι τον Ολυμπιακό, βλέπω και τους αγώνες του στο μπάσκετ"
Μπουρούκ: "Ελπίζω σε καλή διαιτησία, μπορούμε τη νίκη"
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ