ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός - Μπασακσεχίρ: Ρεβάνς με 10 εκατ. ευρώ

CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÌÐÁÓÁÊÓÅ×ÉÑ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει και την Μπασακσεχίρ μετά την Βικτόρια Πλζεν, τότε οι δύο προκρίσεις θα του φέρουν περισσότερα από δέκα εκατ. ευρώ. "Η μπάλα χαμηλά" το μήνυμα του Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές του.

Μετά τη Βικτόρια Πλζεν, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να αποκλείσει και δεύτερη ομάδα στα προκριματικά του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν 1-0 τη Μπασακσεχίρ στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τετάρτης (7/8) και έγιναν το μεγάλο φαβορί για να περάσουν στα playoffs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ένα δεύτερο παιχνίδι το ο οποίο σημαίνει πολλά όχι μόνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους επιπλέον βαθμούς που θα δώσει στη χώρα στην κατάταξη της UEFA, αλλά και για την ίδια την ομάδα του Ολυμπιακού, που θα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την είσοδο στους "χρυσοφόρους" ομίλους.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα επιδιώξει να επιστρέψει στο Champions League, εκεί όπου ανήκει η ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναι και τα χρήματα που θα εισπράξει μόνο και μόνο από την παρουσία της στα playoffs. Πάμε να γίνουμε πιο αναλυτικοί.

Ο Ολυμπιακός απέκλεισε τη Βικτόρια Πλζεν στον β' προκριματικό γύρο του Champions League και εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League. Ακόμα και να μείνει εκτός από τη Μπασακσεχίρ, έχει εξασφαλισμένη όχι μόνο τη συνέχιση της ευρωπαϊκής του παρουσίας μέχρι τον Δεκέμβριο, αλλά και τα μίνιμουμ τρία εκατ. ευρώ που αποφέρει η παρουσία στους ομίλους του Europa League, τα περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ που αφορούν στην ιστορικότητα της ομάδας στον θεσμό και το market pool, χωρίς να υπολογίζονται εισιτήρια και χρηματικά μπόνους για νίκες/ισοπαλίες.

Στην περίπτωση που αποκλείσει την ομάδα της Τουρκίας μέσω της ρεβάνς της Τρίτης (13/8, 21.30) στο Φάληρο και ακολούθως αποκλειστεί από τα playoffs, τότε θα λάβει επιπλέον πέντε εκατ. ευρώ σ'αυτά τα μίνιμουμ έσοδα.

ΟΥΤΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ, ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ

Η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Αθήνα τα ξημερώματα της Πέμπτης (8/8, 04.00). Παρά την πολύ σημαντική νίκη στην Τουρκία, όλοι τους ήταν προσγειωμένοι. Ο Πέδρο Μαρτίνς, άλλωστε, το δήλωσε και στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς, το είπε και στο Olympiacos TV, ότι η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο παιχνίδι. Πως τίποτα δεν έχει τελειώσει μετά το 0-1 στην Κωνσταντινούπολη.

Και αφού κρατά αυτή τη στάση ο... στρατηγός, οι... στρατιώτες ακολουθούν. Η κούραση από τον αγώνα στο "Fatih terim Stadium", η καθυστέρηση της πτήσης από την Πόλη στην Αθήνα, αλλά και το... σύνθημα του Πορτογάλου να κρατήσουν όλοι ήπιους τόνους, είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν πανηγυρισμοί και μεγάλα λόγια. Ο Μαρτίνς έδωσε ρεπό στους παίκτες του την Πέμπτη (8/8).

Η επιστροφή στο Ρέντη έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή (9/8), οπότε και θα ξεκινήσει η προετοιμασία για τη ρεβάνς με τη Μπασακσεχίρ. Και παρότι η ομάδα της Τουρκίας θα έρθει λαβωμένη, με δεδομένο ότι αποβλήθηκαν ο προπονητής Μπουρούκ, ο στόπερ Σεντζού και ο χαφ Καχβετσί, εξακολουθεί να παραμένει μια ομάδα που χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός 0-1: Παλικάρια στην Πόλη
Επαγγελματίας κίλερ
Ο διαιτητής μοίραζε αποβολές μετά το Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός
Μαρτίνς: "Δεν έχει κριθεί τίποτα, να είμαστε πιο σταθεροί και ποιοτικοί"
Ο σκοπευτής και το μπλάνκο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ