ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με την δική του φιλοσοφία θα έρθει η πρόκριση

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός δίνει ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού με την ιστορία του, υποδεχόμενος τη Μπασακσεχίρ στο Φάληρο (21:30) στη ρεβάνς του 0-1 της Τουρκίας. Οι Πειραιώτες θα παίξουν μόνο για τη νίκη απέναντι σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο.

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει και ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για ένα ακόμη σημαντικό ραντεβού με την ευρωπαϊκή ιστορία του. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς υποδέχεται στο κατάμεστο "Γ. Καραϊσκάκης" τη Μπασακσεχίρ με στόχο τη νίκη που θα τον στείλει στα playoffs του Champions League, ένα βήμα δηλαδή πριν από τους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν για τη νίκη, δεν θα προσπαθήσουν να... σβήσουν απλά το ματς, επειδή έχουν στη φαρέτρα τους το 0-1 του πρώτου αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Αν παίξουν απλά για να μη χάσουν, τότε κινδυνεύουν πολύ περισσότερο. Όπως έγραψε και ο Δημήτρης Σαμόλης, οι παίκτες θα μπουν στο γήπεδο με σκοπό να μη δώσουν χώρο, να κρατήσουν μπάλα, να σκοράρουν και να νικήσουν. Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το παιχνίδι του, να μην αλλάξει τη φιλοσοφία του.

Εξυπακούεται πως οι Πειραιώτες έχουν σοβαρούς λόγους να θέλουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Είναι το πρεστίζ, είναι τα 5 εκατ. ευρώ, είναι οι βαθμοί που θα δοθούν στην Ελλάδα, είναι η σφοδρή επιθυμία για πρόκριση στους ομίλους μετά το περσινό "διάλειμμα". Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλουν να περάσουν τη Μπασάκ και να παλέψουν για το... σεντόνι.

ΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ-ΓΕΛΑΣΕ

Οι Τούρκοι ξέρουν ότι πρέπει να φύγουν με το διπλό από το Φάληρο, αν θέλουν να είναι εκείνοι που θα διεκδικήσουν το όνειρο της πρόκρισης. Εκτός έδρας πιθανότατα να είναι πιο επικίνδυνοι απ' ότι στην έδρα τους. Έχουν παίκτες με μεγάλη ποιότητα, δεν είναι ομάδα παίξε-γέλασε, ούτε για να την υποτιμήσεις. Σαφώς πιο επικίνδυνη από τη Βικτόρια Πλζεν, με ποδοσφαιριστές που μπορούν με μια τους κίνηση να αλλάξουν τη ροή και το μομέντουμ ενός αγώνα.

Οι Γκιονούκ - Καϊσάρα, Πονκ, Βιέιρα, Κλισί - Αζουμπουΐκε, Αταμάχ - Βίστσα, Ρομπίνιο, Ελία - Κριβελί αναμένεται να βρεθούν στο αρχικό σχήμα της Μπασακσεχίρ. Υπάρχει και ο Αρντά Τουράν, ο οποίος έλειψε από το πρώτο ματς και ήταν χθες (12/8) στη συνέντευξη Τύπου, δηλώνοντας και φαν του Βασίλη Σπανούλη. Ένας ποδοσφαιριστής με σπουδαία καριέρα και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Όσο για τον Ρομπίνιο, τα λόγια είναι περιττά, όπως και το τι μπορεί να κάνει με τη μπάλα στα πόδια, έστω και αν είναι πλέον 35 ετών.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΝΙΚΑΕΙ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ

Στον αντίποδα, ο Πέδρο Μαρτίνς θα πάει με το κλασικό του 4-2-3-1. Ο Σα στο τέρμα, δεξιός μπακ ο Ελαμπντελαουί, αριστερός ο Τσιμίκας και στόπερ οι Σεμέντο και Μεριά. Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκης θα είναι οι δυο αμυντικοί μέσοι, οι Μασούρας και Ποντένσε στα "φτερά" και ο Βαλμπουενά πίσω από τον Γκερέρο, ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στην επίθεση. Την 22άδα συμπληρώνουν και οι: Καραργύρης, Αλέν, Σισέ, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Κούτρης, Καμαρά, Μπρούνο, Ανδρούτσος, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.

ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στον κόσμο του Ολυμπιακού, ο οποίος θα γεμίσει το "Γ. Καραϊσκάκης σε ένα ακόμη παιχνίδι, έστω και αν πλησιάζουμε τα μέσα Αυγούστου. Πρέπει να δώσει "φτερά" στα πόδια των παικτών και όχι να τους προσθέσει βάρος και επιπλέον άγχος. Να φωνάξει ακόμα και σε στιγμές που το ματς μπορεί να μην πηγαίνει τόσο καλά. Οι ερυθρόλευκοι φίλαθλοι ξέρουν με ποιο τρόπο να κάνουν "καμίνι" το γήπεδό τους και να στηρίξουν τον Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του. Θα χρειαστεί να παίξουν... μπάλα από την κερκίδα. Το έχουν ξανακάνει. Πλησιάζει η ώρα για να το πράξουν μια ακόμη φορά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ