ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Καν'το όπως με τον Άγιαξ και την Οσμάνλισπορ

Ολυμπιακός: Καν'το όπως με τον Άγιαξ και την Οσμάνλισπορ

Για έκτη φορά ο Ολυμπιακός δίνει αγώνα ρεβάνς έπειτα από λευκή ισοπαλία στην πρώτη αναμέτρηση και μετράει δυο προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει. (VIDEOS)

Το 0-0 του πρώτου αγώνα με τη Βικτόρια Πλζεν στην Τσεχία δημιουργεί την αναγκαιότητα της νίκης στον Ολυμπιακό στην αποψινή (30/7, 21:30) αναμέτρηση στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης". Βλέπετε, στους Πειραιώτες δεν κάνει ούτε η ισοπαλία με οποιοδήποτε σκορ, αφού αποκλείονται λόγω του εκτός έδρας γκολ και μόνο μια ακόμη λευκή ισοπαλία στέλνει σε παράταση. Εν ολίγοις, οφείλουν να νικήσουν, για να βρουν στο δρόμο τους τη Μπασακσεχίρ.

Το παρελθόν δείχνει ότι στο 40% των περιπτώσεων που έχει αντιμετωπίσει ανάλογη κατάσταση ο Ολυμπιακός, έχει καταφέρει να επικρατήσει. Συγκεκριμένα, πέντε φορές έχει δώσει αγώνα ρεβάνς έπειτα από 0-0 και μετράει δυο προκρίσεις και τρεις αποκλεισμούς. Βέβαια, συνήθως η λευκή ισοπαλία ερχόταν στην έδρα των ερυθρολεύκων και το δεύτερο ματς ήταν εκτός. Τη μόνη φορά που είχε τη ρεβάνς στην έδρα του έπειτα από τέτοιο αποτέλεσμα, προκρίθηκε και ήταν με τον θρυλικό Άγιαξ το 1983 στο ΟΑΚΑ.

Η ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΜΠΟΔΙΟ

Η πρώτη φορά που βρέθηκε μπροστά σε ρεβάνς με 0-0 τον πρώτο αγώνα ήταν με τη Γιουβέντους τη σεζόν 1967-68. Η λευκή ισοπαλία στο κατάμεστο Στάδιο Καραϊσκάκη, έφερνε τον Ολυμπιακό μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση στο Τορίνο απέναντι στη "Γηραιά Κυρία".

Οι Ζιγκόνι και Μενικέλι όμως πέτυχαν δυο γκολ για τη Γιούβε, η οποία απέκλεισε την ομάδα του Μπούκοβι στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Ήταν πολύ δύσκολο να πετάξουν εκτός συνέχειας τους "μπιανκονέρι" οι ερυθρόλευκοι.

Ο ΑΘΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΑΞ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Έπρεπε να περάσουν 16 χρόνια για να βρεθεί ο Ολυμπιακός σε ανάλογη κατάσταση, όμως το 0-0 είχε έρθει εκτός έδρας. Μάλιστα, απέναντί του ήταν ο σπουδαίος Άγιαξ του Φαν Μπάστεν, με τους ερυθρόλευκους να μένουν όρθιοι στο Άμστερνταμ και να κρατούν ανέπαφη την εστία τους. Η ρεβάνς βέβαια παρέμενε πολύ δύσκολη.

Οι Πειραιώτες όμως, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ μπόρεσαν να πάρουν μια θρυλική πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του Πρωταθλητριών. Το ματς ολοκληρώθηκε εκ νέου χωρίς γκολ, όμως στην παράταση ο Νίκος Αναστόπουλος πήρε τ' όπλο του και με δυο γκολ χάρισε μια ανεπανάληπτη πρόκριση στην ομάδα του, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στον κόσμο του Ολυμπιακού και... σοκ στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Για να φτάσουμε στις μεγαλειώδεις εμφανίσεις της σεζόν 2007-08 στο Champions League. Ο Ολυμπιακός πέρασε δεύτερος από όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης, Βέρντερ Βρέμης και Λάτσιο, κάνοντας μάλιστα δυο διπλά σε Γερμανία και Ιταλία και μια μυθική εμφάνιση στο Μπερναμπέου, για να πέσει πάνω στην Τσέλσι στη νοκ άουτ φάση των "16". Ο πρώτος αγώνας γινόταν σε ένα κατάμεστο και φλεγόμενο "Γ. Καραϊσκάκης", όπου δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα.

Το 0-0 άφηνε μεν ανοιχτή την πρόκριση για τη ρεβάνς στο "Στάμφορντ Μπριτζ", αλλά κακά τα ψέματα η Τσέλσι ήταν το μεγάλο φαβορί. Όπερ και εγένετο. Οι μπλε νίκησαν εύκολα με 3-0, σημειώνοντας γρήγορα τα δυο πρώτα γκολ. Ένα δοκάρι με τον Μπελούτσι ήταν η καλύτερη στιγμή των ερυθρολεύκων στο ματς, όπως και η παρουσία των φίλων του στις εξέδρες. Η Τσέλσι εκείνη τη σεζόν έφτασε ως τον τελικό της Μόσχας, χάνοντας στα πέναλτι από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ

Η σεζόν 2016-17 ξεκίνησε εφιαλτικά για τον Ολυμπιακό, έστω και αν στο φινάλε κατέκτησε το πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πειραιά έπρεπε να παίξει προκριματικά Champions League για να μπει ομίλους και αντιμετώπισε την ισραηλινή Χαποέλ Μπερ Σεβά. Ο Μάρκο Σίλβα είχε αποχωρήσει αιφνιδίως από τον πάγκο, ο Βίκτορ Σάντσεθ είχε αναλάβει άρον άρον και το πρώτο ματς στο Φάληρο έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ.

Όλα βέβαια ήταν ανοικτά για το δεύτερο ματς, αλλά ένας κακός Ολυμπιακός δέχτηκε γκολ στο 79', έχασε 1-0 και μοιραία αποκλείστηκε. Ο Ισπανός προπονητής απομακρύνθηκε από τον πάγκο και στη θέση του ήρθε ο Πάουλο Μπέντο. Ένα καλοκαιρί "να πάει και να μην ξανάρθει" για τους Πειραιώτες.

ΤΡΙΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΡΟΜΕΡΟ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Ο Ολυμπιακός την ίδια σεζόν... μετακύλησε στο Europa League και μάλιστα βρέθηκε στους ομίλους, όπου κατάφερε να περάσει. Στους "32" έπεσε με την Οσμάνλισπορ και το πρώτο ματς ήταν στο Φάληρο, όπου δεν σημειώθηκε κάποιο τέρμα. Δημιουργήθηκαν "σύννεφα" προβληματισμού για τον δεύτερο αγώνα στην Τουρκία, αλλά οι παίκτες του Μπέντο τα καθάρισαν με την εμφάνισή τους, νικώντας με το εμφατικό 0-3.

Το πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς δεν είχε γκολ, αλλά στο δεύτερο ξεκίνησε... βροχή τερμάτων. Ο Ανσαριφάρντ άνοιξε τον χορό στο 47', ο Ελιουνούσι στο 70' διπλασίασε τα γκολ της διαφοράς, με τον Ιρανό φορ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 86', ολοκληρώνοντας τον ερυθρόλευκο θρίαμβο. Στην επόμενη φάση, ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από τη Μπεσίκτας.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ