ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ανοιχτές κεραίες και για αριστερό μπακ

Ολυμπιακός: Ανοιχτές κεραίες και για αριστερό μπακ

Ο Ιανουάριος προμηνύεται μήνας "καυτός" για τον Ολυμπιακό. Η διοίκηση με το προπονητικό τιμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τον μεταγραφικό σχεδιασμό και στο κάδρο μπαίνει η λίστα με υποψήφιους αριστερούς μπακ.

Ολυμπιακός και μεταγραφές πάνε μαζί. Δεν υπάρχει καλοκαιρινή ή μεταγραφική περίοδος που να μην ασχοληθεί ενεργά με το θέμα ενίσχυσης η ομάδα του Πειραιά. Κι ας φαινόταν τους προηγούμενους μήνες ότι η ομάδα δεν θα χρειαστεί επιπλέον παίκτες, θεωρείται δεδομένο ότι τον Ιανουάριο στο "Ελ. Βενιζέλος" θα αφιχθούν νέοι παίκτες.

Είναι γνωστό εδώ και μέρες πως οι "ερυθρόλευκοι" θα κυνηγήσουν κεντρικό αμυντικό, επιθετικό, ενδεχομένως χαφ και ακραίο επιθετικό. Στόπερ γιατί ο Μεριά δεν φαίνεται να έχει μέλλον στο λιμάνι μετά από μια σειρά λαθών που κόστισαν στον Ολυμπιακό, την ίδια ώρα που ο Παπέ Σισέ είχε παίξει τελευταία φορά στις 14 Σεπτεμβρίου. Περισσότερους από τρεις μήνες νοκ άουτ. Χαφ γιατί ο Γιασίν Μπενζιά δεν έχει δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει. Έχει πάρει ελάχιστες ευκαιρίες, αλλά και όταν τις πήρε δεν εντυπωσίασε, έχοντας βέβαια περάσει τραυματισμούς. Χαφ όμως κι επειδή το όνομα του Μαντί Καμαρά κάνει... γκελ. Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, και όχι μόνο, ενδιαφέρεται για τον χαφ από τη Γουϊνέα.

Το ενδεχόμενο πώλησης του Αφρικανού, δεν αποκλείεται, αρκεί να λάβει η πειραϊκή ΠΑΕ τα χρήματα που θέλει. Να θυμίσουμε και τον τραυματισμό του Γκιλιέρμε, που για τις επόμενες εβδομάδες είναι εκτός.

Γιατί φορ; Γιατί στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι χρειάζονται κι άλλον. Πολύ καλός ο Αραμπί, αλλά ο Γκερέρο έχει μείνει πίσω. Το όνομα του Χασάν έχει επανέλθει στο προσκήνιο, αλλά στη Μπράγκα όπου ανήκει ο Αιγύπτιος, κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Ούτε επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν. Το σίγουρο είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εξαιρετική άποψη γι' αυτόν.

Ενώ το τελευταίο διάστημα οι ακραίοι επιθετικοί του Ολυμπιακού σκοράρουν (Μασούρας - Ποντένσε), ενώ ο Χριστοδουλόπουλος επέστρεψε, η κουβέντα για αποκτηση ενός ακόμη εξτρέμ παραμένει στο προσκήνιο. Δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει μεταγραφή σε αυτή τη θέση, αλλά ας το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που στον Ολυμπιακό έχουν τις κεραίες τους ανοιχτές για μια ακόμη θέση, αυτή του αριστερού μπακ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πιάτσα των ατζέντηδων, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ενημερώσει τους μάνατζερ με τους οποίους συνεργάζονται να είναι stand by για αριστερό ακραίο αμυντικό. Κι αυτό όχι μόνο επειδή ο Λεονάρντο Κούτρης φαίνεται να είναι φευγάτος (θέλει να πάει σε ομάδα που θα βρει χρόνο συμμετοχής), αλλά και επειδή ο Κώστας Τσιμίκας έχει προσελκύσει επάνω του πολλά φώτα μετά την καταπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί.

Δεν θα προκαλέσει δηλαδή έκπληξη στον Ολυμπιακό αν κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου "σκάσει" ικανοποιητική πρόταση για τον διεθνή μπακ. Το έχουν στο μυαλό τους ως -σοβαρή- πιθανότητα, γι' αυτό προετοιμάζονται για να μην βρεθούν ξαφνικά προ... εκπλήξεως. Ο Τσιμίκας παίζει στα... κόκκινα μέχρι σήμερα. Έχει κάνει 24 συμμετοχές, στο Champions League εντυπωσίασε και όπως είναι λογικό ουκ ολίγοι σκάουτς έχουν κυκλώσει το όνομά του.

Την πληροφορία, πάντως, ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση του αριστερού μπακ της Σεβίλλης, Σέρχιο Εσκουδέρο, διέψευσε κατηγορηματικά στο Sport24.gr ο τεχνικός διευθυντής των Ανδαλουσιάνων, Μόντσι: "Σε καμία περίπτωση δεν έχει βάση αυτό το σενάριο".

Αν ένα πράγμα είναι σίγουρο, αυτό είναι πως ο ΙανουάριοΣς θα αποτελέσει μήνα σημαντικών εξελίξεων για το "ερυθρόλευκο" ρόστερ. Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει κανένα σκοπό να... ξεπουλήσει, αλλά καμιά φορά έρχονται στιγμές που μια πρόταση δεν μπορείς να την αρνηθείς. Δεν είναι εύκολο να έρθει/έρθουν, αλλά όχι και απίθανο. Όπως επίσης βέβαια θεωρείται η άφιξη παικτών που θα ισχυροποιήσουν το υπάρχον υλικό με φόντο την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος και τα "σκληρά" παιχνίδια με την Άρσεναλ στους "32" του Europa.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η Σέφιλντ δίνει 12 εκατ. για Καμαρά!
Ολυμπιακός: Γιατί αρέσει και "παίζει" ο Ζοάο Καρβάλιο
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ