ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έμερι στο Sport24.gr: "Σκληρά παιχνίδια τα Ολυμπιακός - Άρσεναλ"

Έμερι στο Sport24.gr: "Σκληρά παιχνίδια τα Ολυμπιακός - Άρσεναλ"

Ο τέως προπονητής της Άρσεναλ, Ουνάι Έμερι, που έφτασε πέρυσι στον τελικό του Europa League με τους "κανονιέρηδες", σχολίασε στο Sport24.gr την κλήρωσή της με τον Ολυμπιακό στους "32" του θεσμού.

Στις 23 Μαΐου 2018 η Άρσεναλ ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Ουνάι Έμερι. Η διετής θητεία του Ισπανού προπονητή στην Παρί είχε λάβει τέλος και οι "κανονιέρηδες" συμφώνησαν να πορευτούν με τον τεχνικό που στην καριέρα του είχε κατακτήσει τρία Europa League, και μάλιστα διαδοχικά, με τη Σεβίλλη: 2014, 2015, 2016.

Στις 29 Νοεμβρίου 2019 η διοίκηση του λονδρέζικου συλλόγου πήρε την απόφαση να λύσει το συμβόλαιο του Βάσκου, ύστερα από 516 μέρες συνεργασίας. Σε αυτές ο 48χρονος κατέκτησε 43 νίκες, 15 ισοπαλίες και 20 ήττες σε 78 παιχνίδια. Στην κλήρωση της Δευτέρας (16/12) ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο δρόμο της Άρσεναλ, η οποία πια πορεύεται χωρίς τον Ουνάι Έμερι. Ο Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ ανέλαβε για ένα διάστημα ως υπηρεσιακός, αλλά όπως όλα δείχνουν η λύση αυτή ήταν παροδική και ο Μικέλ Αρτέτα, ο βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι, είναι προ των πυλών να αναλάβει. Η σεζόν των Λονδρέζων στην Premier League είναι καταστροφική.

Αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας έπειτα από 17 παιχνίδια. Πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες ο απολογισμός. Είναι σαφές ότι το βάρος θα πέσει στο Europa League και αυτο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την αποστολή των "ερυθρόλευκων". Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον πρώην προπονητή της Άρσεναλ, ο οποίος δεν αρνήθηκε να σχολιάσει, έστω με τρόπο λιτό, την κλήρωση του Ολυμπιακού με την ομάδα στην οποία εργαζόταν μέχρι πρότινος.

Ο Ισπανός παρακολούθησε τους αγώνες των Πειραιωτών με την Τότεναμ, παραδέχτηκε ότι οι εντυπώσεις του από το ποδόσφαιρο των "ερυθρόλευκων" "ήταν πολύ θετικές" και άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα είναι εύκολο το εμπόδιο της ελληνικής ομάδας για την Άρσεναλ: "Είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν σκληρά παιχνίδια και στην Ελλάδα και στο Λονδίνο" ισχυρίστηκε ο Έμερι, που δεν θέλησε να πει ανοιχτά τι πιθανότητες πρόκρισης έχει κάθε ομάδα για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους "16" του θεσμού. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς θα γίνει στις 20 Φεβρουαρίου στο "Γ. Καραϊσκάκης" και η ρεβάνς στις 27 του ίδιου μήνα στο Emirates.

* Εκτός από τα τρία Europa League, ο Έμερι κατέκτησε με την Παρί πρωτάθλημα το 2018, δύο Κύπελλα Γαλλίας (2017-2018), Λιγκ Καπ (2016, 2017) και Σούπερ Καπ Γαλλίας (2016, 2017).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Οι ώρες των δύο αναμετρήσεων
Μαρτίνς: "Δύσκολα βράδια για την Άρσεναλ"
Κλήρωση Εuropa League: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Άρσεναλ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ