ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο "Σάμουελ Ετό" που έγινε αμυντικός και θέλει να ριζώσει στον Ολυμπιακό

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Μασούρας EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έδωσε χρήματα στην ΑΕΛ και τον απέκτησε ως δεξιό μπακ το περασμένο καλοκαίρι. Ο Γιάννης Μασούρας, ωστόσο, δεν ήταν ανέκαθεν ακραίος αμυντικός. Στον Ατρόμητο Πάτρας τον αποκαλούσαν Σαμουέλ Ετό.

Ο Γιάννης Μασούρας πήρε μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι στον Ολυμπιακό. Η ΑΕΛ τον πούλησε στους Ερυθρόλευκους έπειτα από συζητήσεις που κράτησαν καιρό, και κράτησε ποσοστό μεταπώλησης 10%. Το βράδυ της Πέμπτης (27/9) ο 22χρονος Πατρινός έκανε ντεμπούτο με τους Πειραιώτες στη νικηφόρα (1-0) αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Κυπέλλου.

Τα βλέμματα μπορεί να έπεσαν επάνω στον μεγάλο σταρ Γιάγια Τουρέ, που μαγνήτισε με την παρουσία του, και στον σκόρερ Δημήτρη Μάνο, αλλά ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για την απόδοσή τους ήταν ο Μασούρας. Αυτό που έβγαλε ήταν εικόνα ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται χρόνια στην ομάδα του λιμανιού. Κι όμως, ήταν το επίσημο ντεμπούτο του. Από δική του ενέργεια και σέντρα έγινε το 1-0 με την κεφαλιά του Μάνου.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Μασούρας EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός κίνησε τις διαδικασίες για να αποκτήσει τον Πατρινό επειδή ήθελε να ενισχύσει το δεξιό άκρο της άμυνας. Ο Μασούρας, όμως, δεν ήταν ανέκαθεν ακραίος αμυντικός. Στον Ατρόμητο Πάτρας ήταν σέντερ φορ. Η Παναχαϊκή του Αλέξη Κούγια τον απέκτησε το 2013, αφού πρώτα ο 16χρονος τότε ποδοσφαιριστής είχε 45-50 γκολ ως επιθετικός. Το παρατσούκλι του;

Σαμουέλ Ετό τον φώναζαν. Με προπονητή τον Δημήτρη Σπανό ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού δεν είχε θέση στην Παναχαϊκή. Έμενε διαρκώς εκτός 18άδας. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η σεζόν 2013-2014, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε τη χάρη από τον Αιγιώτη τεχνικό, να χρησιμοποιήσει τον Μασούρα και να τον βάλει ως ακραίο αμυντικό. Από τότε καθιερώθηκε δεξιά στα μετόπισθεν.

Όταν ο Κούγιας άφησε την Παναχαϊκή και ανέλαβε τις μετοχές της ΑΕΛ, ένας από τους νεαρούς παίκτες που πήρε μαζί του ήταν και ο Μασούρας. Δύο δεν τον ακολούθησαν (Κάργας - Στεργίδης). Η ιστορία από εκεί και πέρα είναι γνωστή. Με προπονητή τον Ηλία Φυντάνη τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο 22χρονος πήρε θέση βασικού, κατέγραψε 30 συμμετοχές (είχε και 3 γκολ) στην ΑΕΛ και πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ