ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μαρτίνς: "Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τον Τουρέ"

Μαρτίνς: "Δεν είναι ώρα να μιλήσουμε για τον Τουρέ"
EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε "ευτυχισμένος" για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League, όμως δεν ήθελε να μιλήσει για την ενδεχόμενο απόκτηση του Γιάγια Τουρέ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τη Μπέρνλι στάθηκε στο αγωνιστικό πνεύμα, την αφοσίωση και την ομάδικότητα που έδειξαν οι παίκτες του.

Ο Πορτογάλος όπως ήταν φυσιολογικό δήλωσε ικανοποιημένος και χαρούμενος από την πρόκριση ενώ απέφυγε και πάλι να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τον Τουρέ.

Η συνέντευξη Τύπου

Θα θέλαμε να μας πείτε πώς βιώσατε όλο αυτό το διάστημα έως τώρα που πήρε ο Ολυμπιακός την πρόκριση. Σήμερα αντέξατε στην πίεση, αλλά πήρατε μία μεγάλη πρόκριση. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη.

"Είμαι πολύ ευτυχισμένος. Παίξαμε ένα δύσκολο ματς. Η Μπέρνλι ήταν πολύ δυνατή. Μας δημιούργησε πολλές δυσκολίες. Από αυτήν την άποψη μπορούμε να πούμε ότι μας πίεσε, αλλά από την άποψη των σουτ και των τελικών προσπαθειών ήταν πιο ισορροπημένα τα πράγματα. Η πρόκριση δουλεύτηκε πολύ. Έχουμε πολλούς στόχους ακόμη μπροστά μας. Παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Από πέρσι ως φέτος η Μπέρνλι έχει δείξει ότι έχει μεγάλη εξέλιξη. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά που κάναμε έως τώρα".

Τι θέλετε να κρατήσετε από την αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού και τι δεν θα θέλατε να ξαναδείτε;

"Το αγωνιστικό πνεύμα και η αφοσίωση και η ομαδικότητα μού άρεσαν σήμερα. Και από τους παίκτες που αγωνίστηκαν, αλλά και από αυτούς που έμειναν έξω. Είναι κάτι που πρέπει να αναφερθώ και μου αρέσει που το έχουμε. Κάτι το οποίο δεν μου άρεσε είναι ότι ναι μεν μπήκαμε καλά στα πρώτα 10 λεπτά, αλλά ήθελα να δω αυτή την εικόνα για περισσότερη ώρα. Δεν είναι φυσιολογικό όταν παίζεις κόντρα σε μία τέτοια ομάδα να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, αλλά μπορούσαμε περισσότερο έλεγχο. Είχαμε ευκαιρίες, θα μπορούσαμε κι άλλα γκολ, είχε και η Μπέρνλι τις ευκαιρίες της".

Θα μας πείτε το μυστικό αυτών των προκρίσεων με πολλά νέα πρόσωπα και νέο προπονητή; Μπορείτε να μας εκμυστηρευτείτε τι είπατε στους παίκτες μετά το ματς;

"Το μυστικό είναι η αφοσίωση, η πολλή δουλειά και το ότι τα δίνει όλα ο κόσμος μέσα σε αυτόν τον σύλλογο. Υπάρχει πολύ καλή δομή και οργάνωση του συλλόγου. Είναι και οι καλοί χαρακτήρες των παικτών. Είχαμε όλοι μας υποσχεθεί να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε. Καθένας από την πλευρά του, οι παίκτες, είναι αυτοί που έκαναν τη δουλειά με την αυτοπεποίθηση και την αφοσίωση να φέρουν το αποτέλεσμα. Αυτό που είπα στα αποδυτήρια δεν είναι κάτι που λέγεται σήμερα, αλλά κάθε μέρα. Το σημερινό αποτέλεσμα μπορεί να εκφραστεί μόνο με λόγια χαράς".

Έχετε να μας πείτε κάτι για τον Γιάγια Τουρέ;

"Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτό".

Ντάις: Αξίζαμε να κερδίσουμε

Ο τεχνικός της Μπέρνλι, Σον Ντάις τόνισε στη συνέντευξη Τύπου: "Είμαι ικανοποιημένος με την απόδοση, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Τουλάχιστον αξίζαμε να κερδίσουμε, αν όχι να προκριθούμε. Είχαμε ενέργεια και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κυνηγούσαμε το γκολ. Το πνεύμα μας είναι ότι δεν... πεθαίνουμε".

Τώρα τελείωσε αυτή η προσπάθειά σας στο Europa League...

"Είχαμε έξι παιχνίδια στα προκριματικά και αν θυμάμαι καλά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κέρδισε το Europa League με... πέντε παιχνίδια (γέλια). Μάθαμε πολλά και εξωαγωνιστικά. Με τα ταξίδια, την όλη οργάνωση. Είχαν πει διάφοροι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δείξαμε με τη σημερινή μας εμφάνιση ότι ενδιαφερόμασταν πάρα πολύ".

Μάθατε και τους διαιτητές στο Europa League;

"Είχε ενδιαφέρον. Δεν ήξερα όταν μπαίνει γκολ να μπαίνει μέσα ο προπονητής χωρίς να τιμωρείται! Μέσα από αυτά τα ματς είδαμε ότι υπάρχουν διαφορές από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είδαμε και στο Μουντιάλ τι έγινε. Εμείς προσπαθούμε να ελέγχουμε τους παίκτες μας και να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Στο Europa League μάθαμε σπουδαία πράγματα. Δεν εννοώ ότι σήμερα έγινε κάτι περίεργο. Μιλάω γενικά".

Νιώθετε ανακούφιση που τελείωσε το Γιουρόπα και θα αφοσιωθείτε στο πρωτάθλημα;

"Είχαμε πολλά θετικά και αρνητικά. Πολλά ταξίδια. Επρεπε να ισορροπήσω την ομάδα, υπήρχε πολλή κούραση. Δεν έχουμε βάθος στο ρόστερ. Ήταν μεγάλη κούραση για εμάς. Πρέπει να βελτιώσουμε τη θέση μας στο πρωτάθλημα με ένα... εύκολο παιχνίδι (γέλια) την Κυριακή με την Μάντσεστερ".

Ο κόσμος αναγνώρισε την προσπάθειά σας και σας χειροκρότησε στο φινάλε. Πώς το εισπράττετε;

"Ο κόσμος είναι εξαιρετικός. Οι φίλαθλοί μας υποστηρίζουν την ομάδα, γιατί η ομάδα δίνει τα πάντα. Ο κόσμος είναι πιστός, ήταν μαζί μας όταν δεν πηγαίναμε καλά στο παρελθόν και πάντα θα είναι μαζί μας".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ