ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κάναντι για Μπρούνο: "Παιδί της φαβέλας με μεγάλη καρδιά"

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νταμίρ Κάναντι μίλησε στο Sport24.gr για τον Μπρούνο, ο οποίος από τη ζωή στις φαβέλες έφτασε να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Ο "χαμογελαστός" Βραζιλιάνος που μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις και που θα πετύχει αν στηριχτεί από τον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του Μπρούνο. Οι διαπραγματεύσεις των "ερυθρόλευκων" με τη Λιντς ΛΑΣΚ οδηγήθηκαν σε συμφωνία και ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός, που βρίσκεται στην Ελλάδα από τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/6), θα συνεχίσει την καριέρα του στο λιμάνι.

Ο προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ο Νταμίρ Κάναντι, μίλησε στο Sport24.gr για τον Λατινοαμερικανό και απάντησε στο ερώτημα για το θα μπορέσει ο Μπρούνο να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Αυστριακός, που αποχώρησε από τον Ατρόμητο και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Νυρεμβέργης, μίλησε για τα δύσκολα χρόνια που πέρασε σε μικρή ηλικία το επικείμενο απόκτημα των "ερυθρόλευκων", για τον σπουδαίο χαρακτήρα του, για τις πολλές θέσεις στις οποίες μπορεί να παίξει και να ανταποκριθεί σε όλες το ίδιο καλά, αλλά και για το πρόβλημα που παρουσιάζει στο γκολ.

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

- Θεωρείτε πως έχει την ποιότητα ο Μπρούνο να παίξει στον Ολυμπιακό και να βοηθήσει την ομάδα;

"Με την καθημερινή δουλειά και με τον χρόνο, μπορεί να μάθει δίπλα στους νέους του συμπαίκτες. Είναι ποδοσφαιριστής με ταχύτητα, καλή τεχνική και νοοτροπία. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι πρέπει να ωριμάσει ακόμη περισσότερο στο παιχνίδι του. Αν έχει και τύχη, μπορεί να τα καταφέρει. Ο κόουτς (Πέδρο Μαρτίνς) πρέπει να πιστέψει σε αυτόν. Πρέπει να του μιλάει και να τον βοηθήσει. Είναι σημαντικό που μιλάνε την ίδια γλώσσα, είναι καλός προπονητής και η απόφαση που πήρε ο Μπρούνο να πάρει μεταγραφή στον Ολυμπιακό μπορεί να του βγει σε καλό".

- Όταν τον πήρατε στον Ατρόμητο, περιμένατε ότι ο Μπρούνο θα μπορέσει να πάρει μια τέτοια μεταγραφή;

"Ναι, πίστευα σ' αυτόν. Τον γνωρίζω πολλά χρόνια, από τότε που έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία της Αυστρίας είχε ποιότητα. Μίλησα μαζί του και με τον μάνατζέρ του. Είχα πει στον Μπρούνο ότι αν δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις και ότι αν ακούει αυτά που του λέω σε επίπεδο τακτικής, τότε έχει πολλές πιθανότητες να πάει μπροστά. Πάντα πίστευα σε αυτόν. Είναι καλός άνθρωπος, ταπεινός, απλός, έχει καλή καρδιά, άκουγε πάντα στις προπονήσεις.

Ποτέ δεν προκαλούσε πρόβλημα στον προπονητή ή στους συμπαίκτες του. Όλη η προσωπικότητά του είναι εξαιρετική. Έχει ζήσεις στις φαβέλες στη Βραζιλία, δεν πήγε στο σχολείο, δούλευε για να ζήσει τον ίδιο και την οικογένειά του. Έχει μεγάλη καρδιά. Δεν ξέρω αν θα παίξει βασικός στον Ολυμπιακό, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για να έρθει από τον πάγκο. Μπορεί να δώσει ενέργεια στο παιχνίδι της νέας του ομάδας. Επίσης μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις.

Μπορεί να παίξει στα άκρα της επίθεσης, στη μεσαία γραμμή (δεκάρι και box to box), επίσης πολύ καλά ως αριστερός και δεξιός μπακ. Αν θυμάστε, όταν έφυγε ο Γιαννούλης για τον ΠΑΟΚ, έκανε 5-6 παιχνίδια ως αριστερός μπακ και ήταν από τους καλύτερους. Θα πρέπει όμως να μάθει να σκοράρει. Είναι πάρα πολύ γρήγορος ποδοσφαιριστής και καμία φορά αυτοί οι παίκτες δεν σηκώνουν το κεφάλι για να δουν πού βρίσκεται ο αντίπαλος τερματοφύλακας, πού βρίσκεται η εστία. Όταν φτάσει κοντά στον κίπερ, χάνει τη μπάλα ή δεν σουτάρει όπως θα έπρεπε να το κάνει. Αυτό είναι ένα πρόβλημα, το οποίο βέβαια μπορεί να διορθωθεί με τη δουλειά".

- Θυμάστε κάποια ενδιαφέρουσα ιστορία κατά τη συνύπαρξή σας στον Ατρόμητο;

"Ο Μπρούνο, όπως σου είπα, είναι εξαιρετικό παιδί. Δεν προκαλούσε ποτέ πρόβλημα και ήταν ο τέλειος παίκτης για τον προπονητή. Είχε καλή σχέση με τους παίκτες, έκανε συνέχεια πλάκα, όλο γελούσε στα αποδυτήρια. Οι παίκτες τον συμπαθούσαν πολύ. Κάθε μέρα ερχόταν με το χαμόγελο. Και φαντάσου ότι ήταν δύσκολη η κατάσταση γι' αυτόν, καθώς δεν μιλούσε ελληνικά, δεν μιλούσε αγγλικά. Τώρα με τον νέο προπονητή όλα θα είναι διαφορετικά για να κάνει το βήμα παραπάνω, αρκεί να τον πιστέψει και να τον βοηθήσει, κάτι που είμαι βέβαιος πως θα κάνει. Γι' αυτό αποκτήθηκε άλλωστε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έφτασε στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό ο Μπρούνο

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ