ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όνομα-έκπληξη για τον πάγκο στη θέση του Γκατούζο έβαλε στο μυαλό της η Μίλαν!

AC Milan coach Gennaro Gattuso gives instructions during the Serie A soccer match between AC Milan and Chievo Verona at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
AC Milan coach Gennaro Gattuso gives instructions during the Serie A soccer match between AC Milan and Chievo Verona at the San Siro Stadium, in Milan, Italy, Sunday, Oct. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Η νέα ήττα που υπέστη η Μίλαν, αυτή τη φορά από την Μπέτις, έχει στριμώξει στα σχοινιά τον Γκατούζο και σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, η διοίκηση πρόσθεσε νέο όνομα στη λίστα των υποψηφίων διαδόχων του.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Τζενάρο Γκατούζο ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου κατά των δημοσιογράφων και υποστήριξε πως δεν μπορεί να του γίνεται τόση σκληρή κριτική από τη στιγμή που μετράει μόνο έξι ήττες στον πάγκο της Μίλαν, από τότε που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της.

Μία ημέρα μετά όμως ήρθε η 7η ήττα (δεύτερη σερί καθώς είχε προηγηθεί το 0-1 από την Ίντερ με το γκολ-μαχαιριά του Ικάρντι στο 92'), από την Μπέτις για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, και πλέον ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά πως ο "Ρίνγκιο" δεν... κουνιέται από τον πάγκο!

Ίσα-ίσα, τα ρεπορτάζ που θέλουν τους διοικούντες την Μίλαν να ψάχνονται για το διάδοχό του πληθαίνουν, με την πολιτική εφημερίδα "Il Messaggero" να δίνει μάλιστα στη δημοσιότητα ένα απίστευτο σενάριο, με όνομα που ουδείς θα μπορούσε να σκεφτεί μέχρι πρότινος: τον γενικό διευθυντή των "ροσονέρι" Λεονάρντο!

"Μία απίστευτη ιδέα. Η διοίκηση της Μίλαν εξετάζει την περίπτωση να αναθέσει στον Λεονάρντο τον πάγκο των ροσονέρι", τονίζεται στο σημερινό δημοσίευμα της "Messaggero", που αναφέρει τα εξής:

"Παρά τις διαψεύσεις, ο Ρίνο Γκατούζο είναι στον αέρα μετά τις ήττες από την Ίντερ και στο Europa League με την Μπέτις. Η Μίλαν έχασε την αγριάδα της, τη δημιουργικότητά της και δεν παίζει το όμορφο ποδόσφαιρο που είδαμε από αυτήν τις προηγούμενες εβδομάδες.

From left, AC Milan's Gonzalo Higuain, Lucas Biglia and Alessio Romagnoli react after Betis' Toni Sanabria scored his side's opening goal during the Europa League, Group F soccer match between AC Milan and Betis, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Thursday, Oct. 25, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
From left, AC Milan's Gonzalo Higuain, Lucas Biglia and Alessio Romagnoli react after Betis' Toni Sanabria scored his side's opening goal during the Europa League, Group F soccer match between AC Milan and Betis, at the San Siro Stadium in Milan, Italy, Thursday, Oct. 25, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Ισχυρό σημάδι πως ίσως κάτι έχει αλλάξει στη σχέση του Γκατούζο με τους παίκτες. Έτσι, πέρα από τους Αντόνιο Κόντε (σενάριο που τώρα μοιάζει να έχει μπει στο ψυγείο), Ρομπέρτο Ντοναντόνι και Αρσέν Βενγκέρ, στη διοίκηση της Μίλαν έπεσε η ιδέα του Λεονάρντο, που τη σεζόν 2009-2010 παρέλαβε την Μίλαν μετά την εποχή του Κάρλο Αντσελότι παίζοντας με σύστημα 4-2-φαντασία.

Προς το παρόν το όνομα Λεονάρντο υπάρχει απλά ως σκέψη, από τη στιγμή που ο Βραζιλιάνος δεν ψήνεται τόσο να αναλάβει θέση προπονητή, λίγο αφότου πήρε το χρίσμα για τη θέση του γενικού διευθυντή.

Από την πλευρά του πάντως, ο Τζενάρο Γκατούζο καλείται να φέρει αποτελέσματα με Σαμπντόρια και Τζένοα αν θέλει να παραμείνει στη θέση του".

Πάντως, πέρα από την όποια διάθεση ή μη του Λεονάρντο να διαδεχτεί τον Γκατούζο, θα πρέπει να σημειωθεί πως με εξαίρεση μία περίοδο 70 ημερών που εργάστηκε στην Αντάλιασπορ, από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου του 2017, στα τελευταία επτά χρόνια δεν έχει καμία επαφή με την προπονητική...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ