ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Μάντσεστερ Σίτι: Απειλείται και το πρωτάθλημα του 2014

Manchester City's Aymeric Laporte, third left, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammates during their English Premier League soccer match against Everton at Goodison Park, Liverpool, England, Wednesday, Feb. 6, 2019. (Peter Byrne/PA via AP)
Manchester City's Aymeric Laporte, third left, celebrates scoring his side's first goal of the game with teammates during their English Premier League soccer match against Everton at Goodison Park, Liverpool, England, Wednesday, Feb. 6, 2019. (Peter Byrne/PA via AP) PETER BYRNE/PA VIA AP

Η Μάντσεστερ Σίτι απειλείται ακόμα και με αφαίρεση του πρωταθλήματος του 2014, αν και δεν έχει παρθεί ακόμα κάποια απόφαση από την διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος.

Η Μάντσεστερ Σίτι βιώνει τις πιο δύσκολες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της, μετά την απόφαση της UEFA για διετή ευρωπαϊκό αποκλεισμό εξαιτίας σοβαρών παρατυπιών που αφορούν το Financial Fair Play.

Οι Πολίτες θα έχουν μεγάλη οικονομική χασούρα απ' αυτή την εξέλιξη, η οποία θα φτάσει τα 250 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα τα... απόνερα ίσως αγγίξουν και τους εγχώριους τίτλους της, όπως το πρωτάθλημα του 2014.

Δημοσιεύματα στην Αγγλία αναφέρουν πως η Σίτι απειλείται με αφαίρεση του πρωταθλήματος που έμεινε στην ιστορία εξαιτίας του... γλιστρήματος του Στίβεν Τζέραρντ σε ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, που επωφελήθηκε η ομάδα του Μάντσεστερ και στο φινάλε κατέκτησε τον τίτλο.

Η διοργανώτρια αρχή του αγγλικού πρωταθλήματος εξετάζει τις παρατυπίες που έκανε ο σύλλογος και οδήγησαν στην τιμωρία του από την UEFA και θα δει αν υπάρχει λόγος να επιβληθούν κυρώσεις και από τη δική της πλευρά. Προς το παρόν, δεν έχει παρθεί κάποια απόφαση, όμως πολλά ακούγονται και γράφονται στο Νησί και στη Σίτι δεν πρέπει να αισθάνονται και πολύ άνετα.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ UEFA

Θυμίζουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι κρίθηκε ένοχη από το Σώμα οικονομικού ελέγχου της UEFA. Οι "Πολίτες" έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο CAS γι' ανατροπή της απόφασης και το θα ασκήσουν όπως έγινε γνωστό.

Οι Σίτιζενς κρίθηκαν ένοχοι από το αρμόδιο όργανο για πλασματική διόγκωση εσόδων κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εναρμονισμού τους με τους κανονισμούς του FFP. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία κινήθηκε από την έρευνα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel με ντοκουμέντα έγγραφα και μέιλ το Νοέμβριο του 2018.

Αυτά αποδείκνυαν πως ο ιδιοκτήτης της Σίτι, Σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ-Ναχίαν χρηματοδοτούσε την ύψους 81.200.000 ευρώ ετησίως χορηγία στη φανέλα της ομάδας, το γήπεδο και τις ακαδημίες μέσω της αεροπορικής εταιρίας του Αμπού Ντάμπι, Έτιχαντ.

Σε ένα από τα μέιλ αποδεικνύεται ότι μόνο 9.600.000 ευρώ από της χορηγία για τη σεζόν 2015-16 διοχετεύθηκαν απευθείας από την Έτιχαντ και τα υπόλοιπα από άλλη εταιρία του Σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγέν αλ-Ναχίαν.

Peter Byrne/PA via AP

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ