ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Κομπανί: "Άξιζε η λαχτάρα αφού χαλάσαμε το πάρτι της Λίβερπουλ"

Manchester City coach Pep Guardiola, right, and captain Vincent Kompany hold the trophy as they celebrate with their supporters at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday May 12, 2019 the day they won the English Premier League title. Manchester City retained the Premier League trophy after coming from behind to beat Brighton 4-1 and see off Liverpool's relentless challenge on the final day of the season on Sunday. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City coach Pep Guardiola, right, and captain Vincent Kompany hold the trophy as they celebrate with their supporters at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday May 12, 2019 the day they won the English Premier League title. Manchester City retained the Premier League trophy after coming from behind to beat Brighton 4-1 and see off Liverpool's relentless challenge on the final day of the season on Sunday. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Σίτι, Βενσάν Κομπανί, αναφέρθηκε με γλαφυρό τρόπο στη μάχη με την Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν για την κατάκτηση της Premier League, τονίζοντας πως φέτος στηρίζουν τους πολίτες και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ.

Ο Βενσάν Κομπανί έμεινε έντεκα ολόκληρα χρόνια στο Μάντσεστερ φορώντας τη φανέλα της Σίτι από το 2008 μεχρι το 2019 και σε αυτό το διάστημα είδε από κοντά τη δημιουργία της γαλάζιας αυτοκρατορίας, που έκανε τους πολίτες την πιο επιτυχημένη ομάδα αυτής της δεκαετίας στο Νησί με 4 πρωταθλήματα (2012, 2014, 2018, 2019).

Στο ερώτημα "ποιος ήταν ο τίτλος που απόλαυσες περισσότερο", ο πρώην κάπτεν της Σίτι δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη, καθώς όπως έγραψε σε βιβλίο που αναμένεται να βγει σύντομα σε κυκλοφορία (έκανε προδημοσίευση η Sun), τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την κόντρα που υπήρχε πέρυσι με την Λίβερπουλ και η οποία κρίθηκε στο νήμα.

Κυριολεκτικά στο νήμα, με την ΜάντσεστερΣ Σίτι να αγωνίζεται τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Μπράιτον και την Λίβερπουλ που έπαιζε εντός έδρας με την Γουλβς να ελπίζει σε στραβοπάτημά της, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ παρά το γεγονός πως η ομάδα του Γκουαρδιόλα βρέθηκε πίσω στο σκορ.

"Είχα έναν καλό φίλο που ήταν στο Λίβερπουλ για τον αγώνα τους με την Γουλβς την τελευταία ημέρα. Μετά από τη δική μας νίκη και τους πανηγυρισμούς, τον πήρα τηλέφωνο για να τον ρωτήσω πως είχε αντιδράσει το κοινό στο Άνφιλντ τη στιγμή που η Μπράιτον πήρε το προβάδισμα απέναντί μας.

Μου είπε πως ήταν σαν ένα πάρτι εντός γηπέδου, με κάποιους οπαδούς να κλαίνε και να φωνάζουν πως "μπορούμε να τα καταφέρουμε".

Manchester City coach Pep Guardiola shouts next to Manchester City's Vincent Kompany and Newcastle coach Rafa Benitez, left, during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 1, 2018. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City coach Pep Guardiola shouts next to Manchester City's Vincent Kompany and Newcastle coach Rafa Benitez, left, during the English Premier League soccer match between Manchester City and Newcastle United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 1, 2018. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Όταν το άκουσα αυτό, συνειδητοποίησα πως άξιζε η λαχτάρα που πήραμε όταν μείναμε πίσω στο σκορ για να τους χαλάσουμε λίγο το πάρτι που έστησαν", έγραψε στο βιβλίο του ο Κομπανί, ο οποίος θέλησε επίσης να τονίσει μία αλλαγή που έγινε με το πέρασμα των χρόνων.

Μία αλλαγη που είχε να κάνει με την συμπεριφορά των οπαδών των άλλων ομάδων προς την Σίτι, με εκείνους της Λίβερπουλ να στηρίζουν το 2012 την προσπάθειά της για τον τίτλο για να μην καταλήξει στα χέρια της Γιουνάιτεντ και τώρα τους γαλάζιους να έχουν τη συμπαράσταση των συμπολιτών της Γιουνάιτεντ στο εντυπωσιακό μπρα ντε φερ τους απέναντι στην Λίβερπουλ.

"Το 2012 λαμβάναμε αρκετά μηνύματα από οπαδούς της Λίβερπουλ που μας έλεγαν να νικήσουμε την Γιουνάιτεντ για να πάρουμε τον τίτλο.

Δεν ήθελαν να πάρει έναν ακόμα τίτλο ο Άλεξ Φέργκιουσον για να μην έφταναν τότε τα 20 πρωταθλήματα. Εκείνη τη σεζόν, φαινόταν πως όλοι οι ουδέτεροι φίλαθλοι δεν ήθελαν να πάρει άλλον έναν τίτλο η Γιουνάιτεντ.

Καθώς όμως πέρασαν τα χρόνια, έχουμε φτάσει σε αυτή τη σουρεάλ κατάσταση όπου όλο το Μάντσεστερ, συμπεριλαμβανομένων των κόκκινων της πόλης, θέλουν από εμάς να τα πάμε καλά κόντρα στην Λίβερπουλ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άλισον: "Δεν θέλουμε να αισθανθούμε αυτό που νιώσαμε πέρυσι"
Μάντσεστερ Σίτι: Φοβάται επίθεση στο πούλμαν κοντά στο Άνφιλντ
TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ