ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Άλισον: "Δεν θέλουμε να αισθανθούμε αυτό που νιώσαμε πέρυσι"

Liverpool's goalkeeper Alisson reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's goalkeeper Alisson reacts during the English Premier League soccer match between Manchester United and Liverpool at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Ο Άλισον αναδείχτηκε πέρυσι πρωταθλητής Ευρώπης με την Λίβερπουλ και Νοτίου Αμερικής με την Βραζιλία όμως δεν ξεχνάει το πικρό φινάλε στην Premier League και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει του ντέρμπι κορυφής με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ βρίσκεται σε καλό δρόμο για την επιστροφή της στην κορυφή της Αγγλίας μετά από 30 χρόνια απουσίας ούσα στην κορυφή και με +6 από την Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο όλοι στο Άνφιλντ γνωρίζουν πως αν θέλουν να συνεχίζουν να ατενίζουν τη φετινή σεζόν με αισιοδοξία, οφείλουν να πάρουν τη νίκη το απόγευμα της Κυριακής απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας των δύο τελευταίων ετών Σίτι.

Αυτό ακριβώς ξεκαθάρισε και ο Άλισον Μπέκερ σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Guardian", με τον Βραζιλιάνο να είναι μεν ικανοποιημένος από την κατάκτηση του Champions League με τους κόκκινους και του Copa America με την εθνική Βραζιλίας, αλλά να στέκεται στο άσχημο συναίσθημα που βίωσε πέρυσι με την απώλεια του τίτλου της Premier League για έναν μόλις πόντο διαφορά από τους πολίτες.

"Πέρυσι είχαμε μία σπουδαία εμπειρία, μία σχεδόν τέλεια σεζόν. Χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα και αυτό ήταν απέναντι στην Σίτι. Ξέρουμε πόσο μεγάλο είναι αυτό το παιχνίδι για μας. Ξέρουμε πόσο σπουδαίο είναι αυτό το παιχνίδι για όλους, για εμάς, για αυτούς, για τους οπαδούς μας.

Είναι τρεις ακόμα σημαντικοί βαθμοί όμως πέρα από αυτό η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος τα τελευταία χρόνια, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τη νίκη. Δεν θέλουμε να νιώσουμε αυτό που νιώσαμε την περασμένη σεζόν.

Liverpool's goalkeeper Alisson lifts the trophy as celebrates with his teammates after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Sunday, June 2, 2019. Liverpool won 2-0. (AP Photo/Felipe Dana)
Liverpool's goalkeeper Alisson lifts the trophy as celebrates with his teammates after winning the Champions League final soccer match between Tottenham Hotspur and Liverpool at the Wanda Metropolitano Stadium in Madrid, Sunday, June 2, 2019. Liverpool won 2-0. (AP Photo/Felipe Dana) AP PHOTO/FELIPE DANA

Το να βγεις δηλαδή δεύτερος για έναν πόντο -και δεν ξέρουμε ποιο ματς μας έκανε να χάσουμε τον τίτλο επειδή είχαμε μερικές ισοπαλίες σε ματς που μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα και είχαμε και την ήττα από την Σίτι εκτός έδρας όπου θα μπορούσαμε είτε να φέρουμε ισοπαλία είτε να νικήσουμε- σημαίνει πως ξέρουμε ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα σε κάθε ματς αν θέλουμε να κατακτήσουμε την Premier League.

Το θέλουμε και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε", τόνισε μεταξύ άλλων ο 27χρονος κίπερ, ο οποίος αποκάλυψε πως λόγω της γέννησης του γιου του πριν μερικούς μήνες, η σύζυγός του δεν ήταν σε θέση να βρεθεί στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο" για να τον παρακολουθήσει διά ζώσης στον τελικό του Champions League.

"Η γυναίκα μου ήταν έγγυος και έπρεπε να πάει στην Βραζιλιά επειδή εγώ θα πήγαινα εκεί στη συνέχεια για το Copa America και ήθελα να είμαι κοντά στη γέννηση του γιου μου. Ο μόνος τρόπος για να το πετυχαίναμε αυτό ήταν αν πήγαινε στην Βραζιλία και έχανε τον τελικό.

Δεν μπορούσε να βρεθεί στο στάδιο και ξέρω πόσο σημαντικές είναι αυτές οι στιγμές και για εκείνη. Οπότε αμέσως μετά το τέλος του τελικού με την Τότεναμ της έκανα video-κλήση μέσω κινητού για να τη φέρω μέσα στο γήπεδο και να πανηγυρίσει μαζί μου. Ήταν μία ξεχωριστή στιγμή για μας ως οικογένεια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κλοπ: "Όλοι σε φόρμα με την Σίτι, ακόμα και οι πωλητές χοτ-ντογκ"!
Γκουαρδιόλα για Λίβερπουλ: "Η καλύτερη ομάδα που αντιμετώπισα στην καριέρα μου"
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ