ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκουαρντιόλα: "Πού είναι το VAR"

Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester City's Raheem Sterling during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, Dec. 18, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City manager Pep Guardiola and Manchester City's Raheem Sterling during the English Premier League soccer match between Manchester City and Arsenal at the Etihad Stadium in Manchester, England, Sunday, Dec. 18, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα αφού αρχικά παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει πέναλτι πάνω στον Στέρλιγνκ στη συνέχεια αναρωτήθηκε γιατί δεν γίνεται χρήση του VAR στους αγώνες του Champions League.

Το βράδυ της Τετάρτης (07/11) ο Στέρλινγκ κέρδισε ίσως το πιο αστείο πέναλτι στην ιστορία του Champions League. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι σκόνταψε μέσα στην περιοχή της Σαχτάρ και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε πέναλτι.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα τελικά επιβλήθηκε άνετα με 6-0, όμως μετά το τέλος του αγώνα ο Καταλανός ρωτήθηκε για τη συγκεκριμένη φάση.

"Καταλάβαμε αμέσως ότι δεν ήταν πέναλτι. Θα μπορούσε να το είχε πει στον διαιτητή, αλλά και την περασμένη σεζόν η Λίβερπουλ και ο Μίλνερ θα μπορούσαν να πουν το ίδιο στο περσινό ματς. Ο Στέρλινγκ δεν το κατάλαβε, δεν ήθελε να "κλέψει", ήθελε απλά να σκοράρει. Πού είναι το VAR; Εδώ και καιρό οι διαιτητές λένε ότι χρειάζονται βοήθεια, επειδή θέλουν να έχουν καλές αποδόσεις, δε θέλουν να κάνουν λάθη.

Σήμερα το παιχνίδι είναι πολύ γρήγορο. Οι παίκτες είναι πιο αθλητικοί, έχουν περισσότερες ικανότητες. Όπως και να΄χει πρέπει να μπει βοήθεια. Θα κοστίζει μάξιμουμ δέκα δευτερόλεπτα αλλά θα γνωρίζεις αν σε μια φάση υπήρχε πέναλτι ή όχι" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκουαρντιόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ