ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Γκουαρδιόλα: "Δεν θα τα παρατήσουμε, λατρεύω τους παίκτες μου"

Manchester City's coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, Jan. 3, 2019.(AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's coach Pep Guardiola gestures during the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at the Etihad Stadium in Manchester, England, Thursday, Jan. 3, 2019.(AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, πιστεύει ακόμα πως η ομάδα του είναι σε θέση να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ακόμα και αν μείνει επτά πόντους μακριά από τη Λίβερπουλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι υπέστη ήττα-μαχαιριά από τη Νιουκάστλ, χάνοντας 2-1 στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ", παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ με τον Σέρχιο Αγκουέρο μόλις στο 25ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης. Αν η Λίβερπουλ νικήσει τη Λέστερ, η διαφορά θα ανέβει ξανά στους επτά πόντους, εντούτοις ο Καταλανός κόουτς δεν χάνει την πίστη του για την κατάκτηση της Premier League.

"Είναι πολλοί οι βαθμοί, αν θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο, όμως την ίδια στιγμή είναι ακόμα Ιανουάριους, όχι Απρίλιος ή Μάιος. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Αρκετές ομάδες αγωνίζονται σε πολλές διοργανώσεις - Premier League, Europa League and Champions League - και σε κάθε ματς πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.Θα προσπαθήσουμε και δεν θα τα παρατήσουμε. Προχωράμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε στο επόμενο παιχνίδι", ανέφερε αρχικά ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Στη συνέχεια, υπερασπίστηκε τους ποδοσφαιριστές του: "Λατρεύω αυτούς τους παίκτες. Αυτοί μου έχουν προσφέρει το πρεστίζ που έχω στην Αγγλία, οπότε είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε. Ξέρω πώς νιώθουν αυτή την στιγμή και είμαι δίπλα τους. Είναι ένα εκπληκτικό γκρουπ παικτών και χαρακτήρων. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές".

Για τους λόγους της ήττας, ανέφερε: "Δεν αντιμετωπίσαμε με επιθετικότητα τους μεσοαμυντικούς της Νιουκάστλ. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος που χάσαμε. Έπρεπε να είμαστε πιο επιθετικοί με τη μπάλα, να ασκήσουμε πίεση, να έχουμε κίνηση μέσα και έξω. Εμείς δεν το κάναμε αυτό".

Αναφορικά με την κακή απόδοση του Ντε Μπράινε σε σχέση με τα δυο προηγούμενα ματς που ήταν πολύ καλός, απάντησε: "Είναι όλοι οι παίκτες, όχι μόνο ένας. Όταν ο Κέβιν παίζει καλά, είναι γιατί οι κεντρικοί μέσοι και οι ακραίοι τον βοηθάνε. Δεν μεταφέρω την πίεση στους ώμους ενός παίκτη, ώστε να λύσει τα προβλήματά μας. Ποτέ δεν το έκανα αυτό".

AP Photo/Dave Thompson

TAGS ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ