PREMIER LEAGUE

Premier League: Η Σίτι αυτοκτόνησε στο Νιούκαστλ, πρώτη γκέλα για την Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ

Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the FA Cup 4th round soccer match between Manchester City and Burnley at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Jan. 26, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola reacts during the FA Cup 4th round soccer match between Manchester City and Burnley at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, Jan. 26, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Νιούκαστλ πήρε τεράστια νίκη με ανατροπή κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι (2-1) και δίνει την ευκαιρία στην Λίβερπουλ για να ξεφύγει με επτά πόντους στην κορυφή. "Stop" στην Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ από την Μπέρνλι (VIDEOS).

Βόμβα μεγατόνων έσκασε στο Νιούκαστλ στο πλαίσιο της 24η αγωνιστικής της Premier League, με την Μάντσεστερ Σίτι να γνωρίζει την ήττα με 2-1 από την τοπική ομάδα και να μένει τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ, που ίσως γίνουν επτά σε 24 ώρες από τώρα αν οι "κόκκινοι" νικήσουν στο σπίτι τους την Λέστερ.

Το εντυπωσιακό μάλιστα με την γκέλα των "πολιτών" ήταν πως βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με τη συμπλήρωση 24 μόλις δευτερολέπτων (!) χάρη στο γκολ του Σέρχιο Αγκουέρο (15ο σε 13 εμφανίσεις του απέναντι στην Νιούκαστλ στο πρωτάθλημα), για να πέσουν όμως θύμα ανατροπής στο δεύτερο ημίχρονο από μία ψυχωμένη και αποφασισμένη Νιούκαστλ.

Οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ έφτασαν στην ισοφάριση στο 66' με... ακροβατικό του Ροντόν ενω στο 81' έφεραν τα πάνω-κάτω, με τον Ρίτσι να ευστοχεί σε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Φερναντίνιο (έχασε το κοντρόλ μέσα στη μεγάλη περιοχή και ανέτρεψε εν συνεχεία τον Λόνγκσταφ) και να χαρίζει μία τεράστια νίκη στους γηπεδούχους που τους έφερε δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο "Ολντ Τράφορντ" η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε τον αγώνα της με την Μπέρνλι έχοντας 26 τελικές προσπάθειες αλλά υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία με 2-2, γεγονός που έφερε την πρώτη γκέλα της με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο τιμόνι μετά το εκπληκτικό "8 στα 8" (6 νίκες στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο) στην εκκίνησή του στον πάγκο των "κόκκινων διαβόλων".

Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μάλιστα με την πλάτη στον τοίχο στο τελευταίο δεκάλεπτο από τα γκολ των Μπαρνς (51') και Γουντ (81'), για να καταφέρουν όμως να αποφύγουν την ηττα (θα ήταν η πρώτη στο "Ολντ Τράφορντ" από την Μπέρνλι μετά το 1962) χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Πογκμπά στο 88' και το σουτ του Λίντελοφ στο 92' από το ύψος της μικρής περιοχής.

Την απώλεια βαθμών της Γιουνάιτεντ την εκμεταλλεύτηκε η Άρσεναλ για να την αφήσει δύο βαθμούς πίσω της στη μάχη για την έξοδο στο νέο Champions League (νίκησαν με 2-1 εντός έδρας την Κάρντιφ οι "κανονιέρηδες), ενώ την ανατροπή της βραδιάς την πέτυχε η Φούλαμ του Ρανιέρι που αν και έχανε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο από την Μπράιτον, χόρτασε τους οπαδούς της στο "Κρέιβεν Κότατζ" με τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος!

Η Γουλβς συνεχίζει να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος καθώς με το 3-0 επί της Γουέστ Χαμ ανέβηκε στην 7η θέση ενώ η Έβερτον απέδρασε με τους τρεις πόντους από την έδρα της Χάντερσφιλντ χάρη στο γκολ του Ρισάρλιζον από το 3ο λεπτό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 24ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 29 Ιανουαρίου

Άρσεναλ - Κάρντιφ 2-1 (66' πεν. Ομπαμεγιάνγκ, 83' Λακαζέτ / 93'Μέντεζ-Λενγκ)

Φούλαμ - Μπράιτον 4-2 (47'Τσέιμπερς, 58' 74' Μίτροβιτς, 79' Βιέτο / 3' 17'Μάρεϊ)

Χάντερσφιλντ - Έβερτον 0-1 (3' Ρισάρλιζον)

Γουλβς - Γουέστ Χαμ 3-0 (66' Σαΐς, 80' 86' Χιμένες)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπέρνλι 2-2 (87' πεν. Πογκμπά, 92' Λίντελοφ / 51' Μπαρνς, 81' Γουντ)

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 2-1 (66' Ροντόν, 80' πεν. Ρίτσι / 1' Αγκουέρο)

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου

Μπόρνμουθ - Τσέλσι (21:45)

Σαουθάμπτον - Κρίσταλ Πάλας

Λίβερπουλ - Λέστερ (22:00)

Τότεναμ - Γουότφορντ

Photo Credits: AP Photo/Rui Vieira

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ