ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Ζητά από τους οπαδούς να μην πάνε στο Άνφιλντ για φιέστα τίτλου

Liverpool supporters celebrate as they gather outside of Anfield Stadium in Liverpool, England, Thursday, June 25, 2020 after Liverpool clinched the English Premier League title. Liverpool took the title after Manchester City failed to beat Chelsea on Wednesday evening. (AP photo/Jon Super)
Liverpool supporters celebrate as they gather outside of Anfield Stadium in Liverpool, England, Thursday, June 25, 2020 after Liverpool clinched the English Premier League title. Liverpool took the title after Manchester City failed to beat Chelsea on Wednesday evening. (AP photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ ζήτησε μέσω ανακοίνωσης από τους οπαδούς της να μην συγκεντρωθούν έξω από το Άνφιλντ το βράδυ της Τετάρτης όπου θα γίνει η απονομή του τίτλου στους παίκτες του Κλοπ, ως μέτρο αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η 22η Ιουλίου 2020 είναι μία ημερομηνία-σταθμός στην ιστορία της Λίβερπουλ καθώς μετά την ολοκλήρωση του αγώνα πρωταθλήματος με την Τσέλσι για την 37η αγωνιστική της Premier League θα γίνει η απονομή του τροπαίου της πρωταθλήτριας στους κόκκινους, πρώτου μετά από 30 χρόνια ανομβρίας.

Την ώρα ωστόσο που ο Γιούργκεν Κλοπ και οι ποδοσφαιριστές του μετρούν αντίστροφα για να σηκώσουν στον ουρανό του Λίβερπουλ το βαρύτιμο τρόπαιο, ξέρουν καλά πως θα το κάνουν μέσα σε ένα πολύ περίεργο περιβάλλον.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το Άνφιλντ θα ήταν κατάμεστο από 55.000 φίλους των κόκκινων, όμως στην εποχή του κορονοϊού, όχι μόνο οι εξέδρες θα είναι άδειες αλλά όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρχει και κόσμος έξω από το ιστορικό γήπεδο για να πανηγυρίσει.

Δύο ημέρες πριν την κόντρα με την Τσέλσι, που συνιστά το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν (λίγες ημέρες αργότερα θα παίξει με την Νιούκαστλ εκτός έδρας), ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητάει από τον κόσμο να σεβαστεί τα μέτρα κατά του κορονοϊού και να μην συγκεντρωθεί έξω από το Άνφιλντ για να γιορτάσει.

during the English Premier League soccer match between Liverpool and Burnley at Anfield in Liverpool, England, Saturday , July 11, 2020. (Phil Noble/Pool via AP)
during the English Premier League soccer match between Liverpool and Burnley at Anfield in Liverpool, England, Saturday , July 11, 2020. (Phil Noble/Pool via AP) PHIL NOBLE/POOL VIA AP

Μαζί ζητάμε από τους οπαδούς να παρακολουθήσουν τον αγώνα στο σπίτι και να κρατήσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους, τους φίλους τους και τους γείτονές τους ασφαλείς.

Το παιχνίδι είναι το τελευταίο εντός έδρας της Λίβερπουλ αυτή τη σεζόν και αρχίζει στις 22:15 κεκλεισμένων των θυρών στο Άνφιλντ την Τετάρτη (22 Ιουλίου), ενώ μετά το τέλος του θα ακολουθήσει η απονομή του τροπαίου της Premier League", αναφέρει η ανακοίνωση των κόκκινων.

Σημειώνεται πως φαινόμενα έντονου συνωστισμού στους δρόμους του Λίβερπουλ, με επίκεντρο το Άνφιλντ, είχαν παρατηρηθεί στις 25 Ιουνίου μετά το τέλος του αγώνα της Τσέλσι με την Μάντσεστερ Σίτι, όταν οι μπλε είχαν νικήσει με 2-1 στο Λονδίνο και σφραγίστηκε έτσι το πρωτάθλημα για τους κόκκινους 7 αγωνιστικές πριν το φινάλε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Premier League: Η Λίβερπουλ χάρισε γκολ και βαθμούς στην Άρσεναλ
Λίβερπουλ: Πρέπει να θυσιάσει παίκτη για να πάρει τον Αλκάνταρα
TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ