ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Λίβερπουλ: Μπαίνει στη μάχη της Premier League από την τελευταία θέση των μεταγραφών

Liverpool players mob Liverpool's Joel Matip as they celebrate after he scored his sides 1st goal during the Community Shield soccer match between Manchester City and Liverpool at Wembley Stadium in London, Sunday, Aug. 4, 2019. (AP Photo/Frank Augstein)
Liverpool players mob Liverpool's Joel Matip as they celebrate after he scored his sides 1st goal during the Community Shield soccer match between Manchester City and Liverpool at Wembley Stadium in London, Sunday, Aug. 4, 2019. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει τη Νόριτς (09/08, 22:00) στην πρεμιέρα της Premier League, έχοντας ξοδέψει τα λιγότερα χρήματα για μεταγραφές σε σχέση με τις υπόλοιπες 19 ομάδες.

Το βράδυ της Παρασκευής (09/08, 22:00), η Premier League επιστρέφει με ένα δυνατό παιχνίδι μεταξύ της Λίβερπουλ και της Νόριτς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια της Championship, η οποία αποτελεί μία ιδιαίτερα επικίνδυνη ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά. Οι "κόκκινοι" προέρχονται από την ήττα με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι από τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία κόστισε την απώλεια του Community Shield.

Ωστόσο, ο μεγάλος στόχος του Γιούργκεν Κλοπ και της παρέας του είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 29 χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που η Λίβερπουλ πανηγύρισε τον τίτλο του πρωταθλητή ήταν το μακρινό 1990. Βέβαια, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες δύο θερινές μεταγραφικές περιόδους, οι "κόκκινοι" κινήθηκαν μεστά και συγκρατημένα στο μεταγραφικό παζάρι.

Συγκεκριμένα, έκαναν μόλις δύο κινήσεις. Αγόρασαν τον 19χρονο Ολλανδό στόπερ, Σεπ φαν ντεν Μπεργκ αντί 1.900.000 ευρώ από τη Τσβόλε και πήραν ως ελεύθερο τον 32χρονο Ισπανό τερματοφύλακα,Αντριάν, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Γουέστ Χαμ. Επίσης, απέκτησαν το 16χρονο wonderkid, Χάρβεϊ Έλιοτ, δίχως, ωστόσο, να δώσουν χρήματα στη Φούλαμ, καθώς ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Βέβαια, ούτε με τους "κόκκινους" έχει υπογράψει ακόμη. Γι' αυτό το λόγο και δεν θεωρείται -προς το παρόν- μεταγραφή. Στη σούμα, η Λίβερπουλ χάλασε μόλις 1.900.000 ευρώ για μεταγραφές.

Στη δεύτερη θέση σε θέμα δαπανών βρίσκεται η αποψινή αντίπαλός της, Νόριτς, η οποία ξόδεψε μόλις 4.170.000 ευρώ. Απέκτησε τον Ραλφ Φέρμαν με τη μορφή δανεισμού από τη Σάλκε αντί 3.000.000 ευρώ, τον Σαμ Μπάιραμ με 830.000 ευρώ από τη Γουέστ Χαμ και τον 17χρονο μεσοεπιθετικό Ντάνιελ Άντσχεντ από τη Ρότσντεϊλ με 335.000 ευρώ. Παράλληλα, απέκτησε τους Γιόσιπ Ντρμιτς ως ελεύθερο από την Γκλάντμπαχ και τον Πάτρικ Ρόμπετς με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Mην ξεχνάμε, βέβαια, και το Fantasy Premier League Season της Stoiximan. Αν θες να αποδείξεις πως είσαι μεγάλος προπονητής μπες και εσύ στο παιχνίδι και διεκδίκησε συνολικά έπαθλα 250.000 ευρώ*.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.

Photo Credits: AP Photo/Frank Augstein

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ