ΗΡΑΚΛΗΣ

Πασσάς: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ"

Πασσάς: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ"
Πασσάς INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Πασσάς μίλησε στο Sport24.gr για το διπλό του Σαββάτου στη Τρίπολη επί του Αστέρα και τον MVP της ομάδας του Νίκου Παπαδόπουλου, τη συνέχεια της χρονιάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και τον στόχο της Εθνικής.

Ένα από τα βασικά γρανάζια του Νίκου Παπαδόπουλου στη φετινή παρουσία του Ηρακλή στη Super League αποτελεί ο Γιάννης Πασσάς με τον 24χρονο μέσο να μίλησε στο Sport24.gr για το διπλό του Σαββάτου στη Τρίπολη επί του Αστέρα και τους δύο φετινούς του στόχους. Την επίτευξη του πρώτου φετινού του γκολ και την κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Ο Πασσάς είχε βάλει τη δική του υπογραφή στην περσινή άνοδο του Ηρακλή στη Super League ερχόμενος από αυτήν όπου αγωνιζόταν με τον Παναιτωλικό. Παραστάσεις από την ομάδα του Αγρινίου που όπως αποδείχθηκε τον βοήθησαν σε σημαντικό. Τόσο αυτές από την χρονιά της ανόδου στη Super League που είχε από την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 στη Football League όσο και από αυτή που ακολούθησε στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Πασσάς δικαίωσε με τις εμφανίσεις του το Νίκο Παπαδόπουλο και κατ΄ επέκταση δικαιώθηκε από τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον πρόεδρό της Σπύρο Παπαθανασάκη το περασμένο καλοκαίρι. Τότε όταν κλήθηκε να επεκτείνει το διετούς χρονικής διάρκειας συμβόλαιο που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2014 ερχόμενος στον Ηρακλή στις εγκαταστάσεις της Μίκρας για έναν ακόμη χρόνο. Μέχρι το καλοκαίρι του 2017. Ο 24χρονος μέσος φρόντισε να μην επαναπαυτεί σε αυτό αλλά να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και ήδη να κάνει το πρώτο του ρεκόρ στη Super League. Στις δύο παρουσίες του σε αυτή με τη φανέλα του Παναιτωλικού είχε 6 και 7 συμμετοχές και ήδη με τον Ηρακλή μετά την 13η έχει ήδη 11. Κάτι που σημαίνει ότι έχει την ευκαιρία με ακόμη δύο να συμπληρώσει όσες είχε μέχρι σήμερα στη μεγάλη κατηγορία.

Πασσάς: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ"
Πασσάς Ομαδική INTIME SPORTS

"Δικαιωμένος ερχόμενος στον Ηρακλή"

Πως αισθάνεται όμως ο ίδιος ο Πασσάς που δεν λέει να αποχωριστεί από τα χέρια του το... ρόπαλο του Ηρακλή. "Σίγουρα αισθάνομαι δικαιωμένος ερχόμενος στον Ηρακλή αλλά και με την επέκταση του συμβολαίου μου το περασμένο καλοκαίρι. Πιστεύω ότι έκανε την καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου και φροντίζω με τις εμφανίσεις μου μέσα από τη σκληρή καθημερινή δουλειά να δικαιώνω όλους όσους πίστεψαν σε εμένα και με έφεραν στην ομάδα", τόνισε στο πρώτο του σχόλιο στο Sport24.gr ο 24χρονος μέσος του "Γηραιού".

Για το διπλό του Σαββάτου στη Τρίπολη επί του Αστέρα, όπως είχε συμβεί και την περσινή χρονιά στον επαναληπτικό της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδος, τόνισε: "Μέτρησε το γεγονός ότι βγάλαμε πολύ πάθος. Τρέξαμε πάρα πολύ ενώ ήμασταν πολύ καλά τακτικά τοποθετημένοι και διαβασμένοι από τον κόουτς σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού". Κι όσο για το γεγονός ότι ο Ηρακλής πήγε στα αποδυτήρια με το εις βάρος του 1-0 από το γκολ του Γιάννου με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι; "Μας ήρθε ξαφνικό στο χρονικό σημείο που ήρθε και όπως ήρθε με το πέναλτι. Ωστόσο μπήκαμε στα αποδυτήρια και ηρεμήσαμε γιατί είχαμε πολύ ένταση. Η ομιλία του κόουτς μας βοήθησε στο πως να διαχειριστούμε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και καταφέραμε όχι απλά να ισοφαρίσουμε αλλά να πετύχουμε και να ανατρέψουμε το σκορ παίρνοντας ένα ακόμη τρίποντο".

Όσον αφορά την επίτευξη της ανατροπής ακόμη και από το σημείο που ο Ηρακλής αγωνίστηκε μετά το 1-2 με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μπουλούτ που λίγο νωρίτερα την είχε ολοκληρώσει ήταν ξεκάθαρος. "Πίστευα στην επίτευξη της ανατροπής του σκορ από την πρώτη στιγμή που βγήκαμε στο γήπεδο για το δεύτερο ημίχρονο. Ακόμη και μετά την αποβολή του Μπουλούτ όπου ξέραμε ότι ο Αστέρας θα μας πίεζε πιο πολύ και ότι θα έπρεπε να κάναμε καλύτερη άμυνα και να καλύπταμε όλοι μαζί τα κενά που θα προέκυπταν πίσω".

Πασσάς: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ"
Πασσάς Βέλλιος INTIME SPORTS

"Πίστευα στην ανατροπή στην Τρίπολη"

Κι αν ο Χουάντερσον κατέβασε τα ρολά ενώ οι Βέλλιος και Μπουλούτ πέτυχαν τα δύο γκολ ο Πασσάς δεν θέλησε να δώσει σε κάποιον από τους τρεις τους τον τίτλο του MVP του Ηρακλή. "Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Ο Χουάντερσον έκανε τρομερό παιχνίδι ενώ οι Βέλλιος και Μπουλούτ πέτυχαν τα γκολ που ήταν εξίσου σημαντικά για να πάρουμε τη νίκη. Για αυτό και επί προσωπικού θα έδινα τον τίτλο του MVP σε όλη την ομάδα για τη δουλειά που έγινε ώστε να πάρουμε το τρίποντο που μας άφησε όλους μας ικανοποιημένους".

Για το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει βρει ακόμη το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα τη φετινή χρονιά υποστήριξε: "Κρατάω το γεγονός ότι βοηθάω την ομάδα να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Σίγουρα περνάει από το μυαλό μου να σκοράρω κι εγώ στη φετινή χρονιά. Για αυτό και συνεχίζω τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις χωρίς να το βάζω κάτω. Μέχρι εκείνο το σημείο εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίζει η ομάδα και να κάνω αυτό που θέλει ο προπονητής μου μέσα στο γήπεδο. Κι όσο για το πρώτο μου φετινό γκολ είναι κάτι που το θέλω αλλά όχι ότι να "καεί ο κόσμος" αν δεν έρθει. Όταν είναι να έρθει θα έρθει".

Σχετικά με το Καυτανζόγλειο Στάδιο και ότι οι "κυανόλευκοι" με τις δύο νίκες τους επί Ατρόμητου και Παναθηναϊκού έχουν αρχίσει να το μετατρέπουν και πάλι φρούριο, ο Πασσάς τόνισε: "Ήταν καθαρά θέμα ατυχίας το γεγονός ότι χάσαμε τα δύο πρώτα μας παιχνίδια με Πανιώνιο και Λεβαδειακό όπου ήμασταν πολύ καλύτεροι από τους αντιπάλους μας. Σε ένα χρονικό σημείο όπου προερχόμασταν από το διπλό της πρεμιέρας στη Μυτιλήνη επί της ΑΕΛ Καλλονής. Δουλέψαμε πάνω στο ψυχολογικό κομμάτι, είδαμε τι δεν κάναμε σωστά και ήρθανε τα θετικά αποτελέσματα. Αρχικά με την εμφάνισή μας στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ όπου ήρθαμε ισόπαλοι με 3-3 και ακολούθως οι δύο νίκες μας με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό έχοντας τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας".

Πασσάς: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ"
Παπαθανασάκης Παπαδόπουλος INTIME SPORTS

"Η ήττα από την ΑΕΚ μας ξύπνησε"

Για τη βαριά ήττα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 5-1 ο 24χρονος μέσος του Ηρακλή σχολίασε. "Ήταν το παιχνίδι που μας ξύπνησε. Το σκορ ήταν πολύ βαρύ και δεν μας άξιζε. Ένα σκορ που δεν μας αρμόζει και έπρεπε άμεσα να αλλάξουμε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί. Όπως και έγινε με τη νίκη μας κόντρα στον Ατρόμητο", ενώ δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το πριμ των 100.000 ευρώ που ακολούθησε από τον Σπύρο Παπαθανασάκη για τις δύο νίκες επί της Βέροιας και του Παναθηναϊκού. Ένα πριμ που δόθηκε από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ παρά το ότι ήρθε μόνο η νίκη επί του Παναθηναϊκού. "Αποτέλεσε με τη σειρά του μία ψυχολογική ένεση εν όψει της συνέχειας. Μπορεί να το συζητήσαμε αλλά το βάλαμε τελευταίο βάζοντας πάνω από όλα το να κερδίζει η ομάδα για να πετύχει τους στόχους της. Κι αυτό γιατί η ομάδα είναι πάνω από όλα".

Σχετικά με την κριτική που δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές του μετά τα αρνητικά τους αποτελέσματα ο Πασσάς είχε τη δική του εξήγηση. "Η όποια κριτική μπορεί να μας ασκήθηκε μετά από τα αρνητικά μας αποτελέσματα έθιξε τον εγωισμό μας. Μας πείσμωσε ακόμη περισσότερο να αλλάξουμε την εις βάρος μας κατάσταση όπως αυτή είχε δημιουργηθεί από τα δικά μας αρνητικά αποτελέσματα. Δουλέψαμε ακόμη περισσότερο ώστε να το πετύχουμε καθώς η ομάδα βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Εκεί δηλαδή όπου δεν της αρμόζει. Γνωρίζουμε ότι έχουμε μία πολύ καλή ομάδα για να πραγματοποιήσουμε μία πολύ καλή πορεία και γιατί όχι παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο μπορούμε να εξασφαλίσουμε την παρουσία μας στα πλέι οφ του φετινού πρωταθλήματος της Super League. Για να το πετύχουμε αυτό εκτός από τα θετικά μας αποτελέσματα εκτός έδρας θέλουμε να μετατρέψουμε σε κάστρο μας το Καυτανζόλειο με τη βοήθεια των φιλάθλων μας και τη δυναμική παρουσία τους. Οι φίλαθλοί μας που μας βοηθάνε δίνοντάς μας δύναμη και ώθηση".

Για τον ρόλο του προέδρου και μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ηρακλής Σπύρου Παπαθανασάκη και του τεχνικού της ομάδας Νίκου Παπαδόπουλου ο Πασσάς σημείωσε : "Και ο πρόεδρος και ο προπονητής μας επιλέξανε και βρισκόμαστε εδώ στην ομάδα για να τους δικαιώσουμε με την απόδοσή μας μέσα στο γήπεδο". Μία δικαίωση που θα έρθει και με την επίτευξη των στόχων που έχουνε τεθεί στο πρωτάθλημα της Super League όπου εκεί είναι η παρουσία στα πλέι οφ αλλά και στο θεσμό του Κυπέλλου. Εκεί όπου ο Ηρακλής στην περσινή χρονιά αν και αγωνιζόμενος στη Football League είχε φθάσει μέχρι την ημιτελική φάση. Ένα βήμα δηλαδή από τον τελικό του ΟΑΚΑ.

Πασσάς: "Μπορούμε να μπούμε στα πλέι οφ"
Πασσάς INTIME SPORTS

Η πορεία στο Κύπελλο και η κλήση στην Εθνική

Μία πορεία στο θεσμό του Κυπέλλου που ο Πασσάς και οι συμπαίκτες του θέλουνε να επαναλάβουν κάνοντας και το βήμα παραπάνω. "Σίγουρα αν στο πρωτάθλημα θέλουμε να βρεθούμε στα πλέι οφ θέλω μας είναι και στο θεσμό του Κυπέλλου να φθάσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται. Ακόμη και στον τελικό όπου δεν τα καταφέραμε πέρσι και να διεκδικήσουμε την κατάκτησή του. Ωστόσο κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πρώτο μας μέλημα είναι το επόμενο στο θεσμό στο Μενίδι όπου μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό που είναι καλή ομάδα και διεκδικεί την πρόκρισή του. Για αυτό και θα πάμε συγκεντρωμένοι για να προκριθούμε".

Για τον Πασσά τέλος όσον αφορά τη φετινή πορεία του Ηρακλή στο πρωτάθλημα της Super League αλλά και στο θεσμό του Κυπέλλου είναι η διατήρηση του περσινού κορμού. "Είναι κάτι πολύ σημαντικό καθώς γνωριζόμαστε μεταξύ μας με τα αποτελέσματα να άρχισαν να φαίνονται σε συνδυασμό και με την προσαρμογή των ποδοσφαιριστών που ήρθαν. Με τις λίγες και καλές προσθήκες που έγιναν", κι όσο επί προσωπικού αν βλέπει μέσω της φετινής του παρουσίας στον Ηρακλή την κλήση του στην Εθνική ομάδα με δεδομένο ότι στις τελευταίες κλήσεις έχουν δοθεί ευκαιρίες κατέληξε: "Μακάρι να έρθει μία κλήση μου. Και βέβαια θα την ήθελα. Και ποιος δεν θα την ήθελε εξάλλου. Αυτή όμως μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τα καλά παιχνίδια μου με τον Ηρακλή με όλους όσους αποφασίζουν να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα".

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ