ΜΠΑΓΕΡΝ

Λεβαντόβσκι: Ο μοναδικός με τρεμπλ, πρώτος σκόρερ και στις τρεις διοργανώσεις

Bayern's Robert Lewandowski celebrates with the trophy after Munich won the Champions League final soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Aug. 23, 2020.(Matthew Childs/Pool via AP)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates with the trophy after Munich won the Champions League final soccer match between Paris Saint-Germain and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Sunday, Aug. 23, 2020.(Matthew Childs/Pool via AP) AP

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι μπορεί να μη σκόραρε στον τελικό της Λισαβόνας αλλά έγραψε ιστορία. Έγινε ο πρώτος που κατακτά τρεμπλ και είναι πρώτος σκόρερ και στις τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League).

Η Μπάγερν νίκησε 1-0 στον τελικό Champions League της Λισαβόνας την Παρί Σεν-Ζερμέν με το γκολ του Κομάν στο 59ο λεπτό και κατέκτησε το έκτο της τρόπαιο. Μπορεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να μη βρήκε δίχτυα, αλλά ο Πολωνός ήδη πέτυχε ένα μοναδικό κατόρθωμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Κάτι που δεν έχει προηγούμενο.

Κάτι που δεν έχουν πετύχει ούτε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ούτε ο Λιονέλ Μέσι, ούτε παλαιότερα οι Αλφρέδο Ντι Στέφανο και Φέρεντς Πούσκας. Ο 32χρονος έγινε ο πρώτος που κατακτά τρεμπλ - το δεύτερο για την ομάδα του Μονάχου σφραγίστηκε το βράδυ της Κυριακής στην πορτογαλική πρωτεύουσα - και είναι μόνος πρώτος σκόρερ (χωρίς να μοιράζεται με κάποιον άλλον την κορυφή) και στις τρεις διοργανώσεις.

Η Μπάγερν κατέκτησε την Bundesliga και ο Λεβαντόβσκι ήταν ο πρώτος σκόρερ στην τρέχουσα σεζόν του γερμανικού πρωταθλήματος με 34 γκολ. Κατέκτησε το DFB Pokal και ήταν ο πρώτος σκόρερ Με 6 γκολ.

Κατέκτησε το Champions League και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ χωρίς... αντίπαλο με 15 γκολ. Μια μαγική ακόμη σεζόν για τον Πολωνό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Το ρομπότ καθάρισε για την ανώτερη Μπάγερν
Μπάγερν Μονάχου: Έγραψε ιστορία με ποσοστό επιτυχίας 100%
Champions League: Κατέκτησε τον 6ο τίτλο η Μπάγερν Μονάχου
Παρί - Μπάγερν 0-1: Ο Κομάν χάρισε στους Βαυαρούς το Champions League

Photo credits: Matthew Childs/Pool via AP

TAGS ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ