ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Βαλβέρδε και Ουνθουέ παίρνουν προβάδισμα για Μπαρτσελόνα

Barcelona's manager Luis Enrique, left smiles beside Athletic Bilbao's manager Ernesto Valverde, during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Jan.5, 2017. FC Barcelona lost the match 2-1. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Barcelona's manager Luis Enrique, left smiles beside Athletic Bilbao's manager Ernesto Valverde, during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Jan.5, 2017. FC Barcelona lost the match 2-1. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Η περίπτωση του Χόρχε Σαμπαόλι για την Μπαρτσελόνα απομακρύνεται, με συνέπεια να κερδίζουν έδαφος οι Ερνέστο Βαλβέρδε και Χουάν Κάρλος Ουνθουέ.

Η διαδικασία επιλογής διαδόχου του Λουίς Ενρίκε για τον πάγκο το καλοκαίρι δεν φαίνεται να βιάζει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα. Την ώρα που τα δημοσιεύματα "φουντώνουν" την ονοματολογία, στον σύλλογο υπάρχει ηρεμία και ουδείς θέλει να ασκήσει πιέσεις στη διαδικασία, ώστε να ληφθεί η καλύτερη δυνατή απόφαση.

Δεν εξαρτώνται τα πάντα από τους "μπλαουγκράνα", όμως, και γι' αυτό το όνομα του Χόρχε Σαμπαόλι, του υπ' αριθμόν ένα υποψηφίου τον τελευταίο καιρό, δείχνει να χάνει έδαφος. Όπως αποκαλύπτει το ραδιόφωνο " Catalunya Radio", η Σεβίλλη ετοιμάζεται να προσφέρει επέκταση συμβολαίου ενός έτους στον Αργεντινό προπονητή, ο οποίος το καλοκαίρι του 2016 είχε υπογράψει διετές.

Παρότι έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνεργαστεί με τον Λιονέλ Μέσι, στον Τύπο της Ισπανίας θεωρείται πολύ πιθανό σενάριο ο Σαμπαόλι να υπογράψει τη νέα συμφωνία, αφού οι άνθρωποι των Ανδαλουσιάνων έχουν πειστεί από το πρότζεκτ του και τη νέα φιλοσοφία που προσπαθεί να επιβάλλει, έστω κι αν ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Μόντσι, ο οποίος τον έφερε και στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", πιθανότατα θα φύγει για τη Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι.

Σε μία τέτοια περίπτωση, ο Ερνέστο Βαλβέρδε περνάει στην κορυφή των υποψηφίων. Εξάλλου, προ ημερών αποκάλυψε ότι οι συζητήσεις περί ανανέωσης με την Αθλέτικ Μπιλμπάο έχουν σταματήσει, αν και δεν έχουν διακοπεί οριστικά. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και σε μία τέτοια ευκαιρία ζωής, μοιάζει δύσκολο να πει "όχι".

Παρ' όλα αυτά, εξίσου πολλές πιθανότητες συγκεντρώνει πλέον και ο βοηθός του Λουίς Ενρίκε, Χουάν Κάρλος Ουνθουέ, όπως υποστηρίζει με σημερινό δημοσίευμα η καταλανική " Sport". Η περίπτωση του 49χρονου πρώην συμπαίκτη του Βαλβέρδε στους "μπλαουγκράνα" (αμφότεροι τη διετία 1988-1990, αμφότεροι με ελάχιστες συμμετοχές) θυμίζει τον Τίτο Βιλανόβα, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα και αυτό συλλογίζονται και οι άνθρωποι του συλλόγου.

Διατηρεί αρκετές συμπάθειες στα διοικητικά κλιμάκια της Μπαρτσελόνα, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι κατέχει την εκτίμηση του ποδοσφαιρικού τμήματος, τόσο για τον χαρακτήρα του, όσο και για τις προπονητικές γνώσεις και τον επαγγελματισμό του.

Ο Λουίς Ενρίκε προφανώς θα δώσει το "πράσινο φως" για μία τέτοια μετάβαση, ενώ υπάρχει ήδη σενάριο που θέλει τον Άντονι Γκοϊκοετσέα, τον εξτρέμ της Μπαρτσελόνα που έγινε μπακ επί Γιόχαν Κρόιφ, να αναλαμβάνει βοηθός του Ουνθουέ, εφόσον αναλάβει το πόστο.

Το δημοσίευμα της "Sport" αφήνει σε δεύτερη μοίρα τα ονόματα των Βαλβέρδε, Σαμπαόλι αλλά και Ρόναλντ Κούμαν, ενώ υποστηρίζει ότι ο αθλητικός διευθυντής, Ρόμπερτ Φερνάντεθ, δεν πρόκειται να εξετάσει τα δεδομένα σε αυτήν τη στιγμή, όπου "παίζονται" τόσα πολλά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Photo credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ