ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το θέμα είναι να πέσει ο Σιμόες

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το Sport24.gr είχε φέρει στο φως την πραγματική οικονομική διαφορά της ΑΕΚ με τον Σιμόες, σε ένα σίριαλ που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, με τις πιθανότητες παραμονής ή φυγής να είναι μοιρασμένες.

Στο Sport24.gr είχατε διαβάσει την διάσταση του θέματος Σιμόες όπως ακριβώς έχει. Ο ποδοσφαιριστής είχε ζητήσει συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 650.000 ευρώ (+50.000 ευρώ ως μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος), ενώ η ΑΕΚ είχε αντιπροτείνει 450.000 ευρώ το χρόνο.

Το πόσο αμετακίνητη θα παρουσιαστεί η Ένωση σε αυτή την υπόθεση, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη διάθεση του ίδιου του Σιμόες να χαμηλώσει σημαντικά τον πήχη των οικονομικών απαιτήσεών του. Η απόσταση των 200.000 ευρώ που χωρίζει τις δύο πλευρές, είναι ομολογουμένως μεγάλη, έως και απαγορευτική για περαιτέρω συνεργασία.

Ωστόσο, αν ο Πορτογάλος ρίξει τις απαιτήσεις του κατά 150.000, φτάνοντας στις 500.000, ουδείς μπορεί να αποκλείσει ότι η ΑΕΚ θα αρνηθεί να του δώσει αυτά τα χρήματα. Και ίσως αυτές οι επιπλέον 50.000 να δοθούν ως ένα βατό μπόνους ή με προκαταβολή για πριμ υπογραφής.

Αυτή τη στιγμή, είναι ξεκάθαρο ότι παίζεται ένα παιχνίδι τακτικής, το οποίο κάθε διαπραγμάτευση στην οποία διαπιστώνεται μεγάλη διαφορά, εμπεριέχει. Όλα επί της ουσίας εξαρτώνται από τον Σιμόες και το κατά πόσο είναι διατεθειμένος να επιστρέψει κοντά στις απαιτήσεις που είχε το Νοέμβριο του 2017, όταν οι δύο πλευρές είχαν φτάσει σε προφορική συμφωνία.

Το παιχνίδι παίζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, δηλαδή από το τελευταίο άκαρπο ραντεβού, στην περιοχή του Πορτογάλου. Αν εκείνος δεν εμφανιστεί διατεθειμένος να «κατέβει» πολύ κοντά στα χρήματα που η ΑΕΚ του προσφέρει, συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών δεν θα υπάρξει. Ο Σιμόες επιθυμεί να παραμείνει στην Ένωση, με την τελευταία δήλωσή του, είναι εμφανές ότι προσπαθεί να διατηρήσει στέρεες τις γέφυρες επικοινωνίας.

Από την πλευρά της η Ένωση, όπως εξήγησε με πολύ αναλυτικό τρόπο το Sport24.gr, έχει ένα συγκεκριμένο σύστημα αξιών και λειτουργίας στις ανανεώσεις των συμβολαίων και δεν πρόκειται να παρεκκλίνει από αυτό για κανέναν ποδοσφαιριστή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ