ΑΕΚ

Το μήνυμα της ΑΕΚ στον Σιμόες: "Σε χρειάζεται η ομάδα"

Το μήνυμα της ΑΕΚ στον Σιμόες: "Σε χρειάζεται η ομάδα"

Προσπαθεί για τη δεύτερη ολική ανατροπή η Ένωση, από τον πιο ελαστικό σε σχέση με πριν Πορτογάλο, εξαρτάται πλέον το αν αυτή θα συντελεστεί.

Όπως διαβάσατε χθες στο Sport24.gr προσπάθεια ανατροπής της υπόθεσης Σιμόες βρίσκεται σε εξέλιξη και αποκτά αυξημένες πιθανότητες υλοποίησης σε σχέση με ένα 20ημερο πριν, όταν ο Πορτογάλος είχε ακούσει μάλλον αδιάφορα, τις προτροπές του τεχνικού διευθυντή Νίκου Λυμπερόπουλου, να ακολουθήσει το δρόμο του Τάσου Μπακασέτα.

Ο Ιανουάριος έφυγε, ο Σιμόες δεν έφερε την πρόταση που αναζητούσε διότι δεν βρήκε στο εξωτερικό τα χρήματα που έψαχνε και πλέον ο χρόνος άρχισε να λειτουργεί υπέρ της Ένωσης και της πιθανότητας νέας συμφωνίας. Η ΑΕΚ άλλωστε, δεν σταμάτησε ποτέ να περνάει προς τον Σιμόες το μήνυμα ότι είναι χρήσιμος και απαραίτητος, δίχως να τον πιέζει ή να δημιουργεί αρνητικό εις βάρος του κλίμα.

Αγωνιστικά, η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον Σιμόες και ο Σιμόες την ΑΕΚ. Με τον Άλεφ ως μοναδική λύση στη θέση «6», να παρουσιάζει και καλά και αρνητικά στοιχεία, τον Κρστίτσιτς να μην έχει ακόμα τα τρεξίματα για να σηκώσει ρόλο κόφτη, και τον Γαλανόπουλο να παραμένει εκτός (εκτιμάται ότι στην καλή περίπτωση, θα είναι έτοιμος με τον Ολυμπιακό, ίσως όμως και όχι), η Ένωση εισέρχεται σε μια σειρά δύσκολων αγώνων, με άγχος για την ανασταλτική λειτουργία της μεσαίας γραμμής της, τουλάχιστον σε διάταξη "3-5-2".

Από την άλλη, ο Πορτογάλος κινδυνεύει να μείνει εκτός δράσης έως το καλοκαίρι, μετρώντας συνολικά 8 μήνες αποχής και βάζοντας σε σκέψεις ομάδες που πιθανότατα θα ασχοληθούν μαζί του, ενώ ψάχνει και για ένα συμβόλαιο που θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρει, συμπληρώνοντας τόσους μήνες όντας ανενεργός.

Όλο αυτό το διάστημα, η ΑΕΚ δείχνει στον Σιμόες ότι τον περιμένει: «Η ομάδα σε χρειάζεται, εδώ έχεις σιγουριά και όσα όλα απαιτούνται για να συνεχίσεις σε υψηλό επίπεδο» είναι το μήνυμα που εισπράττει ο Σιμόες, στο διαρκές ψηστήρι του Λυμπερόπουλου, του Δημητριάδη, ακόμα και συμπαικτών του όπως ο Λόπες και ο Λιβάγια που προσπαθούν να τον επηρεάσουν θετικά.

Ο προβληματισμένος Πορτογάλος, δείχνει πλέον να το σκέφτεται σοβαρά, ενώ μέχρι πρότινος ήταν απόμακρος και ανένδοτος. Το κλίμα έχει αντιστραφεί, όμως και εκείνος πρέπει να αποφασίσει σύντομα.

Η ομάδα τον χρειάζεται τώρα. Τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα...

*Ένα σημαντικό στοιχείo της υπόθεσης, είναι ότι ο Μελισσανίδης, παρά το χρόνο που χάθηκε και την αρχικώς αρνητική στάση του Σιμόες προς νέα συζήτηση, κρατά την πόρτα ανοιχτή. Ποιος ξέρει όμως για πόσο ακόμα...

*Η πρόταση είναι μία, η αρχική. Δεν έχει αλλάξει κάτι, ούτε η ΑΕΚ θα ανέβει οικονομικά. Συμβόλαιο τριών ετών, με κλιμακωτές ετήσιες αποδοχές, από 450.000 έως 500.000 ευρώ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ