ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το "Λιοντάρι" της Ντόρτμουντ αγοράζει ο Μελισσανίδης

FILE - In this April 11, 2017 file photo a window of Dortmund's team bus is damaged after an explosion before the Champions League quarterfinal soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, western Germany. German prosecutors have charged a man accused of bombing Borussia Dortmunds team bus in April with attempted  murder. Dortmund prosecutors said they filed the indictment at the citys state court Tuesday Aug. 29, 2017.  (AP Photo/Martin Meissner,file)
FILE - In this April 11, 2017 file photo a window of Dortmund's team bus is damaged after an explosion before the Champions League quarterfinal soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco in Dortmund, western Germany. German prosecutors have charged a man accused of bombing Borussia Dortmunds team bus in April with attempted murder. Dortmund prosecutors said they filed the indictment at the citys state court Tuesday Aug. 29, 2017. (AP Photo/Martin Meissner,file) AP

Υπέρμαχος της λεπτομέρειας και της καινοτομίας στο ποδόσφαιρο ο Μελισσανίδης, έκανε (ξανά) μια "ψαγμένη" επιλογή για την αλλαγή του πούλμαν της ΑΕΚ το οποίο άνηκε στην Ντόρτμουντ. Το Sport24 αναλύει.

Ένα από τα βασικά γνωρίσματα του ποδοσφαιρικού παράγοντα Δημήτρη Μελισσανίδη, είναι πως ψάχνεται και αναζητά επίμονα, την λεπτομέρεια και την καινοτομία.

Από την δημιουργία "Members Club" και υπερσύγχρονης μπουτίκ στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, μέχρι τον διάκοσμο των τωρινών γραφείων της ΠΑΕ, αλλά και το σήμα της ομάδας στα κοστούμια που φορούν τώρα οι παίκτες για τις αποστολές στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Την κάθε λεπτομέρεια ψάχνει ο Μελισσανίδης. Ου μη του πούλμαν της ομάδας εξαιρουμένου. Άλλωστε ένα από τα πρώτα πράγματα που ζήτησε το καλοκαίρι του 2013, όταν ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, ήταν να αλλάξει όψη το πούλμαν (που ήταν και το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ μετά την καταστροφή). Και να μπει το μότο "ερχόμαστε".

Τώρα και πάλι ο Μελισσανίδης πήρε πρωτοβουλία όχι για να αλλάξει απλώς την όψη του πούλμαν. Αλλά ολόκληρο το όχημα. Η ΑΕΚ μετά από σχεδόν 20 χρόνια, αλλάζει πούλμαν. Και ο "Τίγρης", όπως είναι το παρατσούκλι του Μελισσανίδη, επέλεξε ένα "Λιοντάρι".

Η ΑΕΚ έκανε deal για να αποκτήσει το πούλμαν που είχε η Ντόρτμουντ. Μοντέλο Lion της ΜΑΝ. Το καμάρι της εταιρίας, καθώς είναι βραβευμένο. Με ίδιο μοντέλο μάλιστα, κυκλοφορεί και κάνει τα ταξίδια της και η Μπάγερν. Όμως αυτό που παίρνει η ΑΕΚ, το είχε η Ντόρτμουντ και το αλλάζει με επίσημη δικαιολογία την ανανέωση της χορηγικής συνεργασίας με την εταιρία. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως μετά την βομβιστική επίθεση τον Απρίλη του 2017 πριν από ματς Champions League, η ομάδα ήθελε να κάνει αυτή την αλλαγή, στο πούλμαν το οποίο πήρε το 2010.

Όπως αλλαγή ήθελε να κάνει και η ΑΕΚ. Στο λυκόφως της δεκαετίας του '90, αυτό το μοντέλο της Volvo ήταν υπερσύγχρονο. Τώρα πλέον είναι ξεπερασμένο. Έχει "φάει" άλλωστε τα ψωμιά του, έχοντας γυρίσει ολόκληρη την Ευρώπη για τις καλοκαιρινές προετοιμασίες της ΑΕΚ. Ήταν η ώρα για αλλαγή. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τα πολλά χιλιόμετρα που είχε "γράψει" το προηγούμενο πούλμαν, αλλά και με τις ανέσεις που πλέον πρέπει να έχουν οι ποδοσφαιριστές. Λεπτομέρεια στην οποία δίνει τεράστια σημασία πρώτα ο ίδιος ο Μελισσανίδης.

Το πούλμαν που παίρνει η ΑΕΚ από την Ντόρτμουντ, έχει "όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής", όπως λένε και οι άνθρωποι της εταιρίας. Τα καθίσματα έχουν ειδική ανατομική σχεδίαση. Ενώ υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για τα πόδια των αθλητών, προκειμένου να ξεκουράζονται μετά τα παιχνίδια. Ακόμα και δυνατότητα να γίνει εν… κινήσει μασάζ σε ποδοσφαιριστή υπάρχει. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έγινε αυτή η επιλογή στο πούλμαν. Έχει τεράστια σημασία πλέον για την ΑΕΚ, με τόσο βαρύ πρόγραμμα, η δυνατότητα της όσο το δυνατόν πιο σωστής αποκατάστασης των ποδοσφαιριστών μετά από παιχνίδια. Επίσης, αυτό το πούλμαν, διαθέτει 19 ιντσών τηλεοράσεις πλάσμα, με δορυφορική σύνδεση και ειδικό dolby surround ήχο. Ενώ έχουν γίνει και ειδικές παρεμβάσεις για την θωράκιση και την ασφάλεια του πούλμαν, μετά την βομβιστική επίθεση του 2017.

Εκείνο που απομένει προκειμένου η ΑΕΚ να μπορέσει να χρησιμοποιήσει το καινούργιο της μεταφορικό όχημα, είναι να διαμορφωθεί ανάλογα. Άλλωστε και το στιλιστικό κομμάτι, έχει τεράστια σημασία για τον Μελισσανίδη. Μην ξεχνάτε πως το πούλμαν που έχει η ομάδα αυτή την στιγμή, από το 2013 μέχρι τώρα, έχει αλλάξει τρεις φορές όψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ