ΑΕΚ

Σιμόες: "Ακόμα και οι γείτονες μου ζητούσαν να μείνω"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Λίγες μέρες μετά την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Σιμόες σκέφτεται ακόμα και να κλείσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Αν ο Αντρέ Σιμόες εξαντλήσει το συμβόλαιο που υπέγραψε πριν από μερικές μέρες, θα συμπληρώσει στην ΑΕΚ οκτώ ολόκληρα χρόνια. Όταν έβαλε την υπογραφή του σ’ αυτό το συμβόλαιο, δήλωσε πως αισθάνθηκε σαν να έμεινε στο σπίτι του.

Και ο Πορτογάλος χαφ, μιλώντας στην κάμερα της Nova, παραδέχθηκε πως σ’ αυτό το… σπίτι, θέλει να μείνει ακόμα και μέχρι το τέλος της καριέρας του. Επίσης ο Σιμόες μίλησε και για τον βαθμό ετοιμότητάς του, μετά το μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αποχής του, μέχρι να επιστρέψει δριμύτερος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σιμόες:

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος, όταν έμεινα εκτός. Είχα κάνει διάφορες σκέψεις. Ήθελα να παραμείνω και να επιστρέψω στην ομάδα. Και η ομάδα ήταν σε μια δύσκολη στιγμή και με χρειαζόταν».

Για την επιρροή του Χιμένεθ στο ματς με τον Ατρόμητο:

«Ο Χιμένεθ είχε μόνο μια μέρα να ετοιμάσει το παιχνίδι. Σε κάθε αλλαγή προπονητή, κάθε παίκτης έχει ένα εξτρα κίνητρο για τον ποδοσφαιριστή. Όλα ξεκινούν από το μηδέν και όλοι θέλουν να αποδείξουν τι αξίζουν. Λόγω του λιγοστού χρόνου, ακολουθήσαμε σχεδόν την ίδια τακτική. Αλλάξαμε λίγα πράγματα στις στατικές φάσεις, βάλαμε λίγη παραπάνω πίεση. Το θετικό είναι πως όλοι γνωρίζουν τον Χιμένεθ και πως σκέφτεται και ήξεραν τι θα μας ζητήσει».

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περυσινή σεζόν:

«Όλοι θα μας θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Πήραμε το πρωτάθλημα πέρυσι, διότι κάναμε περισσότερα πράγματα. Όλοι μας έχουν μερίδιο ευθύνης. Το σημαντικό πλέον είναι, τι μπορούμε να κερδίσουμε. Και αυτό που μπορούμε να κερδίσουμε, είναι ότι παίζεται ακόμα. Συνεχίζουμε στο κύπελλο, το θέλουμε και θέλουμε και την δεύτερη θέση. Η άφιξη του Χιμένεθ και η ανανέωση από την πλευρά μου, ήταν ένα εξαιρετικό μήνυμα, σ’ αυτούς που στηρίζουν την ομάδα».

Πως είναι να επιστρέφεις μετά από τόσο καιρό και να παίζεις αμέσως;

«Εύκολο. Έκανα προπόνηση όλο αυτό το διάστημα. Εκτός από δυο εβδομάδες που είχα άδεια, δούλευα συνέχεια. Έκανα κανονική και καλή προπόνηση και ήξερα πως οποιαδήποτε στιγμή, έπρεπε να είμαι έτοιμος. Πριν από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, σκεφτόμουν πόσο μπορώ να έχω καλή διάρκεια. Όλα βγήκαν καλά όμως, έπαιξα σ’ όλο το ματς, έκανα 12 χιλιόμετρα… εύκολα».

Πίστευες πως θα ερχόταν η ανατροπή στο θέμα του συμβολαίου σου;

«Ήταν μια δύσκολη περίοδος. Είχα πολλές αμφιβολίες, αλλά στο τέλος ήθελα πολύ να συνεχίσω. Όλα έχουν να κάνουν με διαπραγμάτευση. Ένας παίκτης, επειδή η καριέρα του είναι σύντομη, προσπαθεί να κερδίσει όσο το δυνατόν πιο πολλά χρήματα. Το σημαντικό όμως είναι πως οι άνθρωποι της ΑΕΚ ήθελαν να μείνω, εγώ το ήθελα και έμεινα».

Θα τελειώσεις την καριέρα σου και στην ΑΕΚ;

«Αν το θέλει η ΑΕΚ, ναι».

Γι αυτούς που τον έπεισαν να μείνει στην ΑΕΚ, όπως ο Μάνταλος:

«Όλοι με βοήθησαν και μου έλεγαν να μείνω. Ακόμα και γείτονες στο ίδιο κτίριο, μου ζητούσαν να μείνω. Και ο Μάνταλος ήταν πολύ κουραστικός. Κάθε μέρα με φώναζε και μου έλεγε να μείνω. Ήταν πολύ σημαντικό αυτό. Γι αυτό είναι αρχηγός. Ήξερε πως ήθελα να μείνω και ο ίδιος το ήθελε. Νιώθω σαν το σπίτι μου. Η ΑΕΚ μου έχει δώσει μεγάλη διάσταση στην επαγγελματική μου καριέρα. Και εδώ νιώθω σαν ένας ποδοσφαιριστής, που ευχαριστιέται αυτό που κάνει. Η κόρη μου γεννήθηκε εδώ, στη σύζυγο μου αρέσει εδώ. Πώς να μην σκεφτείς πως εδώ είναι το σπίτι σου».

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ