ΑΕΚ

Ο Ντάλιτς "διάβασε" τον Ουζουνίδη

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΒΙΝΤΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο προπονητής της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς ακολούθησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον ρόλο που έδωσε στον Μάρκο Λιβάγια στο φιλικό με την Πορτογαλία. Η αλλαγή που σκέφτηκε και υλοποίησε ο τεχνικός της ΑΕΚ. Το Sport24.gr αναλύει.

Πέρυσι, περίπου τέτοια εποχή, έμπαινε οριστικά στο συρτάρι η προοπτική να παίξει ο Μάρκο Λιβάγια σε ρόλο σέντερ φορ. Είχε δοκιμαστεί χωρίς επιτυχία σ’ αυτή την θέση στα φιλικά του καλοκαιριού. αι ο ίδιος επέμενε πως είναι ένας ρόλος, τον οποίο δεν του αρέσει να παίρνει στα παιχνίδια.

Έναν χρόνο μετά, στο ντεμπούτο του στην εθνική ομάδα της Κροατίας, ο Λιβάγια έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης. Και μάλιστα ως μοναδικός φορ, καθώς ο Μόντριτς ήταν είχε ρόλο επιτελικού μέσου. Βεβαίως ο Ντάλιτς ούτε ήθελε να κάνει καψόνι στον επιθετικό της ΑΕΚ, ούτε αγνοούσε την θέση που του ταιριάζει καλύτερα. Απλώς είχε "διαβάσει" την δουλειά που έχει κάνει μέχρι τώρα με τον Λιβάγια, ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Και την αλλαγή στον ρόλο του Κροάτη επιθετικού. Μια αλλαγή που ήδη έχει δώσει στον Λιβάγια δυο γκολ και εξαιρετικές εμφανίσεις.

Ο Ουζουνίδης πριν καν ξεκινήσει την καλοκαιρινή προετοιμασία με την ΑΕΚ, όταν μελετούσε το υλικό που θα παραλάβει, είχε κάνει την σκέψη να δοκιμάσει τον Κροάτη επιθετικό ξανά σε θέση φορ. Όχι ακριβώς μόνο του στην κορυφή, όπως έπαιξε με την εθνική του. Αλλά όχι και ως ακριβώς περιφερειακό φορ, όπως έπαιζε πέρυσι.

Είναι μια σκέψη που γεννήθηκε στον Ουζουνίδη από την "μελέτη" τόσο των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του Λιβάγια, όσο και του ρόλου στις προηγούμενες ομάδες του πριν την ΑΕΚ. Ο Εβρίτης τεχνικός υλοποίησε την σκέψη στην προετοιμασία στο Κίελτσε. Δούλεψε με τον Κροάτη φορ, μίλησε μαζί του και τελικά αυτή η αλλαγή του ρόλου, δείχνει να είναι μια κατάσταση "win-win". Τόσο για την ομάδα, όσο και για τον ίδιο τον Λιβάγια. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως και ο Ντάλιτς χρησιμοποίησε τον επιθετικό της ΑΕΚ σε ρόλο φορ, στο παιχνίδι της εθνικής.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ισόπαλες Πορτογαλία και Κροατία στο ντεμπούτο Λιβάγια
Λιβάγια: "Τι να πω στον Μελισσανίδη; Είχε δίκιο"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ