ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισόπαλες Πορτογαλία και Κροατία στο ντεμπούτο Λιβάγια

Portugal's Gelson Martins jumps for the ball with Croatia's Tin Jedvaj, right, during the international friendly soccer match between Portugal and Croatia at the Algarve stadium, outside Faro, Portugal, Thursday, Sept. 6, 2018. (AP Photo/Armando Franca)
Portugal's Gelson Martins jumps for the ball with Croatia's Tin Jedvaj, right, during the international friendly soccer match between Portugal and Croatia at the Algarve stadium, outside Faro, Portugal, Thursday, Sept. 6, 2018. (AP Photo/Armando Franca) AP

Η Πορτογαλία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Κροατία στο Αλγκάρβε, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά με τον Μάρκο Λιβάγια στο γήπεδο. "Αντίο" με νίκη του Γουέσλεϊ Σνάιντερ στην Ολλανδία.

Πορτογαλία και Κροατία αλληλοεξουδετερώθηκαν στο Αλγκάρβε, στη φιλική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε ισόπαλη 1-1 και στην οποία ο Μάρκο Λιβάγια έκανε το ντεμπούτο του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Το παιχνίδι είχε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, παρά τις απουσίες των φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου (αποσύρθηκαν οι Ντάνιελ Σούμπασιτς, Μάριο Μάντζουκιτς, Βέντραν Τσόρλουκα). Στο 18ο λεπτό, ο Ίβαν Πέρισιτς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, ωστόσο οι Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος, παρότι αγωνίστηκαν δίχως τον ανέτοιμο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο φορμαρισμένος φέτος Πέπε σκόραρε στην 100ή συμμετοχή του (πρώτος πολιτογραφημένος Πορτογάλος που πιάνει τριψήφιο νούμερο) με κεφαλιά σε 1-1.

Ισόπαλες Πορτογαλία και Κροατία στο ντεμπούτο Λιβάγια
AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Στο 2ο μέρος, οι αλλαγές των δύο τεχνικών "έκοψαν" τον ρυθμό, όμως μία εξ αυτών, ο Αντόνιο Μίλιτς, ο οποίος έκανε ντεμπούτο, λίγο έλειψε να σημειώσει αυτογκόλ, όταν σε προσπάθειά του να απομακρύνει από τη μικρή περιοχή, πλάσαρε στο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι πίεσαν παραπάνω για το γκολ στο τέλος, ωστόσο οι προσπάθειές τους δεν έπιασαν τόπο.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (4-3-3): Πατρίσιο, Κανσέλο, Ντίας, Πέπε, Ρούι, Νέβες (86' Σάντσες), Καρβάλιο (81' Ολιβέιρα), Πίζι (61' Μπρ. Φερνάντες), Μπ. Σίλβα (46' Μαρτίνς), Αντρέ Σίλβα (89' Ζ. Φερνάντες), Μπρούμα (68' Λόπες)

ΚΡΟΑΤΙΑ (4-2-3-1): Κάλινιτς, Βρσάλκο (46' Μίλιτς), Μίτροβιτς, Βίντα (35' Γεβντάι), Μπάρισιτς, Μπάντελ, Κόβατσιτς, Πιάτσα (72' Ρογκ), Μόντριτς (55' Πάσαλιτς), Πέρισιτς (63' Τσοπ), Λιβάγια (57' Σάντινι)

Ισόπαλες Πορτογαλία και Κροατία στο ντεμπούτο Λιβάγια
AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

"Αντίο" στην εθνική Ολλανδίας είπε ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ, με την 134η και τελευταία συμμετοχή του. Οι "οράνιε" υποδέχθηκαν το Περού στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" και επικράτησαν με ανατροπή με 2-1, σε ένα παιχνίδι όπου αποχαιρέτησαν τον ρέκορντμαν συμμετοχών, με τέσσερις περισσότερες από τον Έντβιν φαν ντερ Σαρ. Οι φιλοξενούμενοι πήγαν να χαλάσουν το πάρτι με το γκολ του Πέδρο Ακίνο στο 13', όμως στο ντεμπούτο του, ο Φρένκι ντε Γιονγκ που πέρασε ως αλλαγή βρήκε τον Μέμφις Ντεπάι στο 60' και ο τελευταίος ισοφάρισε σε 1-1. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κουίνσι Πρόμες αντικατέστησε τον Σνάιντερ και όλοι οι φίλαθλοι σηκώθηκαν να αποχαιρετήσουν τον Σνάιντερ, ο οποίος είχε στο πλευρό του στον αγωνιστικό χώρο την οικογένειά του. Η βραδιά έκλεισε ευχάριστα, αφού στο 83' ο Ντεπάι διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (4-3-3): Σίλεσεν, Τέτε (72' Γιάνμαατ), Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Βαϊνάλντουμ (46' Φρ. Ντε Γιονγκ), Στρόοτμαν (46' Πρέπερ), Σνάιντερ (62' Πρόμες), Φόρμερ (85' Κλάιφερτ), Ντεπάι, Μπάμπελ (86' Φιλένα)

ΠΕΡΟΥ (4-2-3-1): Γκαλές, Αντβίνκουλα, Ράμος, Σανταμαρία (75' Αμπράμ), Τράουκο (59' Σαντοβάλ), Ακίνο (79' Πένια), Γιοτούν (89' Καρταχένα), Καρίγιο (68' Καλκατέρα), Κουέβα, Λογιόλα, Φαρφάν

Τα φιλικά της Πέμπτης

Κιργιστάν - Παλαιστίνη 1-1 (2' Μουρζάεβ / 38' Νταμπάγκ)

Ουζμπεκιστάν - Συρία 1-1

Ιορδανία - Λίβανος 0-1 (77' Μπουζιέλ)

Μπαχρέιν - Φιλιππίνες 1-1

Τρίνινταντ και Τομπάγκο - ΗΑΕ 2-0 (37' Γκέρα, 58' Λιούις)

Πορτογαλία - Κροατία 1-1 (32' Πέπε / 18' Πέρισιτς)

Ολλανδία - Περού 2-1 (60', 83' Ντεπάι / 13' Ακίνο)

Αυστρία - Σουηδία 2-0 (11' αυτ. Χελάντερ, 64' Αλάμπα)

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Κιργιστάν - Παλαιστίνη 1-1

Ουζμπεκιστάν - Συρία 1-1

Ιορδανία - Λίβανος 0-1

Τρίνινταντ και Τομπάγκο - ΗΑΕ 2-0

Αυστρία - Σουηδία 2-0

Photo credits: AP Photo/Armando Franca, Armando Franca

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ