ΑΕΚ

Η αλλαγή στα αγωνιστικά δεδομένα της ΑΕΚ

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η απώλεια λόγω τραυματισμού και του Χρήστου Αλμπάνη φέρνει νέα αγωνιστικά δεδομένα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και ρίχνει όλο το βάρος στους Πέτρο Μάνταλο και Τάσο Μπακασέτα. Το Sport24.gr αναλύει.

Η θέση στο αριστερό άκρο της επίθεσης της ΑΕΚ μπορεί πλέον να θεωρείται και… επισήμως "καταραμένη". Μετά και τον τραυματισμό του Χρήστου Αλμπάνη, σχεδόν όλοι όσοι έπαιξαν στη συγκεκριμένη θέση τον τελευταίο μήνα, τέθηκαν νοκ άουτ. Πρώτα ο Πέτρος Μάνταλος με τον Λούκας Μπογέ, μετά το φιλικό με την Γαλατασαράι, στη συνέχεια ο Έλντερ Λόπες που έπαιξε ως αριστερός εξτρέμ στη Γλασκώβη.

Και τώρα ο Αλμπάνης, που αγωνίστηκε ως αλλαγή σ’ αυτή την θέση στη ρεβάνς με την Σέλτικ. Βεβαίως ούτε η δεισιδαιμονίες έχουν νόημα, ούτε το κλάμα πάνω από το χυμένο γάλα. Άλλωστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν είναι καν τέτοιος τύπος προπονητή. Αυτό που μετρά, είναι η διαχείριση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί. ΄

Η ουσία είναι πως για τα δυο ματς με την Βίντι, που θα κρίνουν το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League, αλλά και (τουλάχιστον) για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ, ο Ουζουνίδης δεν έχει διαθέσιμο καθαρόαιμο εξτρέμ. Νοκ άουτ ο Μπογέ, νοκ άουτ και ο Αλμπάνης. Η αλήθεια είναι πως το αρχικό αγωνιστικό πλάνο του τεχνικού της ΑΕΚ, αυτό που περισσότερο δούλεψε στην προετοιμασία ελλείψει και του Αργεντινού, ήταν με τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα στα δυο άκρα της επίθεσης. Αυτό θα εφάρμοζε και στα δυο ματς με την Σέλτικ, αν δεν είχε τραυματιστεί ο αρχηγός.

Απλώς πλέον τα δυο "Μ", δηλαδή ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας, παίρνουν επί της ουσίας πάνω τους ολόκληρο το "βάρος" για τα δυο άκρα της επίθεσης. Δυο επί της ουσίας, μέχρι να επιστρέψουν ο Μπογέ με τον Αλμπάνη και μέχρι να γίνει μεταγραφή εξτρέμ, δεν υπάρχει άλλη λύση στο μπλοκάκι του Ουζουνίδη. Τουλάχιστον όχι τόσο αγωνιστικά ορθόδοξη λύση. Ο Μάνταλος και ο Μπακασέτας, θα χρειαστεί να πάρουν όλη την αγωνιστική ευθύνη.

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά τους τραυματισμούς Μπογέ και Αλμπάνη, οποιεσδήποτε άλλες, πλην Μάνταλου και Μπακασέτα, εναλλακτικές λύσεις σκεφτεί ο Ουζουνίδης, θα είναι πολύ… ειδικού σκοπό. Όπως για παράδειγμα η μετάθεση του Έλντερ Λόπες από το αριστερό άκρο της άμυνας, σ’ αυτό της επίθεσης. Όπως έγινε στην Γλασκώβη. Ή όπως η μετάθεση του Γκάλο από το δεξί άκρο της άμυνας σ’ αυτό της επίθεσης. Όπως έγινε στην ρεβάνς με την Σέλτικ. Ή ακόμα και μια μετακίνηση στα άκρα του Κλωναρίδη. Κάτι που δεν θέλει να το κάνει ο Ουζουνίδης. Σε κάθε περίπτωση όμως, πρόκειται για εναλλακτικές εκτάκτου… ανάγκης.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Νέο πλήγμα στην ΑΕΚ με Αλμπάνη, δεν παίζει με Βίντι
Εντυπωσιακή Βίντι, διπλό στην έδρα της Χόνβεντ πριν από την ΑΕΚ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ