ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αποδυτήρια σε δοκιμασία

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ενωτικό κλίμα, οι στενές σχέσεις, η εμπιστοσύνη του ενός στον άλλον, το "παίζουμε όλοι για έναν και ένας για όλους". Αυτό ήταν τα κύρια συστατικά της περυσινής επιτυχίας. Απειλούνται; Το Sport24.gr καταγράφει την πραγματικότητα.

Τι είναι ΑΕΚ; ΑΕΚ είναι να υπερασπίζεται ο Μπακασέτας δημόσια τον συμπαίκτη του Κλωναρίδη για τη γιούχα που δέχεται από την εξέδρα, πηγαίνοντας απέναντι από αυτούς που επέλεξαν τον εύκολο δρόμο της λοιδορίας.

ΑΕΚ είναι η εικόνα του Μπακασέτα να τρέχει στον πάγκο για να αφιερώσει στον Λαμπρόπουλο το γκολ που σημείωσε, για να του θυμίσει ότι άπαντες στην ομάδα αναγνωρίζουν τη σπουδαία προσφορά του, την περίοδο που εκείνος περνούσε ένα δύσκολο φεγγάρι μετά το ματς της Τούμπας.

ΑΕΚ είναι να αγκαλιάζει ο Γιακουμάκης τον Κλωναρίδη και να τον παρηγορεί για την πάσα που δεν του έδωσε στο ματς με την Μπενφίκα, την πάσα με την οποία θα έκανε το 3-2 και θα γινόταν ήρωας όπως στο "Καραϊσκάκης". Πάνω από όλα, ο συμπαίκτης!

ΑΕΚ είναι, όταν δύο παίκτες (Μπακάκης - Λαμπρόπουλος) οι οποίοι είχαν τσακίσει τα γόνατά τους από τους χιαστούς, κουβαλούν στους ώμους τους τον Λόπες, το επόμενο θύμα της κατάρας των χιαστών μετά τους Μάνταλο (δις), Γιόχανσον, Μπακάκη, Λαμπρόπουλο και Μπάμπη. Συνέβη στην Κρήτη, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ.

Στη ζωή ωστόσο, πρέπει να πορεύεσαι με αυτό που ισχύει την κάθε συγκεκριμένη στιγμή. Και παρόλο που ο οργανισμός ΑΕΚ διανύει περίοδο κρίσης υπό την απειλή της εσωστρέφειας, ο προπονητής και οι παίκτες της ομάδας οφείλουν να κοιτάξουν την επόμενη ημέρα αποδεχόμενοι ότι η "Ένωση" βρίσκεται εννέα βαθμούς μακριά από την κορυφή.

Τα αποδυτήρια της ομάδας, αυτά που δοκιμάστηκαν σε όλες τις πιθανές και απίθανες δυσκολίες από την ημέρα της επιστροφής στη μεγάλη κατηγορία έως και σήμερα, περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία. Αυτά είναι που πρέπει να προστατευτούν γιατί μόνο μέσα από αυτά θα δοθούν οι απαντήσεις.

ΤΟ ΠΕΡΥΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΦΕΤΟΣ

Η περυσινή καθημερινότητα στο εσωτερικό της ομάδας, ήταν διαφορετική από την εφετινή. Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν ήταν πρωταθλητές, ο οργανισμός συμπλήρωνε 24 χρόνια από την τελευταία φορά κατάκτησης του πρωταθλήματος Ελλάδας και ο Μανόλο Χιμένεθ, μάθαινε την ομάδα να νικά ώστε να χτίσει τέτοιο χαρακτήρα.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες όλων και κυρίως των παικτών που μέσα από τη μεγάλη πίεση και τις πρωτόγνωρες για εκείνους συνθήκες, πέτυχαν να δημιουργήσουν τα τέλεια αποδυτήρια. Αυτό ήταν πράγματι το μεγάλο όπλο της περυσινής ΑΕΚ, στο δρόμο προς τον τίτλο. Φέτος ωστόσο, κάποια πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Λειτουργεί αλλιώς στο μυαλό το να ξέρεις ότι "είμαι πρωταθλητής" από το να ισχυρίζεσαι ότι "μπορώ να γίνω τέτοιος".

Το επίτευγμα ήταν τόσο σπουδαίο για τη συγκεκριμένη γενιά παικτών, τους συνεπήρε τόσο πολύ, που γρήγορα εμφανίστηκε και το πρώτο αρνητικό συνεπακόλουθο: η ομάδα παρουσιάστηκε με το μυαλό αφημένο στα πανηγύρια της Νέας Φιλαδέλφειας και έπεσε αμαχητί στον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

Στην πορεία, κάποιοι παίκτες ίσως να σήκωσαν τη μύτη τους λίγο παραπάνω από το κανονικό, να απέκτησαν περισσότερο αέρα, μια επιπλέον χαλάρωση, να ένιωσαν αφ υψηλού.

Γεγονός το οποίο, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο σε αποδυτήρια με τόση υγεία και τέτοια ενότητα. Το group therapy μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δεν αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο κάκιστο από πλευράς ΑΕΚ ματς.

Βασικά το παιχνίδι αυτό ήταν η αφορμή προκειμένου οι παίκτες να βάλουν κάτω κάποια πράγματα και να λύσουν μεταξύ τους παρεξηγήσεις, να συζητήσουν συμπεριφορές, σε σημαντικό βαθμό και αγωνιστικές.

Ξέρουν ότι για να παραμείνουν εντός στόχων, πρέπει να διατηρήσουν το περυσινό κεκτημένο, να μην απεμπολήσουν από μόνοι τους το μεγάλο όπλο της ομάδας.

Από μόνοι τους διαπίστωσαν και παραδέχθηκαν ότι έπρεπε να βάλουν τα πράγματα κάτω και να μιλήσουν για όσα έγιναν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά κυρίως επειδή αντιλήφθηκαν ότι δοκιμάζεται το περυσινό μεγάλο όπλο της ομάδας: η ενότητα των αποδυτηρίων.

Τώρα, μετά την ήττα από τον Ατρόμητο, ο πήχης της δυσκολίας να παραμείνουν ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, πήρε υψηλό μπόι. Είναι μια περίοδος πορείας σε τεντωμένο σχοινί, κάθε κακό αποτέλεσμα, θα επιφέρει κλυδωνισμούς.

Μόνο τα αποδυτήρια μπορούν σε αυτή τη φάση να κρατήσουν την ομάδα όρθια. Και η αποστολή είναι σαφώς δυσκολότερη από πέρυσι.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ