ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αλητεία και η αντίδραση του Μπακασέτα

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι από τους πλέον ήρεμους και σκεπτόμενους χαρακτήρες του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ακόμα και στην αντίδραση για κάτι πολύ ενοχλητικό που είχε σκοπό να «κηλιδώσει» τον ίδιο και την καριέρα του.

Προσέξτε πως έχει η δουλειά. Αναρτώ στο προφίλ μου στο Facebook, το εξής: "Στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, κάποιοι ύψωσαν τους τόνους. Ποιος ξένος ξέφυγε από τα συνηθισμένα;" . Πέτυχα τον σκοπό μου, δείχνοντας ότι τάχα μου κάτι ξέρω, οπότε αφήνω τους άλλους από κάτω, να κάνουν τη δουλειά της. Ένα δυνατό ντου στην ανθρωποφαγία, είναι γεγονός!

Σε διάστημα λίγων λεπτών, τα σχόλια θα είναι δεκάδες. Κάποια χιουμοριστικά και κάποια στημένα. Θα διαβάσουμε ότι ο Λιβάγια ξεκόλλησε τη μπαταρία από το νιπτήρα και πήρε στο κυνήγι τον Μάνταλο επειδή δεν του έδωσε καλά την πάσα, ή ότι ο Τσόσιτς και ο Χουλτ έπαιξαν τελικά τις μπουνιές που άφησαν πίσω στο Μόναχο. Αν αντιληφθώ ότι η κατάσταση ξεφεύγει, ίσως και να κατεβάσω το post. Αν γουστάρω αυτό που συμβαίνει, ή αν έχω ξεχωρίσει σε κάποιο από τα σχόλια αυτό που ήθελα να εκμαιεύσω, τότε θα το καμαρώσω.

Ασφαλώς καταγράφονται ακόμα πιο ειδεχθείς κι επικίνδυνες αναρτήσεις. Όπως το να ποστάρω ότι ένας ποδοσφαιριστής είναι ντοπαρισμένος και με ξεπεσμένα υπονοούμενα ως τροφή για τους αιμοδιψείς οπαδίσκους που με ακολουθούν, να στοχεύω την ομάδα στην οποία αγωνίζεται. Στη συνέχεια, θα αφήσω από κάτω το "λαό μου" να οργιάσει. Ένα ψυχανέμισμα ήταν στην τελική, δεν έκανα κάτι που να επισύρει μήνυση.

Ούτε πρέπει να αισθάνομαι υπόλογος επειδή όλοι όσοι σχολιάζουν, αναφέρουν συγκεκριμένο πρόσωπο, κάτι που συνεπάγεται ότι πέτυχα άκοπα και δίχως να εκτίθεμαι, το σκοπό μου. Άλλωστε όλοι αυτοί οι τυφλοί followers της ασύγκριτης εξυπνάδας μου και ορκισμένοι haters της μάστιγας των αναβολικών, το πράττουν με την υπογραφή τους ή με το fake προφίλ τους. Ένα τέτοιο βέβαια, μπορεί να έχω κι εγώ, για να κολακεύω την ψευτομαγκιά μου, για να επικροτώ το σάπιο ποστάρισμά μου, αυτό που δεν έχω τα κότσια να υποστηρίξω με την αληθινή ταυτότητα και ιδιότητά μου.

Αυτό συνέβη με τον Τάσο Μπακασέτα. Μια καταγεγραμμένη αλητεία. Η σπίλωση πέρασε σε άλλο επίπεδο. Όσοι υπονόησαν ότι προσποιήθηκε τον τραυματισμό του στο ισχίο επειδή είχε κάνει χρήση ουσιών, το έπραξαν με υπονοούμενα, κλασική τακτική θρασύδειλων. Γιατί, πρώτον, δεν ξέρουν να είναι ειλικρινείς, γνωρίζουν ωστόσο καλά, το πως να ξεχωρίζουν ως λασπολόγοι. Και δεύτερον, δεν είναι άντρες, φορούν παντελόνια ενώ θα έπρεπε να κυκλοφορούν με φουρό.

Ο Μπακασέτας στοχοποιήθηκε από κάτι τύπους που δυστυχώς παρακινούν τις μάζες με σκευωρίες. Η αντίδρασή του ήταν πολύ ήπια γιατί τέτοιος είναι και ο χαρακτήρας του. Ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που προσπέρασε απλοϊκά και με ανωτερότητα την ξεκάθαρη προσπάθεια μηδενισμού της αθλητικής ιδιότητας και προσωπικότητάς του. Από κάποιους που θολώνουν μυαλά και εμπορεύονται την απαξίωση. Δεν ζουν απλά ανάμεσά μας, πρέπει και να τους ανεχόμαστε...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ