ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το θέμα είναι τι θέλει ο Πόνσε

ΑΕΚ: Το θέμα είναι τι θέλει ο Πόνσε

Η περίπτωση του Έσε Πόνσε εξελίσσεται σε "Αραουχιάδα" όσον αφορά στο μέλλον του στην ΑΕΚ. Όσο, όμως, η Ένωση δεν τακτοποιεί τα μεταξύ της με τον Αργεντινό, τόσο το τοπίο για την παραμονή ή μη του παίκτη θα είναι θολό.

Η ΑΕΚ μπορεί να παλεύει μόνο για έναν στόχο και να μην κατάφερε να διατηρήσει τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας, ωστόσο για τον Έσε Πόνσε η φετινή δεν παύει να είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Η Ρόμα τον απέκτησε το 2015, δεν του έδωσε ευκαιρίες και τον έστειλε δανεικό σε Γρανάδα και Λιλ.

Έπειτα από το πέρασμά στην Ligue 1, αποφασίστηκε ο Αργεντινός να δοθεί εκ νέου δανεικούς και ο 21χρονος ερχόμενος στην Ένωση "απαντάει" μέχρι στιγμής με 17 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί με την κιτρινόμαυρη. Ο ποδοσφαιριστής τα πάει περίφημα, λοιπόν, και δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται για ν' αποφασίσει τι θα κάνει τη νέα σεζόν.

Έχει πολλές πόρτες μπροστά του, ενδεχομένως και άλλες που θα ανοίξουν: Παραμονή στην ΑΕΚ, ευκαιρία στη Ρόμα, πώληση από τους Ρωμαίους σε άλλη ομάδα, πράγμα που δεν είναι απίθανο για όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Αυτοί που πρέπει να "τρέξουν" στην προκειμένη περίπτωση είναι οι άνθρωποι της Ένωσης και να βάλουν στη σωστή τους βάση τα δεδομένα της μονιμοποίησης του παίκτη στην ομάδα και να αποφευχθούν, όσο δύναται, σίριαλ τύπου Αραούχο την προηγούμενη χρονιά.

1. Η ΑΕΚ προτού κάνει αν κάνει το "μπάσιμο" για τον Πόνσε, τι πρέπει να κανονίσει; Μα, φυσικά να έχει "δεμένο" τον ποδοσφαιριστή! Εάν η πρωταθλήτρια δεν συμφωνήσει με τον ίδιο τον Έσε, τότε πώς θα πάει να παίξει τα ρέστα της με την Ρόμα. Deal της ομάδας του Χιμένεθ με το "τανκ" δεν υπάρχει ακόμη, ενώ ο φορμαρισμένος στράικερ, μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του έχει να λάβει από τους Ρωμαίους 1,2 εκατ. ευρώ.

2. Η μεταγραφική πολιτική στη Ρόμα έχει αλλάξει κι ακόμα δεν έχει χαραχτεί η νέα. Ο "εγκέφαλος" Μόντσι που βοήθησε να έρθει ο Πόνσε στην ΑΕΚ δεν μένει πια στην "Αιώνια Πόλη" και αντικαταστάτης του μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει βρεθεί. Ο άνθρωπος που θ' αναλάβει, βάσει ποδοσφαιρικής λογικής θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το στάτους του 21χρονου στην ομάδα του Ρανιέρι. Θα τον κρατήσουν; Θα τον πουλήσουν; Η νέα τάξη πραγμάτων, όσον αφορά τη μεταγραφική πολιτική θα το κρίνει αυτό.

3. Με την παραπάνω παράγραφο συνδέονται και οι ρήτρες ΑΕΚ - Ρόμα - Πόνσε, δηλαδή 6.000.000 ευρώ για το 70% των δικαιωμάτων του ή 7.000.000 ευρώ για το 80%. Την παράμετρο αυτή η Ένωση είχε αρχίσει να την συζητά με τους Ιταλούς όταν κουμανταδόρος ήταν ο Μόντσι, οπότε και αυτό θα επανεκτιμηθεί από το νέο "αφεντικό" που θα προκύψει στο κλαμπ.

Τα δεδομένα είναι δύο

Δεδομένο 1: Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή τη νέα σεζόν, αυτό το ξέρουν και οι... πέτρες στα Σπάτα.

Δεδομένο 2: Για να μπει στη "μάχη" της απόκτησής του με αβαντάζ πρέπει να τον έχει σύμμαχο, όπως τον Αραούχο που πίεσε φοβερά τη διοίκηση της Λας Πάλμας για να επιστρέψει πέρυσι. Ακόμη δεν τα έχει καταφέρει σε βάση συμφωνίας, ωστόσο οι φίλοι της Ένωσης και η διοίκηση φυσικά, κρατούν, τα λόγια γκολεαδόρ στις 22/2 μπροστά στην κάμερα της NOVA: " Αν αποφάσιζα μόνος μου, θα έμενα στην ΑΕΚ..."

Διαβάστε ακόμη:
ΑΕΚ: Ό,τι πει η Ρόμα για Πόνσε
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ