ΑΕΚ

Πόνσε, ο πρώτος σκόρερ της Ρόμα

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πόνσε σκοράρει το ένα γκολ μετά το άλλο και κάνει δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων της ΑΕΚ, διότι έχει ξεπεράσει σε τέρματα όλους τους επιθετικούς της Ρόμα!

Η Ρόμα "αστόχησε" με τον Μοχάμεντ Σαλάχ, κυρίως γιατί τον πούλησε με ελάχιστα χρήματα στη Λίβερπουλ και ο Αιγύπτιος, ενώ δεν τον πίστευε ο ποδοσφαιρικός κόσμος, κάνει φοβερά πράγματα με τους "Κόκκινους"..

O Πόνσε δεν είναι Σαλάχ, αλλά οι Ρωμαίοι επειδή έπαθαν και έμαθαν με τον "Φαραώ", είναι πιθανό τη νέα χρονιά να δοκιμάσουν να δώσουν την ευκαιρία στον 21χρονο Αργεντινό για να διεκδικήσει θέση στο ρόστερ της ομάδας. Το αξίζει; Βάσει των κατορθωμάτων του και μόνο η απάντηση είναι "ναι".

Άλλωστε, όπως θα δείτε παρακάτω, ο Πόνσε εκτός από πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ είναι πρώτος σκόρερ της... Ρόμα, αφού κανείς επιθετικός της δεν έχει σκοράρει εφέτος όσο ο γκολτζής της Ένωσης. Άλλο η Super League, φυσικά, και άλλες οι απαιτήσεις της Serie A.

Οι αριθμοί πάντως παίζουν βασικό ρόλο στις αποφάσεις των κλαμπ και στις επενδύσεις που έχουν πραγματοποιήσει. Ο Πόνσε αποτελεί επένδυση της Ρόμα και μόνο απαρατήρητη δεν θα τους περάσει στην Ιταλία η καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΝΣΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ ΤΖΕΚΟ

Καιρός, λοιπόν, να δούμε τι έχει κάνει ο Πόνσε και τι αυτοί που του "τρώνε" μια θέση στο "Ολίμπικο". Ο πρώην παίκτης της Νιούελς που έγινε... Ρωμαίος έναντι 4.000.000 ευρώ μετράει σε 33 συμμετοχές: 17 γκολ και 3 ασίστ, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarkt ανέρχεται στα 3.000.000 ευρώ.

Ο σπουδαίος σέντερ φορ, Εντίν Τζέκο στα 32 του πλέον έχει γράψει 32 συμμετοχές με 12 γκολ και 7 ασίστ. Το συμβόλαιό του με τους πρωτευουσιάνους εκπνέει το καλοκαίρι του 2020. Όσον αφορά στην αξία του, αυτή αγγίζει τα 23.000.000 ευρώ.

Μετά τον Βόσνιο, τα περισσότερα γκολ στην ομάδα έχει ο αξίας 22.000.000 ευρώ, Στέφαν Ελ Σααράουι. Μετράει μέχρι στιγμές 22 εμφανίσεις με 8 τέρματα και 6 ασίστ. Τρίτος σκόρερ, στο γκρουπ των επιθετικών, είναι ο Ουντέρ. Το wonderkid από την Τουρκία που βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων έχει βρει δίχτυα 6 φορές, έχει μοιράσει 9 ασίστ και όλα αυτά σε 25 ματς. Είναι μόλις 21 ετών και η αξία του αυτή στιγμή έχει οριστεί στα 35.000.000 ευρώ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον Σικ, τον παίκτη που προοριζόταν για διάδοχος του Τζέκο, όμως μερικοί τραυματισμοί ακόμη δεν του έχουν επιτρέψει να ξεκουράσει τον Βόσνιο με την τεράστια καριέρα. Σε 23 συμμετοχές μόλις 4 γκολ και 2 ασίστ. Αξία: 15.000.000 ευρώ για τον Τσέχο, σύμφωνα πάντα με το transfermarkt. Ακολουθεί ο Τζάστιν Κλάιφερτ, ο ποδοσφαιριστής που ήρθε από τον Άγιαξ στη Ρώμη για να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό του "next big thing". Σαφώς στα 19 του έχει χρόνο για να δείξει πράγματα. Αυτή την ώρα το κοντέρ του Ολλανδού γράφει 25 συμμετοχές με 2 γκολ και 5 ασίστ. Σχετικά με τις "μετοχές" του, αυτές κοστολογούνται στα 20.000.000 ευρώ.

Τελευταίος, αλλά με αξία 17.500.000 ευρώ ο 30αρης Ντιέγκο Περότι με 1 γκολ σε 6 παιχνίδια... Συμπέρασμα; Καθαρά ποδοσφαιρικά θα λέγαμε ότι ο Πόνσε αξίζει μία ευκαιρία στη Ρόμα. Αν η ΑΕΚ, τώρα, θέλει να προχωρήσει στην υπέρβαση των 6-7 εκατομμυρίων ευρώ που απαιτούνται τότε θα έχει πιθανότητες να κάνει δικό της τον Αργεντινό και να καρπωθεί εκείνη το ταλέντο του παίκτη, όπως και μία "περήφανη" πώληση στο μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ - Ατρόμητος 3-0: Με πειστική εμφάνιση στα ημιτελικά του Κυπέλλου
ΑΕΚ - Ατρόμητος: Τρομερό γκολ του Πόνσε για το 1-0
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ