ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ό,τι πει η Ρόμα για Πόνσε

ΑΕΚ: Ό,τι πει η Ρόμα για Πόνσε

Η ΑΕΚ έχει με το μέρος της την οψιόν αγοράς του 22χρονου φορ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι απαραίτητα έχει και το πάνω χέρι. Το παιχνίδι ακόμα, το κατευθύνει η Ρόμα.

Αργεντινός στράικερ, ετών 22 (τα κλείνει στις 19 του ερχόμενου Μάρτη), σκόρερ 17 τερμάτων σε 33 εμφανίσεις. Με γκολ στα 9 από τα τελευταία 11 παιχνίδια της ομάδας. Εσχάτως, έχοντας καταρρίψει και τον αβάσιμο μύθο, ότι δεν βρίσκει δίχτυα σε μεγάλα ματς. Την αξίζει την οικονομική θυσία των 6 (για το 75%) ή των 7 (για το 85% των δικαιωμάτων του) εκατομμυρίων ευρών; Εννοείται πως ναι!

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η ΑΕΚ αποφασίζει να καταβάλλει τα χρήματα αυτά, βάσει της συμφωνηθείσας οψιόν αγοράς, στην περίπτωση που η Ρόμα δεν δεχτεί να μπει σε παζάρι επαναδιαπραγμάτευσης (το οποίο κατά πάσα πιθανότητα η Ένωση θα επιδιώξει). Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως καθίσταται τελειωμένη η μεταγραφή του; Εννοείται πως όχι!

Έως σήμερα, η Ρόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της. Και παρόλο που, φαινομενικά, είναι αυτή που βρίσκεται στην πιο δύσκολη θέση, στην περίπτωση δηλαδή που η ΑΕΚ πληρώσει τα χρήματα που απαιτούνται και φτάσει σε συμφωνία με τον παίκτη (κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα), επί της ουσίας, ο ρόλος της παραμένει ο πλέον κομβικός. Για την ακρίβεια, η ιταλική ομάδα παραμένει εκείνη που θα καθορίσει το πως θα παιχτεί το παιχνίδι.

Αν οι άνθρωποι της Ρόμα, ο Μόντσι εν προκειμένω, αποφασίσει ότι ο Πόνσε πρέπει να πωληθεί με περισσότερα χρήματα ή αν πιστέψει ότι μετά τη χρονιά που διαγράφει στην ΑΕΚ, αξίζει την επιστροφή του στο ρόστερ των Τζιαλορόσι, είναι δεδομένο ότι θα ασκήσει επιρροή στον Αργεντινό να προσπεράσει την "Ενωση". Είναι επίσης δεδομένο, ότι ο Πόνσε θα ακούσει τη Ρόμα και όχι την ΑΕΚ.

Διότι εκεί έχει (έστω και για έναν χρόνο ακόμα) το συμβόλαιο του 1,2 εκατ. ευρώ, διότι αυτή είναι η ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη σε ηλικία 17 ετών, διότι αυτό είναι το μεγάλο κλαμπ σε αυτή τη συνδιαλλαγή και εκείνο που τον συμβούλεψε να παίξει τη φετινή σεζόν στην Ελλάδα. Αν ο Μόντσι επί παραδείγματι προτείνει στον Πόνσε να υπογράψει επέκταση με τη Ρόμα αλλά την επόμενη σεζόν να παίξει δανεικός σε ομάδα του Campionato ή να δοκιμάσει ξανά στη Γαλλία, ο Αργεντινός θα ακούσει τον Μόντσι. Όχι την ΑΕΚ.

Πολλοί θεωρούν ότι η ΑΕΚ πληρώνει και τον κάνει δικό της. Δεν είναι έτσι. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις της Ρόμα. Ο Πόνσε θα συνεχίσει στην Ένωση μόνον εφόσον διαπιστώσει ότι η ομάδα στην οποία ανήκει, δεν έχει για εκείνον κάποιο άλλο σχέδιο. Αυτή είναι που κρατάει το ντέφι, αυτή που δίνει το ρυθμό, αυτή που θα καθορίσει το μέλλον του Αργεντινού.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ