ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ολιβέιρα στο 50-50 για επέμβαση

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ημέρες αγωνίας είναι οι επόμενες στην ΑΕΚ, όσον αφορά στην απόφαση που θα παρθεί για τον Νέλσον Ολιβέιρα. Η περίπτωση του χειρουργείου θα έχει άσχημο αντίκτυπο πέραν του μεταγραφικού και στο θέμα του συμβολαίου του.

Στο 50% είναι η ελπίδα να αποφύγει το χειρουργείο στους κοιλιακούς-προσαγωγούς ο Νέλσον Ολιβέιρα, εφόσον θέλει να δει κάποιος το ποτήρι μισογεμάτο. Αν το δει μισοάδειο, είναι εξίσου πολλές οι πιθανότητες να υποβληθεί σε επέμβαση και να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Πορτογάλος επιθετικός , μετέβη στην πατρίδα του με άδεια, προκειμένου να λάβει και μια δεύτερη γνώμη από γιατρό που επίσης εμπιστεύεται. Έως σήμερα, στην ΑΕΚ αντιμετώπισαν (ασφαλώς και με την σύμφωνη γνώμη του ιδίου) την περίπτωσή του με θεραπείες, ώστε να παίζει όποτε νιώθει καλά. Ωστόσο το πρόβλημα δεν ξεπεράστηκε και κάπως έτσι έφτασε η στιγμή της δύσκολης απόφασης.

Ο Ολιβέιρα θα υποβληθεί εκ νέου σε θεραπείες στην Πορτογαλία από έναν ειδικό στο θέμα των κοιλιακών-προσαγωγών ιατρό και εκεί θα λάβει την απόφαση για το αν θα υποβληθεί ή όχι σε επέμβαση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι εφόσον δεν απαλλαγεί οριστικά από το πρόβλημα, τότε θα επιλέξει να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία του.

Σε αυτές τις περιπτώσεις του συνδρόμου κοιλιακών-προσαγωγών, πολλές φορές είναι και θέμα οργανισμού. Επί παραδείγματι, το ίδιο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει πέρυσι ο Αργεντινός Λούκας Μπογέ, ο οποίος μέσα από θεραπείες κατάφερε να το ξεπεράσει, να αποφύγει το νυστέρι και μάλιστα προς το τέλος της σεζόν, να παίξει αρκετά καλά. Δεν συμβαίνει όμως πάντα με όλους, καθώς υπάρχουν και αθλητές που δεν ανταποκρίνονται το ίδιο στις σχετικές θεραπείες.

ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ

Ασφαλώς ενδεχόμενη επέμβαση, θα συνιστά άσχημη εξέλιξη για την ΑΕΚ, σε πρώτη φάση αγωνιστικά αλλά ακολούθως και στην υπόθεση του συμβολαίου του. Η ομάδα θα χάσει τον πιο αξιόπιστο σκόρερ της μέσα στο κουτί σε μια περίοδο που ως σύνολο βρίσκεται σε διαρκή άνοδο και δείχνει ικανό να τον εκμεταλλευτεί ακόμα καλύτερα σε σχέση το πρόσφατο παρελθόν.

Επιπροσθέτως, με τον Ολιβέιρα εκτός μάχης στα πολύ κρίσιμα και σπουδαία ματς που ακολουθούν, είναι δεδομένο ότι θα δυσκολέψει η υπόθεση του συμβολαίου του ενόψει καλοκαιριού. Ο ίδιος ποντάρει πολύ σε αυτά τα ματς, ώστε να κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος στην εθνική Πορτογαλίας και να πάει στο Euro. Έτσι πιστεύει ότι θα καταφέρει να πάρει μεταγραφή στην Αγγλία, κάτι που είχε πει στους ανθρώπους ότι εξακολουθούσε να έχει έως ως μεγάλο στόχο, όταν αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι!

Μένοντας εκτός αγώνων, πολύ δύσκολα θα κερδίσει θέση στην Εθνική, άρα θα λιγοστέψουν και οι πιθανότητες μιας πρότασης αγοράς του στα χρήματα του buy out (6,5 εκατ. ευρώ) που η ΑΕΚ θα ήθελε αλλά και απαίτησε από τη Γουλβς τον περασμένο Γενάρη. Από την άλλη, θα είναι πολύ άσχημη εξέλιξη για την ομάδα, να παραμείνει στο ρόστερ ο Ολιβέιρα δίχως να επεκτείνει το συμβόλαιό του με την Ένωση, κάτι που σημαίνει ότι τον Ιανουάριο του 2021 θα μπορεί να υπογράψει όπου εκείνος επιθυμεί, δίχως την παραμικρό όφελος για εκείνη.

Γενικώς, ενδεχόμενη επέμβαση θα δημιουργήσει πολυεπίπεδο πρόβλημα, γι αυτό και στην ΑΕΚ ελπίζουν να ανταποκριθεί η δύσκολη περιοχή στην οποία ο Πορτογάλος επιθετικός αντιμετωπίζει το πρόβλημα, στις θεραπείες που θα υποβληθεί στην πατρίδα του , αποφεύγοντας το νυστέρι.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ