ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οικονόμου, η πιο επιτυχημένη κίνηση του καλοκαιριού

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Οικονόμου EUROKINISSI SPORTS

Οι... χειμερινές κινήσεις της ΑΕΚ αποδεικνύουν στην πράξη πως ο Μάριος Οικονόμου ήταν η πιο επιτυχημένη καλοκαιρινή μεταγραφή

Τις περιπτώσεις του Πόνσε και του Μπογέ, για περισσότερους από έναν λόγους (κυρίως λόγω των οικονομικών δεδομένων που τις συνοδεύουν), η ΑΕΚ θα πρέπει να περιμένει μέχρι και το τέλος της σεζόν για να μπορέσει να τις αξιολογήσει. Για να έχει ένα απολύτως ξεκάθαρο δείγμα.

Ο Αλμπάνης αποκτήθηκε νωρίς το περασμένο καλοκαίρι αλλά τραυματίστηκε και νωρίς και δεν έχει προλάβει να πάρει πολλά αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο Γιαννιώτας αποκτήθηκε πολύ αργά και ακόμα δεν έχει βρει γερά πατήματα. Όσο για τον Άλεφ, είναι ιδιαίτερη περίπτωση.

Επί της ουσίας λίγο πριν μπει ο Γενάρης, ξεκάθαρη εικόνα αξιολόγησης καλοκαιρινής μεταγραφής, στην ΑΕΚ έχουν μόνο για τον Μάριο Οικονόμου. Και το πόρισμα είναι πως ο διεθνής στόπερ είναι η πιο πετυχημένη κίνηση που έκανε η Ένωση.

Το αποδεικνύει το γεγονός πως η πρώτη προτεραιότητα της ΑΕΚ τις αμέσως επόμενες μέρες, όπως ήδη διαβάσατε στο Sport24.gr, είναι να συμφωνήσει οριστικά με την Μπολόνια και να αποκτήσει τον παίκτη με ελεύθερη μεταγραφή. Μια απόφαση μάλιστα, την οποία έλαβαν στην Ένωση εδώ και περισσότερο από έναν μήνα.

Κυρίως διότι εκτίμησαν το γεγονός πως ο Οικονόμου είναι μέχρι τώρα στη σεζόν ίσως ο πιο σταθερός από τους κεντρικούς αμυντικούς και σίγουρα ο πιο σταθερός από τους παίκτες που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

ΟΥΤΕ ΑΝΤΙ-ΒΡΑΝΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙ-ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Η πραγματικότητα είναι πως ο Οικονόμου «έδεσε» στην ΑΕΚ. Μπήκε αμέσως στην αγωνιστική εξίσωση και ενσωματώθηκε στο αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας. Και όλο αυτό το πέτυχε ως… Οικονόμου. Δηλαδή με τα δικά του αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ούτε ως αντικαταστάτης του Βράνιες, ούτε ως ρεζέρβα του Τσιγκρίνσκι.

Διότι η αλήθεια είναι πως όταν αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον περασμένο Ιούνη, κυκλοφόρησαν και οι δυο… εκδοχές, ως βασικός λόγος που έγινε αυτή η μεταγραφή.

Θεωρητικά η εκδοχή του αντί-Βράνιες, είχε βάση, υπό την έννοια πως ο Οικονόμου ήταν ο κεντρικός αμυντικός που ήρθε στην ΑΕΚ, λίγες μέρες μετά την αποχώρηση του Βόσνιου στόπερ.

«Καταρχάς, επειδή το ακούω αυτές τις μέρες -γενικά δεν πολυδιαβάζω ο,τι γράφεται- και μου το έχουν πει πολλοί. Δεν είμαι αντικαταστάτης του Βράνιες. Ειμαστε τέσσερα στόπερ, σε πολύ καλό επίπεδο, πέντε μαζί με τον Γιαννούτσο, ο οποίος είναι ένα παιδί με πολύ μεγάλη προοπτική. Ολοι μας θα είμαστε στη διάθεση της ΑΕΚ, τέλος. Παίκτες με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Τα ματς είναι πολλά, όπως είπα και στην παρουσίασή μου, οπότε όλοι θα χρειαστούμε», ήταν η ατάκα του Οικονόμου στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας στο Κίελτσε. Και φρόντισε στην πορεία να το αποδείξει.

Όπως απέδειξε και στην πορεία πως δεν ήταν ο παίκτης που θα ήταν η εναλλακτική του Τσιγκρίνσκι. Παρόλο που το έκανε και αυτό με τεράστια επιτυχία. Όταν ο Ουκρανός τέθηκε νοκ άουτ με τραυματισμό λίγο πριν τις μάχες των ευρωπαϊκών προκριματικών του Αυγούστου, ο Οικονόμου πήρε αμέσως την θέση του βασικού και ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της ΑΕΚ και στα τέσσερα ματς με Σέλτικ και Βίντι.

Όμως ο διεθνής στόπερ έδειξε πως μπορεί να «ταιριάξει» ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας και με τον Τσιγκρίνσκι. Κάτι για το οποίο επέμενε ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήδη από την καλοκαιρινή προετοιμασία. Κυρίως διότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Οικονόμου είναι τέτοια, που μπορεί να «δέσει», με οποιονδήποτε στόπερ. Και αυτό είναι και ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του διεθνή στόπερ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ