ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Κλείνει τέσσερα μέτωπα

ΑΕΚ: Κλείνει τέσσερα μέτωπα

Το ενδιαφέρον του κόσμου και των media έχει στραφεί στην υπόθεση του εξτρέμ, όμως στην ΑΕΚ οι άμεσες προτεραιότητες είναι άλλες, δίχως βιασύνη για τη μεσοεπιθετική προσθήκη.

Εναν εξτρέμ με "ανατρεπτικό" (για τις αντίπαλες άμυνες) προφίλ, είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα τον χρειαστεί. Ωστόσο ο χρόνος δεν την πιέζει στο κομμάτι αυτό, καθώς για τις "ψαλιδισμένες" πλέον υποχρεώσεις της ομάδας, μετά το πέρας των ευρωπαϊκών αναμετρήσεων, οι λύσεις επαρκούν.

Αν θα προστεθεί κάποιος στο ρόστερ, τότε θα πρέπει να υπάρχει η βεβαιότητα ότι είναι καλύτερος από τους υπάρχοντες. Παίκτης επιπέδου Χέσταντ ή και υψηλότερου ραφιού. Ωστόσο με τη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν προκύπτει εξέλιξη. Ούτε βιασύνη και πρεμούρα. Δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Αν υπάρξει κάτι εξαιρετικό στην αναζήτησή της, η ΑΕΚ θα το προχωρήσει μέσα στο Γενάρη, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι η Ένωση πρέπει να αξιολογήσει σωστά και δίκαια τους Γιαννιώτα και Αλμπάνη, να αποφασίσει αν όντως είναι ικανοί να της δώσουν αυτά που περιμένει από εκείνους, ειδικότερα στις εντός των τειχών υποχρεώσεις της και με άξονα την επόμενη σεζόν. Η ΑΕΚ ανοικοδομείται, οπότε πρέπει να πάρει τις σωστές αποφάσεις και για τις υπάρχουσες λύσεις στο ρόστερ της. Συμπερασματικά, άλλες είναι οι υποθέσεις που προέχουν στην παρούσα φάση με τη μορφή του κατ' επείγοντος. Οι 4 ακόλουθες:

Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ

Η πολύ σημαντική προσθήκη του Σέρβου μέσου, έχει και τα διαδικαστικά της. Να γίνει η απαραίτητη ανταλλαγή εγγράφων, να καταβληθεί το buy out των 500.000 ευρών, να αφιχθεί ο παίκτης στην Αθήνα για να υπογράψει και να παρουσιαστεί με την αρμόζουσα επισημότητα. Ο Κρστίτσιτς δεν είναι μια απλή προσθήκη.

PSG forward Kylian Mbappe, right, and Red Star's Nenad Krsticic challenge for the ball during the Champions League Group C soccer match between Paris Saint-Germain and Red Star at Parc des Prince stadium in Paris, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG forward Kylian Mbappe, right, and Red Star's Nenad Krsticic challenge for the ball during the Champions League Group C soccer match between Paris Saint-Germain and Red Star at Parc des Prince stadium in Paris, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP

Προφανώς λόγω των όσων έχουν προηγηθεί στα παιχνίδια της ΑΕΚ και με το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας αυτών, να υποτιμάται κάπως η απόκτησή του. Βάσει βιογραφικού και προοπτικής όμως, ίσως και να πρόκειται για την πιο ηχηρή μεταγραφή της ΑΕΚ την τελευταία πενταετία.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΣΑΜΠΑΝΑΤΖΟΒΙΤΣ

Είναι μια προσθήκη κλεισμένη στο "μιλητό". Όχι ότι υπάρχει κίνδυνος ή απαισιοδοξία στο να στραβώσει κάτι, αλλά όπως και να το κάνουμε, προέχουν οι υπογραφές. Ο 19χρονος Ανέλ αναμένεται στις αρχές του νέου έτους στην Ελλάδα, προκειμένου να συζητήσει με την ΑΕΚ τη διάρκεια του συμβολαίου του και τις ετήσιες αποδοχές του.

Να μη λησμονούμε δε, ότι εφόσον όλα πάνε κατ' ευχήν, ο υιός του Ρέφικ θα ενταχθεί στην ομάδα από το ερχόμενο καλοκαίρι. Το συμβόλαιό του με τη Ζελέζνιτσαρ, με την οποία ήδη έχει επιτευχθεί συμφωνία για την αγορά του, εκπνέει το καλοκαίρι του 2020.

Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Για τον 26χρονο κεντρικό αμυντικό, όπως έχετε διαβάσει στο Sport24.gr, υπάρχει ανοιχτή συζήτηση με την ιταλική Μπολόνια, προκειμένου να αποκτηθεί με μικρότερο ποσό από τη συμφωνηθείσα μεταξύ των δύο πλευρών οψιόν, η οποία ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ.

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Οικονόμου EUROKINISSI SPORTS

Η επιθυμία της ΑΕΚ είναι να "κλείσει" την υπόθεση μέσα στο Γενάρη, καταβάλλοντας ποσό μεγαλύτερο από το μισό του προβλεφθέντος buy out, άμεσα και χωρίς δόσεις. Όλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι έτσι θα γίνει. Να σημειωθεί ότι ο Οικονόμου έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Ένωση έως το καλοκαίρι του 2022.

Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΜΕ ΛΟΠΕΣ

Ακόμα μία σημαντική υπόθεση, ενόψει της σεζόν 2019-20 και στην προσπάθεια να μεταβεί η ΑΕΚ στη θερινή μεταγραφική περίοδο έχοντας κλείσει πολλά από τα ανοιχτά θέματά της, ώστε να μειωθούν αντίστοιχα οι ανάγκες για επιπλέον προσθήκες, είναι αυτή του Πορτογάλου αριστερού μπακ.

ΑΕΚ: Κλείνει τέσσερα μέτωπα

Ο ίδιος ο Έλντερ Λόπες, μίλησε πριν από δύο ημέρες για τη εν εξελίξει διαπραγμάτευση προκειμένου να υπογράψει νέο τριετές συμβόλαιο με την Ένωση. Η υπόθεση βρίσκεται σε καλό δρόμο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για διαδικαστικές λεπτομέρειες και η επιθυμία των δύο πλευρών είναι να κλείσει το θέμα με την επικύρωση επέκτασης της συνεργασίας τους, έως το καλοκαίρι του 2022. Κι αυτό να επιτευχθεί εντός του Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ