ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Λιβάγια θέλει παρτενέρ στο "έγκλημα"

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΚ. Για ν' αποδώσει όμως τα μέγιστα χρειάζεται τον ιδανικό παρτενέρ. Ποιος είναι ο καταλληλότερος; Αλμπάνης ή Γιακουμάκης και γιατί ο Μάνταλος είναι το κλειδί της επίθεσης.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι το Α και το Ω της αντεπίθεσης που έχει οργανώσει η ΑΕΚ μετά από την απόλυση του Μιγκέλ Καρντόσο.

Βέβαια, και με τον Πορτογάλο στον πάγκο, πάλι ο Κροάτης ήταν αυτός που μπήκε στο ματς με την Κραϊόβα και έφτιαξε την εκτός έδρας νίκη. Στη συνέχεια και για κάποιο περίεργο λόγο ο Καρντόσο τον άφησε τον πάγκο με την Ξάνθη και έγινε ό,τι έγινε. Ας μην μακρηγορούμε. Ο Λιβάγια είναι ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης.

Σε περίπτωση που ο Ολιβέιρα ήταν 100% έτοιμος, τότε δεν θα το συζητούσαμε καν ποιος θα ήταν ο παρτενέρ του Λιβάγια στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ίσως ο Κωστένογλου να τον επιλέξει εν τέλει και να κάνει την έκπληξη, αλλά με δεδομένο πως ο Πορτογάλος έχει χάσει μεγάλο μέρος των προπονήσεων, θεωρούμε δεδομένο ότι ο "Κωστέ" θα μπει με 3-5-2 στο ματς και δίπλα στον Λιβάγια έναν από τους Γιακουμάκη ή Αλμπάνη.

Ο Κρητικός φορ φαίνεται πως έχει το προβάδισμα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και όχι άδικα. Ο "Γιάκου" δεν είναι ο παίκτης που θα σου φέρει το εύκολο γκολ, αλλά φορ που θα ρίξεις στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας για να δώσει και να φάει ξύλο. Ο Γιακουμάκης είναι δυνατός, ακούραστος και ξέρει το ρόλο του μέσα στο γήπεδο. Ποιος είναι αυτός; Στην παρούσα φάση ξεκάθαρα ν' ανοίξει χώρους στον φορμαρισμένο συμπαίκτη του.

Από την άλλη, ο Χρήστος Αλμπάνης όποια παιχνίδια έχει πάρει στην ΑΕΚ, δύσκολα μπορείς να πεις ότι σε κάποιο απ' αυτά ήταν μέτριος. Ο βαθμός του είναι από καλός και πάνω. Γρήγορος παίκτης με καλύτερη τεχνική κατάρτιση από τον Γιακουμάκη. Επίσης, ο Αλμπάνης δεν έχει καθόλου το φόβο της μίας κίνησης και του σουτ. Χρήσιμο και αυτό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ είναι ντεφορμέ.

Ωστόσο, το πρόβλημα με τον Αλμπάνη είναι στο συνδυασμό με τον Πέτρο Μάνταλο. Με τον αρχηγό της ΑΕΚ, τον Αλμπάνη και τον Λιβάγια στο γήπεδο αφήνεις κενό το κουτί. Είναι τρεις ποδοσφαιριστές που αρέσκονται να κινούνται περιμετρικά της αντίπαλης περιοχής και κατά κύριο λόγο να δημιουργούν ασχέτως αν ο Λιβάγια έχει πάρει "φωτιά" και σκοράρει κιόλας.

Όλα δείχνουν, λοιπόν, ότι ο Κωστένογλου θα πάει με Γιακουμάκη. Θα τσεκάρει την κατάσταση και όποτε χρειαστεί θα ρίξει στη μάχη τον Αλμπάνη ή τον Βέρντε για να τρέξουν την όχι και τόσο καλή, όπως πέρυσι, άμυνα του ΠΑΟΚ. Πάντως, για να λειτουργήσει το όλο θέμα των επιθετικών πρέπει να δώσει και τα διαπιστευτήριά της η μεσαία γραμμή.

Η ΑΕΚ χρειάζεται απόψε έναν Γαλανόπουλο, όχι ως αντί-Σιμόες, αλλά ως επόμενο αρχηγό της. Και έναν Κρστίτσιτς που οφείλει να κάνει το καλύτερό του ματς από τότε που έχει φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Οι μέσοι της ΑΕΚ σε περίπτωση που ο Κωστένογλου παίξει με Λιβάγια, Μάνταλο, Αλμπάνη οφείλουν να πατήσουν περιοχή και να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα για να σκοράρουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Για τη νίκη με 40.000 συν 11 αντί-Σιμόες
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ