ΑΕΚ

ΑΕΚ: Καιρός για βελτίωση

ΑΕΚ: Καιρός για βελτίωση

Πέραν του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές που δραστηριοποιούνται στο ρόστερ της ομάδας.

Η στοχευμένη δουλειά του Μανόλο Χιμένεθ, στην προσπάθειά του να εμφανίσει στα εναπομείναντα ματς της σεζόν, μια ΑΕΚ που θα φέρει περισσότερο τη δική του σφραγίδα και θα θυμίζει, σε αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και αποτελεσματικότητα την περυσινή πρωταθλήτρια, έχει εισέλθει ξανά σε μονοπάτι κανονικότητας.

Σαφώς με απώτερο σκοπό και στόχο, την καλύτερη δυνατή εικόνα και παρουσία στα παιχνίδια του Κυπέλλου με τη Λαμία, με φόντο την πρόκριση στον τελικό του θεσμού. Το έργο του Ισπανού τεχνικού γίνεται ολοένα και πιο βολικό, λόγω των επιστροφών στις καθημερινές προπονήσεις, στελεχών τα οποία είναι απαραίτητα γι αυτή τη βελτίωση. Με χαρά ο Χιμένεθ είδε τους Μάνταλο και Αλεφ να προπονούνται κανονικά, ενώ νωρίτερα είχε μπει και ο Σιμόες. Παράλληλα ο Ελντερ Λόπες είναι πλέον σε πορεία απόλυτης επιστροφής, καθώς βγάζει όλο το πρόγραμμα χωρίς την παραμικρή ενόχληση.

Θυμίζουμε ότι ο Λόπες εξελίχθηκε πέρυσι σε πολυ-εργαλείο για την ΑΕΚ υπό τις οδηγίες του Χιμένεθ, αποδίδοντας εξαιρετικά τόσο ως μπακ όσο και ως εξτρέμ, στις πολλές φορές που ο Ισπανός χρησιμοποίησε τον 30χρονο Πορτογάλο σε ρόλο όλης της πλευράς. Απόλυτα έτοιμος είναι πλέον και ο Σουηδός Νίκλας Χουλτ, ο οποίος ενισχύει την αριστερή πτέρυγα, εκεί όπου λόγω (και) των ανεπιτυχών χειρισμών Λυμπερόπουλου στην επάνδρωση του ρόστερ, "κακοποιείται" εξ ανάγκης ο Μιχάλης Μπακάκης.

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ

Εως και τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, ο Μανόλο Χιμένεθ είχε πολλούς λόγους να αισθάνεται άβολα με τη δουλειά που έπρεπε να κάνει και τις αποφάσεις που έπρεπε να λάβει. Ρόστερ χωρίς φρεσκάδα και δύναμη ώστε να βγάζει στο γήπεδο την ίδια ένταση και στα δύο ημίχρονα των αγώνων, διαρκείς απώλειες εξαιτίας μυϊκών τραυματισμών, χώρια η κακή νοοτροπία που είχε φωλιάσει ξανά στα Σπάτα, εν συγκρίσει με την ομάδα και το κλίμα που είχε εκείνος αφήσει πίσω του.

Πλέον το γύρισμα του καιρού, φαίνεται να του χαμογελάει. Η επιστροφή στην καθημερινή εντατική δουλειά των παικτών που ήταν τραυματίες, αποτρέπουν τις σπαζοκεφαλιές στις οποίες έπρεπε να καταφύγει ο Ισπανός προκειμένου να προβεί στις κατάλληλες αλχημείες. Η ώρα για να λύσει άλλους, διαφορετικής δυσκολίας γρίφους, έφτασε:

Για πρώτη φορά, έστω για τις θέσεις της μεσαίας γραμμής και της επίθεσης, ο Χιμένεθ καλείται να αποφασίσει ποιους θα "κόψει" από το βασικό σχήμα λόγω πληθώρας επιλογών και λύσεων και όχι ποιους θα επιστρατεύσει σε ξένους για εκείνους ρόλους ή θα ρίξει στην πρώτη γραμμή δίχως να βρίσκονται στις προτεραιότητες του.

Σαφώς, στην άμυνα, λόγω της τιμωρίας του Τσόσιτς, του τραυματία Τσιγκρίνσκι και του παροπλισμένου Λαμπρόπουλου, θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον Σβάρνα σε δυάδα ή τριάδα στόπερ. Ωστόσο ο πρώην παίκτης της Ξάνθης ειναι όντως κεντρικός αμυντικός και ο Χουλτ ο κανονικός αριστερός μπακ. Άρα, δεν προκύπτει αλχημεία...

Ο ΒΙΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Από δύο γεμάτα 90λεπτα με την Εθνική Ελλάδας επέστρεψε ο "τούρμπο" Μπακάκης, όπως τον αποκαλούν οι συμπαίκτες του. Εξαιρετικός στο παιχνίδι με τη Βοσνία, απέδειξε ότι δικαίως θεωρείται ο καλύτερος εν ενεργεία Έλληνας δεξιός μπακ, θέση που πλέον δύσκολα θα χάσει.

Ωστόσο, επειδή προερχόταν από τραυματισμό και καθώς αγωνίστηκε σε όλο το διάστημα των αγώνων της Ελλάδας, Ο Χιμένεθ θα ήθελε (από τη στιγμή που μπαίνει στη μάχη ο Χουλτ) να του δώσει ρεπό την Κυριακή κόντρα στον Παναιτωλικό, ώστε να είναι πιο φρέσκος στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τη Λαμία. Θα εξαρτηθεί από το αν θα επιλέξει δυάδα στόπερ με τους εναπομείναντες Οικονόμου και Σβάρνα να τη συνθέτουν, ή αν θα επιλέξει τριάδα με τον Μπακάκη και πάλι ενεργό σε ρόλο κεντρικού αμυντικού.

Όσον αφορά στη θέση του τερματοφύλακα, ο Βασίλης Μπάρκας διατήρησε και επί Χιμένεθ τη θέση του βασικού, οπότε λογικά αυτός θα πάρει και τα ματς του Κυπέλλου κόντρα στη Λαμία. Όμως ο Ισπανός τεχνικός είναι της λογικής να έχει έναν (σχετικά) καλό αγωνιστικό ρυθμό και ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας, για παν ενδεχόμενο.

Έτσι, όπως το είχε πράξει και στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα, δεν αποκλείεται ο Ισπανός τεχνικός να δώσει ξανά θέση βασικού στον Τσιντώτα, στο παιχνίδι πρωταθλήματος, την Κυριακή το απόγευμα στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναιτωλικό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ