ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η μπάλα στον Πόνσε

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το πλάνο της ΑΕΚ για να φτάσει η μπάλα (και) στον Πόνσε στο παιχνίδι της Κυριακής (3/2 – 19.30) με τον ΠΑΟΚ και να διατηρήσει την μοναδική αγωνιστική σταθερά από την αρχή της σεζόν. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Η ΑΕΚ έχει περάσει από πολλά αγωνιστικά… στάδια στο φετινό πρωτάθλημα. Και η αλήθεια είναι πως από την αρχή της σεζόν, υπάρχει επί της ουσίας μόνο μια και μοναδική αγωνιστική σταθερά. Είναι το σκοράρισμα του Έκι Πόνσε, στα παιχνίδια μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Αργεντινός φορ έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σ’ όλα τα εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος, στα οποία έχει ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα.

Έχει πετύχει συνολικά οκτώ γκολ (από τα 12 στο πρωτάθλημα), σε επτά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Δεν έχει σκοράρει μόνο στο ματς με τον Ατρόμητο, στο οποίο είχε μπει αλλαγή, αλλά και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο το είχε χάσει λόγω τραυματισμού. Ένα βασικό κομμάτι του αγωνιστικού πλάνου του Μαρίνου Ουζουνίδη για το αυριανό (3/2 – 19.30) ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι να μπορέσει να δημιουργήσει και πάλι τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να φτάσει σωστά η μπάλα στον Πόνσε.

Σε κανονική ροή παιχνιδιού, αυτό περνάει σε μεγάλο βαθμό από τις αποστάσεις και τις συνεργασίες καταρχήν με τον Μάρκο Λιβάγια, αλλά και με τον Πέτρο Μάνταλο. Και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει δουλέψει ο Ουζουνίδης, γενικώς το τελευταίο διάστημα, αλλά και ειδικώς στο μικρό χρονικό διάστημα που είχε για προετοιμασία μέχρι και το ματς με τον ΠΑΟΚ. Επίσης ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει δώσει βάρος και στις στατικές φάσεις. Γενικώς για την ανασταλτική και επιθετική λειτουργία της ομάδας, αλλά ειδικώς για να μπορέσει να πάρει την μπάλα σε σημείο… εκτέλεσης ο Πόνσε.

Ο Αργεντινός έχει ως τεράστιο πλεονέκτημα, την δυνατότητα να δημιουργήσει χώρο μέσα στην περιοχή σε στατική φάση, αλλά και τον συγχρονισμό και την δύναμη στο άλμα του. Αυτά τα στοιχεία τα έχει ήδη εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ για να πάρει γκολ από τον Πόνσε. Και θέλει να το επαναλάβει και στο αυριανό ματς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Η αποστολή της Ένωσης για το ντέρμπι
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου των ντέρμπι
ΑΕΚ: Πρώτο ντέρμπι, μοναδικό δίλημμα
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ