ΠΑΟΚ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου των ντέρμπι

EUROPA LEAGUE / ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROPA LEAGUE / ΤΣΕΛΣΙ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Τι έχει πετύχει ο Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στους "μεγάλους" της Αθήνας και ο καθοριστικός του ρόλος στη νίκη του ΠΑΟΚ στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστρέφει για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ για να παίξει ντέρμπι με την ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά τον τελικό του Κυπέλλου. Είναι δεδομένο ότι μετά από όσα έγιναν πέρυσι ο προπονητής του ΠΑΟΚ θα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο ντέρμπι της Κυριακής (3/2, 19:30).

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός στα χρόνια που είναι στην Ελλάδα δυσκολεύεται απέναντι στους τρεις μεγάλους της Αθήνας. Η νίκη που πέτυχε στο πρώτο γύρο στο “ Γ. Καραϊσκάκης” ήταν η πρώτη του και η μοναδική απέναντι στον Ολυμπιακό σε εννιά παιχνίδια, με τον Παναθηναικό έχει σαφώς καλύτερη συγκομιδή με οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο μόλις ήττες, ενώ την ΑΕΚ την έχει κερδίσει δύο φορές -μόνο ως προπονητής του ΠΑΟΚ- και έχει άλλες δύο ισοπαλίες και επτά ήττες.

Στα ντέρμπι των Big-4, χωρίς να υπολογίζονται τα δύο περυσινά που κρίθηκαν στα δικαστήρια, ο Λουτσέσκου έχει 3 νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό, μία νίκη και μία ήττα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και δύο νίκες και μια ήττα με την ΑΕΚ. Κανένα από τα οκτώ ντέρμπι που έχει παίξει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ δεν τελειώσε ισόπαλο.

Στα τρία περυσινά ντέρμπι πρωταθλήματος στην Αθήνα, ο Λουτσέσκου ξεκίνησε άσχημα. Ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραισκάκης” παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έπαιξε καλά με επιθετική φιλοσοφία και κατάφερε να έχει την πρωτοβουλία στον αγώνα. Ένα λάθος της άμυνας έφερε το γκολ των ερυθρόλευκων με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να είναι αποτελεσματικός για να καταφέρει να απαντήσει. Ο Λουτσέσκου ετοίμαζε για το συγκεκριμένο ντέρμπι το Ρόμπερτ Μακ, τον οποίο χρησιμοποιήσε μετά από καιρό στο αρχικό σχήμα αλλά ο Σλοβάκος δεν το δικαίωσε

Τα ντέρμπι συνεχίστηκαν με την ήττα από την ΑΕΚ με 1-0 στο ΟΑΚΑ με την ομάδα του να χάνει από νωρίς το πλεονέκτημα που απέκτησε με την αποβολή του Αραούχο και να μένει και αυτή με δέκα εξαιτίας της κόκκινης στον Κάρλος Ζαμπράνο. Ο Ρουμάνος δέχθηκε μεγάλη κριτική όχι μόνο για την εμφάνιση της ομάδας του. Ο Λουτσέσκου τα άκουσε περισσότερο και γιατί δεν πρόλαβε να κάνει αλλαγή το Ζαμπράνο που έδειχνε ότι είναι ζήτημα χρόνου να αποβληθεί. Η ήττα αυτή ήταν η τελευταία για τον ΠΑΟΚ σε ντέρμπι στην Αθήνα

Ακολούθησαν η νίκη επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, η επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ και η νίκη στο “Καραϊσκάκης” στο φετινό ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΣ

Η μεγαλύτερη νίκη βέβαια ήταν αυτή στο τελικό του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Με το Λουτσέσκου να έχει φροντίσει, μετά από όλα όσα έγιναν στα εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ και που στέρησαν από τον ΠΑΟΚ το περυσινό πρωτάθλημα, να κρατά τους ποδοσφαιριστές σε απόλυτη εγρήγορση.

Με τις δηλώσεις του, τις ομιλίες του στα αποδυτήρια μετέτρεψε εκείνο τον αγώνα σε τελικό αποδείξεων και τα κατάφερε. “Να δείξετε ποια είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα”, ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και αυτή μπήκαν στο ΟΑΚΑ για να παίξουν τον αγώνα της ζωής τους. Και κατάφεραν να επικρατήσουν σε όλους τους τομείς, παίρνοντας το κύπελλο με καθαρή νίκη 2-0.

ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗ

Ενδιαφέρον έχει και η προιστορία του Ραζβάν Λουτσέσκου απέναντι στο Μαρίνο Ουζουνίδη είτε ως προπονητής του ΠΑΟΚ είτε της Ξάνθης. Ο Ρουμάνος απέναντι στον προπονητή της ΑΕΚ έχει πέντε νίκες, μόλις μια ήττα και μια ισοπαλία έχοντας αντιμετωπίσει τον Ουζουνίδης στους πάγκους τριών διαφορετικών ομάδων.

Ιδού τα μεταξύ τους παιχνίδια:

4/2/2015 Ξάνθη - Πανιώνιος 1-1

22/11/2015 Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0

12/3/2016 Πανιώνιος - Ξάνθη 3-0

25/2/2017 Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-0

10/12/2017 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 4-0

29/4/2018 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 0-3

23/9/2018 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 2-0

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ