ΑΕΚ

ΑΕΚ: Πρώτο ντέρμπι, μοναδικό δίλημμα

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κρίστιτσιτς (προ)ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο παιχνίδι του με την φανέλα της ΑΕΚ και αποτελεί τον μοναδικό προβληματισμό του Ουζουνίδη για το αγωνιστικό πλάνο. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για κάθε ξένο ποδοσφαιριστή που έρχεται στην ΑΕΚ, το πρώτο του ντέρμπι στην Ελλάδα. Ειδικά μάλιστα, αν αυτό γίνεται μπροστά στον κόσμο της ομάδας. Από την άλλη μεριά, για ένα γνήσιο τέκνο του Ερυθρού Αστέρα, αλλά και για έναν ποδοσφαιριστή που πριν λίγους μήνες έπαιζε με αντιπάλους την Παρί, την Λίβερπουλ και τη Νάπολι, ένα μεγάλο ματς ελληνικού πρωταθλήματος μοιάζει απλώς με μια ακόμα μέρα στη δουλειά.

Πάντως σίγουρα για τον Νέναντ Κρίστιτσιτς, το αυριανό (3/2) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, συνιστά μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι το πρώτο του ματς με την φανέλα της ΑΕΚ, με τον χαρακτήρα ντέρμπι. Και λόγω ιδιοσυγκρασίας, αυτά είναι τα παιχνίδια που του αρέσουν πιο πολύ απ’ όλα. Το έλεγε στους συμπαίκτες του, το είπε και στις δηλώσεις του στο match program του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ.

Ο Κρίστιστιτς είχε εικόνα ήδη από το καλοκαίρι, όταν για πρώτη φορά ξεκίνησε το δυνατό «φλερτ» με την ΑΕΚ, τι ακριβώς γίνεται σε τέτοιου είδους ματς σαν το αυριανό. Και όταν ήρθε στην Ελλάδα, ήταν ήδη ενήμερος και για την ένταση αυτών των παιχνιδιών και για την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος. Όμως για την ιδιαιτερότητα που έχουν πλέον για την ΑΕΚ τα παιχνίδια με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ο Κρίστιτσιτς ενημερώθηκε περισσότερο από τον «κολλητό» του στην ομάδα, Ούρος Τσόσιτς. Και όλα όσα έχει ακούσει ο Σέρβος, τον έχουν κάνει ακόμα πιο ανυπόμονο για το αυριανό παιχνίδι.

Το μοναδικό ζήτημα που αντιμετωπίζει πρώτα ο ίδιος ο Κρίστιτσιτς και φυσικά και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, είναι ο βαθμός της ετοιμότητας. Ο τεχνικός της ΑΕΚ το είπε εμμέσως πλην σαφώς και στις δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της Nova, σχετικά με την ετοιμότητα του Σέρβου. Αλλά και ο ίδιος ο Κρίστιτσιτς αισθάνθηκε πως έβγαλε κούραση νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό, μόλις πριν από τρεις μέρες.

Από την άλλη μεριά, η κλάση του Σέρβου είναι τέτοια, που μπορεί να κάνει την διαφορά σε τέτοιου είδους ματς, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι κάτι που έχει βάλει σε δίλημμα τον Ουζουνίδη. Μάλιστα όπως όλα δείχνουν, είναι και το μοναδικό δίλημμα που έχει ο τεχνικός της ΑΕΚ για το αγωνιστικό πλάνο του αυριανού παιχνιδιού, καθώς η «συνταγή» που έχει καθιερωθεί στα τελευταία ματς, φαίνεται να έχει «κλειδώσει».

Στο μυαλό του Ουζουνίδη, έστω και αν έχει προβάδισμα η τριάδα στη μεσαία γραμμή με Άλεφ, Μάνταλο και Μπακασέτα, στριφογυρίζει και η σκέψη να ξεκινήσει τελικά τον Κρίστιτσιτς. Σ’ αυτή την περίπτωση, δύσκολα θα έπαιρνε ο Σέρβος την θέση του Άλεφ μπροστά από τα στόπερ και περισσότερο θα «κούμπωνε» ως εσωτερικό χαφ.

Είτε στην θέση του Μάνταλου, είτε σ’ αυτή του Μπακασέτα. Ακόμα και αυτό όμως, αποτελεί για τον Ουζουνίδη έναν ακόμα λόγο για να χάσει έδαφος η προοπτική να μην ξεκινήσει ο Κρίστιτσιτς. Υπό την έννοια πως Μάνταλος και Μπακασέτας, έχουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό και πιο πολλά χιλιόμετρα σε τέτοιου είδους ελληνικά ματς. Ωστόσο η σκέψη για να ξεκινήσει τελικά τον Κρίστιτσιτς στο βασικό σχήμα, έστω και αν δεν μοιάζει να είναι πρώτη, πιθανότατα θα «βασανίσει» τον τεχνικό της ΑΕΚ, μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ